Musan Salama ja Porin Ässät ry aloittavat yhteistyön

Ässien 2013 -syntyneiden poikien joukkue ottaa jalkapallon osaksi joukkueen oheisharjoittelua ja osallistuu kesän piirisarjaan sekä muutamiin turnauksiin Musa Ice joukkueena. Mukaan joukkueeseen on ilmoittautunut jo 26 Ässien 2013 -ikäluokan pelaajaa.

”Olemme Laitilan Jannen kanssa jo aiemmin keskustelleet monilajisuuden haasteista perheille ja miten siihen pitäisi seuroissa suhtautua/reagoida. Mielestäni Janne ja hänen tiiminsä oli miettinyt selkeän ehdotuksen keskustelun pohjaksi ja siitä oli helppo työstää kuvio kuntoon.” toteaa Musan Salaman junioripäällikkö, Mikko Heikkilä.

Ässien P2013 joukkueen päävalmentaja, Janne Laitila on tyytyväinen yhteistyön järjestymiseen: ”Meillä on joukkueessa monta poikaa, jotka ovat aiemmin pelanneet jalkapalloa. Futiksen ja kiekon yhdistäminen asettaa kuitenkin haasteita esimerkiksi aikataulujen suhteen. Kesällä jalkapallo toimii hyvänä oheisharjoitteluna. Lisäksi kesäkausi on pitkä siinä mielessä, että kiekossa ei pelata. Pojat kuitenkin kaipaavat kilvoittelua.  Aloimmekin tiimissä pohtia, miten voisimme asian ratkaista. Kun asia sitten esitettiin Musalle, saatiin homma tulille saman tien.”

Musa Ice toiminnan perustana on se, että se on tarkoitettu vain Ässien P2013 junioreissa pelaaville pelaajille. Jalkapallo toimii osana joukkueen kesäharjoittelua tarjoten samalla Ässien pelaajille mahdollisuuden pelata sarjapelejä ja osallistua turnauksiin.

Myöskään Musan P2013 ikäkausijoukkueen toimintaa tämä ei sulje Ässien pelaajilta pois. Mikäli pelaaja haluaa kesän ajan harjoitella enemmän jalkapalloa, on se Musan ikäkausijoukkueessa mahdollista.

”Tämä konsepti ei sinällään ole Porissa uusi, sillä 2006-ikäluokassa Tovella ja Ässillä oli saman suuntainen yhteistyökuvio. Myös Musalla on ollut vastaavaa yhteistyötä aiemmin Narukerän kanssa.”

Heikkilä kokee hieman erikoisena sen, että jalkapallon tilasta on maalattu julkisessa keskustelussa sellaista mielikuvaa, että Porissa ei kyetä tekemään yhteistyötä.

” Jotenkin tämä mielikuva tuntuu itsestä, jos nyt ei hassulta, niin ainakin mielenkiintoiselta ainakin näin Musan Salaman näkökulmasta, sillä me teemme yhteistyötä suhteellisen laajallakin rintamalla. Musa Ice on tähän hyvä lisä ja näenkin tässä selkeän mahdollisuuden lisätä yhteistyötä Ässien kanssa sulkematta pois mitään muutakaan urheilulajia.”

Heikkilä pitää tärkeänä sitä, että Musassa huomioidaan kaikki pelaajat.

”Mielestäni erittäin tärkeää tässä yhteistyökuviossa on huomioida se, että molempien seurojen halu on mahdollistaa harrastaminen mahdollisimman pitkään. On varsin selkeää, että ykköslajin valinta kilpaurheilun näkökulmasta tulee eteen yhä aikaisemmin. Tämän ei pitäisi kuitenkaan tarkoittaa sitä, että lasten ja nuorten pitäisi joutua jättämään muut lajit kokonaan. Mielestäni tähän asiaan peilaten olemme Ässien kanssa aivan ytimessä rakentaessamme Musa Ice -tyyppisiä ratkaisuja.”

”Pidän erikoisena ajatuksena sitä, että harrastamisen mahdollistaminen veisi jotain pois tavoitteelliselta kilpaurheilulta. Musassa olemme pyrkineet rakentamaan toimintojamme niin, että ne mahdollistavat molemmat, tavoitteellisen kilpailun ja harrastamisen. On tärkeää, että lapsi ja nuori voi halutessaan vain harrastaa” Heikkilä toteaa.