Salaman peli oli sotkeutua pallotteluun Salossa – sitten tutut miehet ratkaisivat

Päävalmentaja Jefferson Pires oli tyytyväinen toisen puoliajan Salamaan. Erätauolla joukkuetta jouduttiin motivoimaan ensimmäistä kertaa kovalla volyymilla.

Pekka Ruissalo

Perjantai-iltana nähtiin ensimmäistä kertaa sellainen harvinaisuus, että Musan Salaman miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jefferson Pires joutui korottamaan ääntään kopissa. Taustalla oli Salossa pelattu ensimmäinen puoliaika, joka oli alkanut hyvin kahdella porilaismaalilla.

Sitten Salon Wilpas laittoi yhtäkkiä kolme kertaa pallon pussiin. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 3-2. Länsiporilaiset olivat hieman unisia.

–       Olimme puhuneet siitä, että vastustajalla ei välttämättä puolustuspelaaminen riitä. Sitten tiedossa oli kyllä sekin, että kaveri hyökkää hyvin jos siihen annetaan sauma. Puolustuspelaaminen alkoi hajoilla, pelaaminen meni roiskimiseksi ja kaverille annettiin sauma tehdä niitä maaleja. Mikään maaleista ei mennyt (maalivahti) Kasperi Nordmanin piikkiin, Pires kertoo.

Puoliajalla valmentajan piti herättää joukkuettaan korkealla volyymitasolla.

–       Tulin koppiin ja nostin ääntä. Sanoin muun muassa, että me emme voi lähteä mukaan tuollaiseen roiskimiseen: me olemme parempi joukkue, Pires korostaa.

Pelipaikkoja hieman säädettiin ja huolellisuus ja myös pelin kontrollointi kasvoi. Salama tuli tasoihin Abbas Aderemin maalilla ja ratkaisi lopulta ottelun edukseen Sami Rantalan ja Mostafa Mohammedin osumilla. Konkari Rantala latasi illan matsiin tutussa hengessä kaksi maalia. Rantalalla oli toisella puoliajalla paikka myös hattutemppuunkin: ainakin kertaalleen mies pääsi virittelemään hyvästä vetopaikasta sillä kertaa ilman tulosta.

–       Sitten siinä alkoi tulla taas perinteistä meininkiä: ainakin kolme läpiajoakin ja viimeistelyn osalta huonoa tuuriakin. Olisi ollut paljon paikkoja tehdä maaleja, olisimme voineet helposti tehdä kaksi-kolme maalia enemmänkin. Olimme perjantai-iltana kuitenkin parempi joukkue ja se onneksi heijastui myös kentällekin lopulta toisella puoliajalla, Pires sanoo.

Päävalmentaja on tyytyväinen siihenkin, että toiselle puoliajalle joukkue lisäsi myös fyysistä pelaamista. Tämä sai osaltaan otteen kääntymään porilaisjoukkueelle.

Musan Salaman kokoonpanossa oli Salossa mukana yksi maalivahti eli kentällä ollut Kasperi Nordman. Osalla pelaajista oli samaan aikaan lukion vanhojen tanssit, joten kokoonpano näytti tästä syystä erilaiselta kuin mitä on totuttu.

Yksi täysin uusi nimi miesten edustuksen kokoonpanosta myös löytyy. Numerolla 11 pelaava Ruben Barrett on vuonna 2009 syntynyt seuran juniori, joka on tuttu nimi myös koripallokentiltä. Barrett vaihdettiin ottelun viimeisiksi minuuteiksi kentälle Ejiro Simeonin tilalle.

–       Simeon oli lopussa aivan rikki. ”Rubu” tuli siihen sitten tilalle. Hän on nyt tällä kertaa kaudella toinen 14-vuotias pelaaja, joka pääsee miesten ottelussa avaukseen, Pires kuvailee.