MuSaFutsal voittoon Opinmäessä

MuSaFutsal voiton päässä finaalista

MuSaFutsalin ja GFT:n välisen finaalisarjan kolmas ottelu päättyi vieraiden juhliin. Ottelun alku oli myös täyttä vierasjoukkueen juhlaa, sillä ottelu oli jo 0 – 3, kun pelikello oli ehtinyt pyöriä vain 04.15. Avaustahdit löi Minttu Ylikraka kahdella osumalla ja Elina Setälä osui alun myrskyssä kertaalleen. Kolmannen takaiskun jälkeen GFT otti aikalisän ja sai rivejään kasaan. GFT iski avausosumansa kahdeksan minuutin kohdilla, kun Hanna Posan syötöstä Sani Isokivijärvi naulasi kavennuksen. Osumaa edelsi vieraiden ylipelaaminen, joka johti siihen, että GFT sai vapaasti rakennella Isokivijärven maalipaikkaan. Alku ei siis ollut maalivahtien juhlaa, mutta takaiskun jälkeen MuSaFutsalin Siiri Lilja piti hyvillä torjunnoillaan vieraat kahden maalin karussa. MuSaFutsal pystyi pyörittämään peliään viime viikonloppua paremmin ja korkealla prässillä sai kotijoukkueen vaikeuksiin. Lisäosumia ei avausjakso enää tarjonnut kumpaakaan päähän, joten taukoa lähdettiin viettämään 1 – 3 tilanteessa.

MuSaFutsal on tällä kaudella pystynyt usein pelaamaan toisella jaksolla johtoasemassa kliinistä peliä päästämättä vastustajiaan paikoille. Näin tapahtui lauantainakin Opinmäessä. Jakso ei ehtinyt vanheta viittä minuuttiakaan ennen kuin Sini Lauermaa laukoi paluupallon ohi Jenni Niemelän. Pikkuhiljaa alkoi GFT panostamaan ylöspäin, ja onnistuikin luomaan tilanteita Liljan maalille. Lilja venyi pariin kertaan hienosti, mutta Emilia Jokisalon tarkalle laukauksellekaan Lilja ei voinut mitään. Jokisalon kavennus syntyi ajassa 30.15. Tasaisesti edennyt peli eteni pikkuhiljaa kohti loppua kohden vieraiden kahden maalin johtoasemassa. GFT lähti hakemaan viidellä kenttäpelaajalla lisäosumia, mutta tuloksetta. MuSaFutsal puolusti jälleen hienosti ja nappasi välieristä toisen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 2 – 5 (1 – 3), kun viimeisellä minuutilla vielä Anni-Elina Luotonen (1+3) iski tyhjiin loppulukemat. Joukkueiden parhaina palkittiin Emilia Jokisalo (GFT) ja Anni-Elina Luotonen (MuSaFutsal).

MuSaFutsaliin täksi kaudeksi siirtynyt kokenut Sini Lauermaa kertoi pelin jälkeen, että ”saatiin tosi hyvä alku peliin”. Hänen mukaansa tekeminenkin oli paljon tasaisempaa kuin edellisessä kohtaamisessa. Huomisesta ottelusta hän ennakoi seuraavaa ja povaa MuSaFutsalille voitokasta sunnuntaita seuraavin sanoin: ”Kun puolustetaan yhtä mallikkaasti kuin tänäänkin ja otetaan GFT:n vahvuudet pois”.

MuSaFutsal pääsee hakemaan ratkaisevaa kolmatta voittoa heti huomenna. Opinmäessä potkaistaan neljäs välierä käyntiin klo 14.00. Nyt ilta palautellaan, jotta ollaan valmiina taas huomenna.