MuSaFutsaliin viides Helander
16.1.2019 21:02 Uutiset / Naiset

MuSaFutsal on solminut näin uuden vuoden kunniaksi uuden pelaajasopimuksen

MuSaFutsal on sopinut uuden pelaajasopimuksen näin uuden vuoden kunniaksi. Joukkueeseen saapuu loppukauden kattavalla sopimuksella Elli Helander, joka ei tutusta sukunimestään huolimatta ole mitään sukua jo joukkueessa oleville Helandereille.

Vaikka Elli nyt vasta sopimuksen allekirjoittikin niin hän on koko alkukauden ajan seurannut harjoituksia ja kun sai harjoitusluvan lääkäriltä, niin aloitti harjoittelemaan joukkueen kanssa. Pelilupaa ei vielä lääkäriltä vielä ole tullut. Pelilupa tulee Helanderin mukaan helmikuun alkupuolella, joten muutamaan viimeiseen otteluun hän pääsee mukaan.

Hän oli jo viime kesän aikana tulossa mukaan ja keskustelut valmentaja Juha Helanderin kanssa olivat jo siinä vaiheessa, että treenirinki olisi kutsunut. Heinäkuussa tapahtui kuitenkin jotain, joka vesitti suunnitelmat. Jalkapallossa tapahtunut loukkaantuminen vei Ellin pitkäksi aikaa sairastuvan puolelle. Hän oli kuitenkin jo kauden alusta saakka mukana seuraamassa harjoituksia ja se onkin hänen omien sanojensa mukaan helpottanut lopulta harjoituksiin mukaan pääsyä. ”Kyllä siinä on harjoituksia katsomallakin oppinut ja treenit ovat olleet laadukkaita”, kertoi Helander.

17-vuotias Helander on jalkapalloillut jo kymmenisen vuotta ja futsalin pariin hän päätyi noin nelisen vuotta sitten. Ensimmäiset kosketukset futsaliin tuli NiceFutiksen kanssa ja päättynyt kausi päättyi B-tyttöjen SM-kultaan EuPan paidassa, josta siirtyi myös Alina Virtala täksi kaudeksi MuSaFutsaliin. Päätös ottaa seuraava askel futsaluralle syntyi jo aikaisin kesällä, kun selvisi, että EuPassa ei B-tyttöjen joukkuetta tule olemaan. Siirtyminen MuSaFutsaliin oli siis jo kesällä lähellä. Tosin päätös oli jo varmaan syntynyt, että loukkaantumisen jälkeen tuleminen olisi varmaa. Nyt saatiin neuvottelut päätökseen ja nimet ovat paperissa. Helander on jo parin kauden ajan seurannut MuSaFutsalin otteita ja joukkueessa pelaa monta tuttua pelaajaa, joten tuleminen liigajoukkueeseen ei tuntunut pahalta.Kysyttäessä eroja B-tyttöjen viime kauden SM-loppupeleistä ja tämän kauden naisten liigasta niin vastaus tulee helposti. ”Fyysisyys ja tempo, joka vie aikaa pois”, kertoo Helander. ”Ratkaisuissa ei ole niin paljon aikaa kuin ennen”, jatkaa Helander. ”Treenien seuraaminen koko kauden ajan on osittain helpottanut siirtymää. Muutoin ei olisi ihan pysynyt alussa kärryillä,” lopetteli Helander ja lähti koppiin odottamaan harjoituksien alkua.

Mitään suuria tavoitteita ei hän ole loppukauteen laittanut. Debyyttiä hän kyllä odottaa, mutta sitä ennen täytyy lääkäriltä tulla pelilupa. Kaikkien onneksi se pitäisi siis tulla helmikuun alussa, jonka jälkeen on vielä pelejä jäljellä. Tulevaisuutta MuSaFutsalissa hän pitää mahdollisena.


   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat