Viimeinen kotimatsi runkosarjassa

Runkosarjan ykköstila varmistuisi voitolla

Naisten Futsal-liigan runkosarjaa on jäljellä kaksi otteluviikonloppua. Tämän viikon lisäksi pelataan runkosarjan huipennus maaliskuun 25.päivä. Välissä maajoukkue käy pelaamassa pari kertaa Italiaa vastaan saapasmaassa.

MuSaFutsal on siis lähellä runkosarjan voittoa. Ainoa uhka on YIlves. Eroa joukkueiden välillä on viisi pistettä ja porilaisten hyväksi oleva maalierovertailu. Lauantaina Poriin saapuva KaDy on neljäntenä kolmen pisteen päässä kolmantena olevasta HIFK:sta. Takana vaanii GFT vain pisteen perässä. Ilves tulee sijoittumaan kuudenneksi. Seitsemäntenä olevan FC Halikon playoff-paikka on myös varma, mutta RaiFu voi vielä heidät ohittaa. Raisiolaiset ovat kahdeksantena, mutta pisteen perässä vaanii kaksikko FTK, FC Sport. Joukkueilla vielä kivasti keskinäisiä otteluita tähän loppukauteen. Sport kohtaa kummatkin yllämainitut kotonaan. Liigan pohjakerroksessa EBK ja PJK lähtevät loppusuoralle tasapisteistä. Joukkueet kohtaavat toisensa lauantaina Espoossa.

MuSaFutsal on tällä kaudella tehnyt 117 osumaa, joka sivuaa yhden kauden seuraennätystä. Historian saatossa MuSaFutsal on heiluttanut verkkoa 957 kertaa, joten tonni lähestyy…

KaDy on tällä kaudella ainoa joukkue, joka on MuSaFutsal kaatanut varsinaisella peliajalla. Joukkueiden ensimmäinen ottelu pelattiin marraskuussa Jyväskylässä. Tasaisessa ja vähämaalisessa matsissa Dynamo teki yhden maalin vieraitaan enemmän ja onnistui lopun puolustustaistelussaan pitämään pisteet Jyväskylässä lukemin 2 – 1 (0 – 0). Ensin maalinteossa onnistui vieraiden Helmiina Luoma toisen jakson alkuun, mutta lähes heti Vilma Terävä tasoitti ottelun. Ottelun sankariksi nousi Sofi Salonen, jonka osuma puolitoista minuuttia ennen loppua jäi voitto-osumaksi. Edelliskauden keskinäiset kohtaamiset menivät kumpikin MuSaFutsalin nimiin.

Liigan pistepörssin voittoa tavoittelee ensimmäistä kertaa urallaan MuSaFutsalin Netta Hannula. 23+22=45 pistettä naputellut Hannula on seitsemän pisteen etumatkalla toisena olevaan ja maalikuningattaruuteen matkalla olevaa FTK:n Tiia Juntikkaa (29+9=38) edellä. Juntikan jälkeen tulee GFT:n kaksikko Sandra Lind (19+16=35), Emilia Jokisalo (17+16=33). 30 pistettä summanneita on neljä, joista kolme pelaa MuSaFutsalissa ja he ovat Anni-Elina Luotonen (22+8), Jasmin Ylikraka (17+13) sekä Elina Setälä (15+15). Iina Heikkilä (11+12=23) on joukkueen sisäisessä pörssissä vasta seitsemäntenä, mutta olisi tuolla pistemäärällä monessa joukkueessa kärkipaikalla tilastoissa. Kampuksen Dynamon tehokkain on ollut Vilma Terävä (12+6=18) Sofi Salosen (9+8=17) haastaessa häntä tosissaan. Keski-Suomeen täksi kaudeksi muuttanut Anna-Kaisa Hannuksela (6+9=15) on ollut kolmanneksi tehokkain.

Kumpikin joukkue on jakanut vastuuta tolppien välissä kahden maalivahdin kesken. MuSaFutsalilla Siiri Lilja on pelannut 12 ottelussa ja Martta Perälä on ollut yhdeksässä ottelussa. Viime viikonloppuna Perälä kävi kentällä hetken aikaa, kun Liljaa paikkailtiin. Hän nappasi pari upeata torjuntaa ja sai tililleen nollapelin. Nyt kummallakin MuSaFutsalin veräjänvartijalla on neljä nollapeliä tilaistoissa. Omia pistetilastojaan kumpikaan ei ole vielä kyennyt avaamaan. Toisin on Dynamon Maria Halla-Aholla, joka napautti PJK:n rysään joulukuussa hienoisella vastustajan avulla. Hän on yhteensä aloittanut 13 ottelua, kun Aliisa Terävällä aloituksellisia otteluita on seitsemän. Kummallakin tilaistoissa yksi nollapeli.

Vielä ehtii käydä MuSaFutsalin facebookissa tai instagramissa veikkaamassa MuSaFutsalin tolppalaukauksia. Paikanpäälläkin on vielä sellainen perinteinen paperilipuke, jonka täyttämällä osallistuu kisaan. Palkintona voittajalle on lippupaketti puolivälieräotteluun. Jos et lauantaina paikanpäälle ehdi, niin Ruutu+ -palvelusta ottelu tulee suorana lähetyksenä Janne Helanderin selostamana.   

Artikkelin kuva: Kari Saha/  Urheilusuomi.com