Minttu Ylikraka U17-tyttöjen EM-karsintajoukkueeseen
7.10.2018 12:32 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Minttu Ylikraka matkaa syyslomaviikolla U17-maajoukkueen kanssa Montenegroon EM-karsintaan

Musan Salaman Minttu Ylikraka on valittu mukaan U17-tyttöjen EM-karsintaturnaukseen matkustavaan joukkueseen. Vuonna 2002 syntyneistä tytöistä koostuva joukkue kohtaa Montenegrossa järjestettävässä turnauksessa Romanian, Montenegron sekä Italian. Tiensä jatkokarsintaan selvittää kaksi turnauksen parasta joukkuetta. Lohkoja on yhteensä yksitoista ja lohkojen kahden parhaan lisäksi jatkokarsintaan selviää neljä parasta lohkokakkosta.

Minttu on ollut ennen tätä mukana yhdessä maajoukkuetapahtumassa. Hänet valittiin syyskuussa maajoukkueleirin yhteydessä pelattuun kaksoismaaotteluun Tanskaa vastaan. Mintun pitkäaikainen valmentaja Mira Ravantti iloitsi tuolloin nuoren suojattinsa valinnasta:

- Kutsu maajoukkuetapahtumaan on upea juttu, olemme erittäin iloisia Mintun puolesta. Todella mahtavaa, että Minttu pääsee näyttämään osaamistaan leirille, sillä hän on tehnyt todella paljon töitä kehittymisensä eteen.

- Minttu on erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kentällä useammassa roolissa. Loistava pelikäsitys sekä periksiantamaton taistelijan luonne tekevät hänestä ihanteellisen valmennettavan.

Musan Salaman tyttöjalkapallovastaavana toimiva Essi Helander on ollut tällä kaudella mukana MuSan B-tyttöjen joukkueen valmennuksessa Ravantin apuna. Hän on näin päässyt seuraamaan Ylikrakan otteita läheltä.

- Mintun valinta karsintaturnaukseen on mahtava uutinen. Hän sai ansaitsemansa näyttöpaikan Eerikkilässä ja käytti sen ennakkoluulottomasti hyväkseen. Minttu on tehnyt jo vuosia töitä kehittyäkseen maajoukkuetason pelaajaksi. Ravantin ylläpitämä vaatimustaso on tukenut pelaajan kehittymistä ja paikka maajoukkueen tärkeissä peleissä on upea palkinto tehdystä työstä. Hän erottuu positiivisesti aggressivisuudellaan ja aktiivisuudellaan kentällä. Seurajoukkueessa Minttu on pelannut keskikentällä, mutta maajoukkueessa pelipaikka on vasen laitapuolustaja. Pelaaminen keskikentällä näkyy lisääntyneenä varmuutena hyökkäyssuuntaan, mikä tekee Mintusta erittäin hyvin maajoukkueen laitapuolustajan paikalle soveltuvan pelaajan.

Suomi pelaa ottelunsa syyslomaviikolla seuraavasti (alkamisajat paikallista aikaa):

ma 22.10. klo 12:00 Romania - Suomi
to 25.10. klo 12:00 Suomi - Montenegro
su 28.10. klo 12:00 Suomi - Italia

Satakuntalaisseurat ovat hyvin edustettuna joukkueessa, sillä 20 pelaajan kokoonpanossa on mukana Ylikrakan lisäksi myös Alina Koulik (Pallo-Iirot) sekä Aada Nurmi (EuPa).

Onnea valinnasta Minttu ja tsemppiä koko joukkuelle karsintaturnaukseen!

Koko joukkue löytyy Palloliiton sivuilla julkaistusta uutisesta TÄSTÄ.


   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat