Kaksi Salama-veteraania täyttää vuosia!
7.2.2019 10:38 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Mikko-Tapio Mattila luovutti hopeiset ansiomerkit Pekka Ulmakselle ja Ola Setälälle

Musan Salaman Rullaattorien eli veteraaniporukan keskiviikkopalaveria vietettiin juhlakahvituksen merkeissä. Kaksi seuraveteraania täyttävät lähipäivinä tasakymmeniä. Seuran perustajajäsen Ola Setälä täyttää 80-vuotta ja valmentajavelho Pekka Ulmas 70 vuotta.

Salaman puheenjohtaja Mikko-Tapio Mattila luovutti molemmille MuSan hopeiset ansiomerkit vuosikymmenien työstä seurayhteisön hyväksi. Palaverissa oli paikalla 32 rullaattoria.

Rullaattorien puheenjakaja Olli Välimäki kuvaili, miten erilaisille seuratoimijoille suuressa yhteisössä on tarvetta. Näin Olli pitkäaikaisista seuratovereistaan;

"Ola Setälä on hiljainen, väkevä puurtaja. Ola Setälällä ei ole omaa pelaajauraa Salamassa, mutta kouluaikasta urheiluharrastusta jonkin verran. Niitä enemmän hänellä sitten on Salaman hyväksi tehtyä talkootoimintaa; tuttu mies mm. tanssien ja ottelujen järjestysmiestehtävissä, paperin- ja metallinkeräystapahtumissa ym. Ola-voimaa on tarvittu ja tarvitaan edelleen. Huonompipäinenkin ymmärtää, että kuudenkymmenen vuoden aikana talkootapahtumia on aktiivisesti toimivassa seurassa järjestetty sadoittain. Seuran alkuaikoina Ola kuului seuran johtokuntaan. Ola teki elämäntyönsä autoilijana - itse hän määrittelee olleensa 'rekkakuski'. Setälä aloitti pyöräilyn eläkkeelle 2000-luvun alussa jäädessään. Tarkoitus oli kuntouttaa kipeytyneitä polvia. Viime vuonna (2018) pyörämittariin kertyi melkein 10000 kilometriä". Kysyessäni muiden pyöräilyvuosien kilometreistä, vastauksena on olamainen: 'Siin se o ain ollu samois lukemis, joskus vähä yli, joskus ina ali'.

"Pekka Ulmas on äänekäs, intohimoinen musalainen ikihonka. Pekan tuntee porilainen, satakuntalainen ja valtakunnallinenkin jalkapalloväki asiaansa täysillä paneutuvana seuratoimijana. Nuorten valmennus, pelaajien kehittäminen on ollut Pekan mieluisinta toiminta-aluetta. Siellä missä Pekka toimii, vaatimattomana kytevän nurmikkopalon saadessa Pekan puhaltamaa innostamisen ilmapiirin tuulta alleen, niin tuloksena on ennemmin tai myöhemmin roihuava metsäpalo". Musan Salaman C-nuoret voittivat Pekan johdolla vuonna 1994 Lahden Kai Pahlman-turnauksessa Suomen mestaruuden. Satakunnan piirin C-pojat voittivat piirienvälisen PohjolaCupin Rovaniemellä 1993, päävalmentajana Pekka. Valmentajauransa merkittävimpänä otteluna Ulmas pitää Turussa ns ystävyyskaupunkiturnauksessa joukkueensa MuSan C-nuorten saavuttamaa voittoa Pietarin Zenitistä (1-0).

Pekka harrastaa mökkeilyä ja metsänhoitoa. Moottorisaha ja Pekka on näkemisen arvoinen tehopari. Miesvoimisteluryhmä Näppärien voimistelutoverit ovat päässeet läheltä seuraamaan vaikuttavaa ja jännittävää esiintymisnäytöstä. Musan Salaman seuraväki onnittelee ja kiittää Olaa ja Pekkaa! Onneksi olkoon! Kiitos!

(Kuvassa toinen palkituista Musa-veteraaneista, Ola Setälä)   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat