Runkosarja paketoidaan kirkkaissa valoissa

MuSaFutsalin viimeinen koitos on Helsingissä IFK:n vieraana

Runkosarjan voiton jo varmistanut porilaispoppoo matkustaa huomenna päätöskierroksensa otteluunsa Helsinkiin, jossa vastustajana on kakkostilaa tavoitteleva HIFK FS. Kolmantena olevalta IFK:ta vaaditaan toiseksi nousemiseen voittoa porilaisvieraistaan sekä YIlveksen pistemenetyksiä heidän omassa ottelussaan. Tällä hetkellä MuSaFutsal porhaltaa 15 ottelun voittoputkessa, jonka aikana he ovat menettäneet vain yhden pisteen. IFK on tämän kalenterivuoden puolella kärsinyt vain kaksi tappiota.

Joukkueet kohtasivat joulukuun alussa Porissa, jolloin MuSaFutsal otti voiton lukemin 4 – 2 (1 – 1). Kotijoukkueesta Jasmin Ylikraka (2+0) sekä Elina Setälä (1+1) summasivat kaksi tehopistettä. Vieraiden Karoliina Kruger (1+1) oli mukana IFK:n molemmissa osumissa. Edelliskauden keskinäiset menivät kumpikin vieraisjoukkueelle. IFK haki Porista 0 – 4 (0 – 3) voiton ja MuSaFutsal Helsingistä 0 – 2 (0 – 2) lukemilla.

Naisten liiga oli viime viikonlopun maaottelutauolla, kun Suomi oli pelireissulla Italiassa. MuSaFutsalista Suomi-paitaa kantoivat Sini Lauermaa, Anni-Elina Luotonen, Jasmin Ylikraka sekä Netta Hannula. IFK:sta mukana oli Hanna Halonen.

Edellinen MuSaFutsalin ottelu päättyi 5 – 4 (2 – 3) KaDysta. Ottelun tehokkain oli Luotonen (2+1), joka iski myös ottelun voittomaalin kympin täplältä. Ottelu pelattiin pari viikkoa sitten. IFK:n edellinen ottelu on myös parin viikon takaa. Tuolloin joukkue vieraili Torniossa FTK:n vieraana ja haki 3 – 7 (3 – 3). Voiton takuunaisena hääri Halonen (3+3) kuuden pisteen iltapuhteella.

Liigan pistepörssiä johtaa edelleen MuSaFutsalin Netta Hannula (25+22=47) ja tullee näillä näkymin pörssin voittamaan. Toisena oleva FTK:n Tiia Juntikka (30+9=39) on kiinni maalikuningattaruudessa. Se olisi Juntikalle kolmas peräkkäinen kuningattaruus. Kolmantena pörssissä on HIFK:n Hanna Halonen (20+16=36). Kuusi seuraavaksi tehokkainta MuSaFutsal-pelaajaa löytyy pörssistä HIFK:n toiseksi tehokkainta (Jenni Huttunen (17+5=22)) edeltä.

MuSaFutsalin maalivahdeista Siiri Lilja on pelannut 12 ottelussa ja Martta Perälä on esiintynyt yhdeksässä ottelussa. Kumpikin on tilastoinut itselleen neljä nollapeliä, mutta kumpikaan ei ole tehopisteiden makuun vielä tällä kaudella päässyt. IFK:lla suurin vastuu on ollut kaksi nollapeliäkin pelannut ja kaksi syöttöpistettä kauden aikana napsinut Tytti-Maria Mikkola. Hän on ollut tolppien välissä 20 ottelussa. Sara Järvinen sai vastuun aloittaa yhden ottelun kauden alkupuolella.

Liigan runkosarjan viimeinen kierros ei jännittäviä hetkiä sijoitusten kannalta paljoakaan tuo, sillä ainoastaan toinen ja neljäs sija ovat avoimia. FTK:n ja Sportin ottelussa ratkaistaan liigassa yhdeksäs sija, mutta kumpikin on jo playoff-junan menettänyt. PJK tulee putoamaan suoraan Ykköseen sekä EBK:n kausi jatkuu liigakarsinnassa, joko Mad Maxia tai FC OPA:a vastaan.

Meidän maalivahdistamme Siiri Liljasta on oiva juttu kotisivujen uudessa juttusarjassa #MuSatyyppi. Käy lukemassa: https://musansalama.fi/pikku-siiri-lahtee-hakemaan-futsal-naisille-kolmatta-suomen-mestaruutta/

Virittäydy mukaan matsin huumaan lauantaina klo 16.00 Ruutu+:lta tai vaihtoehtoisesti Satakunnan Kansan sivuilta (vaatii tilauksen).

Artikkelin kuva: Pekka Tuominen