MuSaFutsal selkä seinää vasten

Naisten Futsal-liiga ratkeaa

Naisten Futsal-liigassa pelataan tulevana viikonloppuna ratkaisevat ottelut Porissa. Lauantaina pelataan neljäs finaali klo 15.00. Voitot ovat tällä hetkellä IFK:lle 1 – 2, joten lauantaina on heillä mestaruus katkolla. Sunnuntaina pelataan ainoastaan sillä, että MuSaFutsal voittaisi lauantain ottelun.

Finaalisarja käynnistyi Porissa vappuviikonloppuna. MuSaFutsal onnistui voittamaan lukemin 5 – 4 (3 – 3). Viime viikonlopun kaksi Pirkkolassa pelattua ottelua olivät trillerimäiset ja tasaiset. Lauantain ottelu ratkesi vasta jatko-ottelun viimeisillä sekunneilla. Loppulukemat olivat 4 – 3 jo. 3 – 3 (3 – 2). Sunnuntain kamppailu näytti sekin jo etenevän jatko-otteluun saakka, mutta dramaattinen käänne, jossa Jasmin Ylikraka sai toisen varoituksensa ja kentältäpoiston. Sen seurauksena IFK pääsi kahden minuutin ylivoimalle reilu pari minuuttia ennen päätössummeria. IFK sai lopulta iskettyä pallon verkkoon, eikä MuSaFutsalin lopun takaa-ajo tuottanut toivottua tulosta. Loppulukemat 3 – 2 (1 – 2). Ottelut ovat siis olleet maalin erolla päättyneitä trillerimäisiä. Maalimäärä on myös joka ottelussa pudonnut, joten on mielenkiintoista nähdä mitä Porissa tullaan näkemään.

Kummallekin joukkueelle tilanne on käytännössä täysin uusi. MuSaFutsal ei ole koskaan finaalisarjoissaan ollut takaa-ajajana, eikä IFK ole näin lähellä mestaruutta ollut. Kumpi pystyy käsittelemään tilanteen paremmin ja onnistuu muuttamaan paineet positiiviseksi voimavaraksi.

Finaalisarjan ottelut ovat olleet siis tasaväkisiä. Kukaan pelaajistakaan ei ole tehojen puolesta ratkaisuja yksin ollut tekemässä, ja siitä osoituksena on pisteiden jakautuminen. MuSaFutsalin tehokkain on ollut Minttu Ylikraka, joka on osunut jokaisessa kolmessa finaalissa. Kerran kahdesti. Iina Heikkilä on toinen porilainen, joka on onnistunut pääsemään tehoille jokaisessa finaaliottelussa. IFK:lta sellainen pelaaja on ainoana Hanna Halonen. Kukaan pelaajista ei myöskään ole tehnyt neljää pistettä enempää finaalisarjassa.

Kumpikin joukkue on luottanut myös yhteen maalivahtiin, sillä sekä MuSaFutsalin Siiri Lilja että IFK:n Tytti-Maria Mikkola on urakoinut kaikki playoff-ottelut.

Lauantaina ollaan siis suurten asioiden äärellä. Klo 15 alkavassa ottelussa on MuSaFutsalilla pakkovoiton paikka, muutoin kausi loppuu IFK:n mestaruusjuhliin. Jos lauantaina ei mestaruutta juhlita, niin se tapahtuu varmuudella sunnuntaina äitienpäivänä, kun joukkueet kohtaavat vitospelissä. Tuonkin mahdollisen ottelun alkamisaika on klo 15.00.

Nyt tarvitaan hyvä yleilö koko teidän tukenne MuSaFutsalin taakse. Saavu siis ajoissa Nams-Areenalle kannustamaan MuSaFutsal voittoon. Liput 10/7 euroa. Kausikortilla runkosarjan hinnoin 7/5 euroa.

Jos et löydä jostain syystä kalenteristasi aikaa saapuu Namsille, niin viritä kotikatsomoissa Ruutu + tai Satakunnan Kansa (vaatii tilauksen) tulille ja hyppää mukaan jännittäviin vaiheisiin. Lähetys ottelusta alkaa 10 minuuttia ennen aloituspotkua. Ottelun teille selostaa MuSaFutsalin tiedottaja Janne Helander.

Artikkelin kuva: Heini Lehtipuu