MuSa voittoon sateisella Pullerilla

Naisten Kakkosessa kärkijoukkue MuSa haki kolme pistettä Hämeenlinnasta.

Hämeenlinnan Pullerin tekonurmella kohtasivat viime kaudelta tutut vastustajat, kun MuSa matkusti Härmän vieraaksi. Ottelusta muodostui tasainen vääntö ja jälleen kerran todiste siitä, että sarjataulukon perusteella pisteitä ei jaeta. Taulukon ääripäistä peliin lähteneet joukkueet kävivät tasaisen taistelun, jossa kummallakin oli omat hetkensä.

Porilaiset tulivat pelin alkuun hyvällä jalalla ja hallitsivat kenttätapahtumia ensin. Ensimmäisellä kymmenellä minuutilla vierasjoukkue painoi peliä Härmän päätyyn ja järjesti pari puolittaista maalipaikkaa. Näiden hajanaisten yritysten perään pelin 13. minuutilla löytyi MuSa-hyökkääjä Aada Kylävainio maalin edestä hieman paremmalta tontilta. Kylävainio hyödynsi tilaisuutensa ja viimeisteli varmasti maalin alakulmaan.

Maalin johdossa ottelua ei pitkään pelattu, sillä heti viittä minuuttia myöhemmin vierasjoukkue iski toistamiseen. Oikealla laidallaan aktiivisesti aloittanut Amelia Luotonen ajoi pallollisena keskelle ja vapautti linjan taakse juoksunsa hyvin ajoittaneen Jessica Kannoston. Kasvokkain maalivahdin kanssa päässyt Kannosto ei paikastaan erehtynyt, vaan toimitti pallon verkkoon. Vierasjoukkueella oli tämän jälkeen vahva pelinhallintajakso ja useita hyviä haastoja sekä aloitteita vastustajan selustaan. Nämä murtautumisen mahdollisuudet tehokkaammin hyödyntämällä vieraat olisivat voineet varmistaa voittonsa jo melko aikaisessa vaiheessa. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan kotijoukkue Härmä sai uudelleen langan päästä kiinni. MuSan prässi ei enää onnistunut pysäyttämään kotijoukkueen avaamista, vaan Härmän rakentelu eteni koko ajan pidemmälle ja pidemmälle. Kotijoukkue paiski töitä hartiavoimin ja puoliajalle siirryttiin 0-2 tilanteesta.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat ja Härmä lähti jahtaamaan hieman kaasua höllänneitä vieraita toden teolla. Peli jatkui MuSan kenttäpuoliskolla ja vierasjoukkue hyökkäsi enää harvakseltaan. Härmän puolustuslinja katkoi vieraiden yritykset ja avasi pitkällä takaisin toiseen päätyyn. Kertaalleen kotijoukkue näytti jo kaventavan tilannetta, mutta kaukaa lähtenyt laukaus päätyi yläriman kautta maalin taakse.

Ottelun loppupuolella Härmä muutti ryhmitystään ja nosti lisää pelaajia hyökkäykseen. Tämä tuotti MuSalle päänvaivaa, mutta ei kuitenkaan todella vaarallisia maalipaikkoja. Riskillä hyökkääminen jätti sen sijaan tilaa MuSan vastaiskuille ja MuSalaiset pääsivätkin yrittämään lisämaaleja pystysyötöistä ja kulmapotkuista.

Varmistaakseen täyden pistepotin vaihtoivat vieraat vielä pois maalintekijänsä Aada Kylävainion ja lisäsivät voimaa keskikentälle kun sisään otteluun tuli Rebecka Lehtonen. Lopussa enimmäkseen puolustamiseen keskittynyt vierasjoukkue onnistui pitämään oman maalinsa puhtaana ja otti mukaansa kolme pistettä.

MuSa-kapteeni Jessica Kannosto piti tärkeänä hyvää tulosta, mutta odottaa joukkueeltaan vielä tasaisempia otteita. “Tällaisissa peleissä meidän on pystyttävä säilyttämään tasomme 90 minuuttia. Seuraavaksi vastus tulee olemaan kovempi eikä ailahteluun silloin ole varaa.”

Seuraavaksi naiset valmistautuvat lohkon kärkikamppailuun, joka pelataan Musan kentällä lauantaina 10.6. Taisteluun lohkon kärkipaikasta saapuu taulukossa toisena oleva HJK/2, jonka ero Salamaan on tällä hetkellä kaksi pistettä. Tule mukaan kannustamaan kotijoukkuetta!