MuSaFutsalilla edessä tuplaviikonloppu
21.11.2018 21:52 Uutiset / Naiset

MuSaFutsalilla sunnuntaina kotiottelu klo 15.00

MuSaFutsalin syyskierroksen kaksi viimeisintä ottelua pelataan tulevana viikonloppuna. Lauantaina joukkue matkustaa Vaasaan FC Sportin vieraaksi ja sunnuntaina Team Vanpa saapuu Porin Urheilutalolle, jossa ottelu alkaa klo 15.00.

Liigaa on nyt pelattu seitsemän kierrosta ja MuSaFutsal on kolmantena saamillaan 16 pisteellä. Kärjessä oleva Ilves FS on kaksi pistettä edellä ja väliin mahtuu ACE, jolla on piste enemmän kuin porilaisilla. Lauantainen vastus, viime kauden pronssijoukkue, FC Sport on nyt kuudentena. He ovat saaneet kasaan 10 pistettä. Sunnuntaina Poriin saapuva, liiganousija, Team Vanpa Vantaalta on kahdeksantena kuudella pisteellä.

Viime kierroksella kaikki kolme joukkuetta pelasivat vieraskentillä ja kaikki voittivat oman ottelunsa. MuSaFutsal ja FC Sport vierailivat kumpikin Jyväskylässä. MuSaFutsal kaatoi KaDy:n lukemin 0 – 1 (0 – 1) ja Sport Riemun 4 – 8 (2 – 4). Team Vanpa vieraili Ylöjärvellä ja nappasi kauden toisen voittonsa lukemin 4 – 5 (2 – 4).

MuSaFutsal ja FC Sport ovat vääntäneet viime vuosina tasaisia pelejä. Viime kaudella Vaasassa kotijoukkue otti pisteet lukemin 5 – 2 (3 – 0). Porissa pelattu ottelu päättyi 4 – 2 (1 – 1) Sportin voittoon, joten kalavelkoja on maksettavana viime kaudesta. Team Vanpa nousi täksi kaudeksi jälleen Liigaan ja keskinäisiä otteluita ei muutamaan vuoteen ole. Liigan alkutaipaleella joukkueet pelasivat muutamaan kertaan pisteistä. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kaudella 2013 – 2014, jolloin ottelut päättyivät 9 – 5 (3 – 5) ja 6 – 4 MuSaFutsalin hyväksi.


Mira Laurila (19) ja Netta Hannula
(kannettavana) ovat olleet tehokkaimpia
tällä kaudella.
Kuva: Nyblin

Tehokkaimpina pelaajina joukkueilleen ovat tällä kaudella FC Sportin Tiialeena Hakala (5+8), joka oikeuttaa koko liigan pistepörssin sijalle kolme. MuSaFutsalin Netta Hannula (8+1) ja Team Vanpan Anna-Kaisa Hannuksela ja Petra Suutarinen, jotka kumpikin ovat saalistaneet tehot 4+1. MuSaFutsalin Mira Laurila on joukkueensa toiseksi tehokkain tehoilla 3+3. FC Sportista Annika Leminen on merkkauttanut tehot 3+4.

MuSaFutsalin kokoonpanosta on viikonloppuna varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat Roosa Erkkilä ja Essi Helander. Näiden lisäksi Suvi Vilja ja Ida Silvennoinen puuttuvat tällä tietoa joukkueen vahvuudesta tuplapeleistä.


Siiri Liljalla jo kolme nollapeliä
tällä kaudella.
Kuva: Nyblin

MuSaFutsalin yksi kulmakivistä tällä kaudella on ollut jo kolme nollapeliä pelannut maalivahti Siiri Lilja, jolle tällä hetkellä pelaaminen maistuu hyvältä parin vaikeamman kauden jälkeen. Hänen mukaansa kausi on sujunut hyvin ja nollapelejä tullut kiitettävästi. ”Onkohan edes koko aikana näin monta nollaa tullut”, pohtii Lilja asiaa kysyttäessä. Tähän ei tiedottajakaan osannut suoralta kädeltä sanoa vastausta. Viime kaudella tuli yksi nollapeli, kun Lilja nollasi kotiottelussa FC Nokian. Kiitosta hän jakaa myös puolustuspelaamiselle, sillä osassa otteluista ei ole tarvinnut edes venyä parhaimpaansa, jotta on nolla pysynyt omissa. Tulevaan viikonloppuun Lilja on valmis. Hyvin kulkeva peli on yksi syy siihen miksi Lilja luottaa omiinsa eikä hän pidä tuplaviikonloppuakaan pahana. Hänen mielestään ottelut ovat ne, joita odotetaan. Vaasan Ikkuna-lehdessä Sportin kapteeni Vitikka kertoi ottelusta tulevan kovaa taistelua ja vääntämistä sekä odottaa jälleen tiukkaa taistoa. Liljan mukaan oma joukkue pystyy vastaamaan kovaan peliin. ”Kympitkään ei ole ongelma”, vastaa Lilja hymyillen ja lähtee harjoituksiin.

Valmentaja Juha Helander on tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin, mutta näkee siinäkin vielä petrattavaa. Hyökkäyspelaamisesta hän näkee hyviä otteita paikoitellen, mutta parantamisen varaa on. Tasaista suorittamista hän peräänkuuluttaa.

Viime vuosien tapaan tälläkin kaudella on ongelmana maalipaikkojen tuhlailu, sillä yhden maalin saamiseen vaaditaan älyttömästi paikkoja. Helanderin mukaan pyritään kehittämään ja varmentamaan asioita, joita ollaan opittu. Vaasan pieni kenttä on Helanderin mukaan vaikea ja siellä peli on suoraviivaisempaa ja vääntämistä tulee väkisinkin. Hänen mukaansa joukkue on valmis viikonloppuun.

PS. Muista perjantaina MuSaFutsalin FB-live noin klo 17.30!

FC Sport – MuSaFutsal La 24.11 klo 16.00 Vaasa
MuSaFutsal – Team Vanpa Su 25.11 klo 15.00 Porin UT


   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat