Pori Akatemia aloitti SM-sarjan komealla voitolla

Ilves kaatui avauksessa 3-2. Hieman tahmean alun jälkeen porilaiset käänsivät matsin voitoksi.

Pori Akatemia aloitti SM-sarjan komealla voitolla Tampereen Ilveksestä. Porilaismaalit syntyivät ulkomaalaispelaajien eli Vinicius Lemken, Elijah Simeonin ja Adeleken viimeistelemänä.

Tilanteita oli lisämaaleihinkin ja porilaiset olisivat voineet paremmalla viimeistelyllä voittaa tamperelaiset useammallakin maalilla.

–          Alku oli vähän tahmea, puolustuspelissä olimme hieman jäljessä. Pystyimme parantamaan peliä koko ajan ja pallollinen peli oli hyvin hallussa. Peli kehittyi koko ajan, ja linjojen välistä löytyi pelaajia koko ajan paremmin. Sitten tietysti kaksi nopeata maalia auttoivat kokonaisuutta, sanoo Akatemian vastuuvalmentaja Risto Puustinen.

 

Porilaiset saivat kiitosta myös vastustajan valmentajalta. Jossain vaiheessa pelin virtaus muuttui, kun maalintekijä Viniciuksen hermokontrolli herpaantui.

– Hän sanoi, että olitte 11 vastaan 11-pelissä selvästi parempia. Loppupuolella annoimme kaverille turhaan siimaa: Vinicius otti ensin keltaisen kortin ja jossain vaiheessa sitten tuli oikosulku, hän täräytti kaveria kyynärpäällä ja siitä punainen ja ulos.

– Sitten pelasimme vajaalla, mutta silloinkaan ei ollut liikaa hätää. Saimme vastahyökkäyksiä, joista olisimme voineet hyvin tehdä lisääkin maaleja, Puustinen sanoo.

Valmentaja oli erittäin tyytyväinen sarjan alkuun.

– Tästä on hyvä jatkaa tuleviin peleihin.

Pelaajista Elmeri Nieminen jakoi pitkälti valmentajan näkemykset ottelusta.

– Meillä ei ollut siinä sinänsä mitään hätää, kaveri ei juurikaan saanut paikkoja. Punainen kortti tietysti muutti pelaamista, meni taisteluksi ja jonkun verran jouduimme pitämään palloa kulmalipullakin.