MusaFutsalille ei myönnetty liigalisenssiä – ”Olemme todella pahoillamme”

Palloliitto ei myönnä MusaFutsalille liigalisenssiä kaudelle 2023-2024. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että erinomaista menestystä viime vuodet keränneen seuran tarina tällä tasolla päättyy. Kolmena viime kautena joukkue keräsi kaksi kultaa ja yhden hopeamitalin.

Ratkaisu on Musan Salamalle raskas, mutta siitä ei voi muita moittia. Taustalla ovat erittäin raskaat viime vuodet, jotka ovat tehneet seuran operatiiviselle toiminnalle todella paljon haasteita. Haasteet ovat olleet paitsi taloudellisia, myös toiminnallisia.

Musan Salama ei toimittanut määrätyssä ajassa tilinpäätöstä. Lisäaikaa Palloliitolta ei enää tullut. Seura ei asiassa Palloliittoa syyttele.

– Olen todella surullinen näiden pelaajien ja toimihenkilöiden puolesta. He ovat täysin ilman omaa syytään joutuneet tähän tilanteeseen. Kohtalo on jopa oman oikeustajuni vastainen, sanoo seuran puheenjohtaja Mikko-Tapio Mattila.

 

Liigalisenssin evääminen ei koske MuSaFutsalin kakkosjoukkuetta, joka pelaa ykkösdivisioonaa.

 

Junioripäällikkö Mikko Heikkilä sanoo seuranneensa torstai-iltana ylpeänä satapäistä lapsijoukkoa, joka otti ensiaskeliaan jalkapallon maailmassa Musan kentällä. Samalla sisällä kaihersi suru naisten futsaljoukkueen kohtalosta.

 Puhutaan ryhmästä esimerkillisiä ihmisiä, jotka ovat vuosien varrella kasvaneet enemmän kuin joukkueeksi. Iso pala yhteisöämme putoaa nyt mahdollisesti pois. Olen todella pahoillani ja surullinen, että tässä kävi näin, Heikkilä sanoo.

 

Musan Salamalla on 10 vuorokautta aikaa valittaa päätöksestä Urheilun Oikeusturvalautakuntaan. Valituksen mahdollisuutta tarkastellaan.

 

Lisätiedot:

 

Mikko Heikkilä, junioripäällikkö

0407002134

Mikko-Tapio Mattila, seuran puheenjohtaja

Kari Löytökorpi, toiminnanjohtaja