Sunnuntaina tehtiin jalkapallohistoriaa: Pori Akatemia varmisti SM-sarjapaikan!

Porilainen yhteisjoukkue on ollut viime aikoina suorastaan murskaava. Kahdeksan viimeisen pelatun ottelun maaliero on 37-4.

Pekka Ruissalo

 Pori Akatemia on tehnyt sunnuntaina historiaa. Joukkue varmisti Nokialla SM-sarjapaikan kaatamalla Nokian Palloseuran 0-1. Maalin iski edustusjoukkueessakin hyviä otteita esittänyt Samuel Laitinen.

Kautta on vielä pari ottelua jäljellä, mutta paikka varmistui jo nyt voittamalla NoPS. Sarjatilanne muuttui entistä kutkuttavammaksi kun samaan aikaan KaaPo voitti VPS:n ja Ilves Grankulla IFK:n.

–          Ottelu oli molemmille joukkueille aika iso matsi. Kenttä oli märkä ja se meni taistelupeliksi. Paikkoja oli pariin-kolmeen lisämaaliinkin, ja puolustus hoiti hyvin nokialaisten pitkät pallot. Hankala ottelu toki: nurmella ei ole paljon pelattu ja märkä keli loi siihen lisähaasteensa, kommentoi vastuuvalmentaja Risto Puustinen.

Kokoonpanossa nähtiin tuttuun tapaan runsas edustus Musan Salaman pelureita. Nigerialaisista pelaajista Adeleke ja Adewyoin pelasivat täyden ajan, kapteenina Olli Auranen huolehti puolustuspäästä tyylikkäästi, samoin Konsta Puustinen täytti paikkansa varmasti. Ja kuten alussa mainittu, Samuel Laitinen ratkaisi koko matsin 15. peliminuutilla.

–          Iso kiitos joukkueelle kovasta ja isosta sydämestä tänään. On tärkeää, että porukka oppii myös voittamaan maalin pelejä ja tarvittaessa taistelemaan voiton joukkueelle. Taistelupeli, ja on hienoa että ryhmä pystyy tarvittaessa myös tällaiseen pelisuoritukseen.

 Akatemiajoukkueen saavutusta ei Porissa ole toistettu todellakaan joka vuosi. Viimeksi 20-vuotiaiden SM-sarjaa on pelannut FC Jazz vuonna vuonna 2016.

Ennen kauden alkua käytiin paljon huolestunuttakin keskustelua siitä, riittääkö porilaisten nuorten taso kovassa sarjassa. Muutama kuukausi myöhemmin pojat ovat omalla työllään ja näytöillään osoittaneet, että todellakin riittää ja lisää on vielä tulossa.

Musan Salama onnittelee koko joukkuetta lämpimästi! Uskomme siihen, että tämä on vasta alkusoittoa.