B-tytöt Futsalin SM-hopealle
20.3.2018 18:12 Uutiset / Naiset

Hopeaa voittaneet B-tytöt yhteiskuvassa

Viime viikonloppuna pelattiin Seinäjoella B-ikäisten futsalin Suomen mestaruudesta. Musan Salaman B-tytöt olivat selvittäneet tiensä Seinäjoelle Tampereella viikkoa aikaisemmin järjestetyn karsintaturnauksen kautta. Lopulta voittoisa viikonloppu katkesi vasta finaalissa, kun satakuntalaisten keskinäisessä väännössä EuPa oli parempi lukemin 5 - 0.

Alkulohkossa ensin vastaan tuli jo karsintaturnauksessa kohdattu Ilves. Tuolloin Ilves vei voiton, mutta Seinäjoella osat vaihtuivat ja summerin soitua kentällä juhlivat porilaiset. Minttu Ylikrakan ja Mira Pärssisen osumat riittivät voittoon luvuin 2 - 1. Päivän toisessa ottelussa vastaan tuli Valtti Helsingistä, joka oli kärsinyt tappion TP-47:lle. Ottelu alkoi salamoiden, sillä jo yhdeksän sekunnin jälkeen Pärssinen tuuletti avausosumaa. Muutaman minuutin päästä Roosa Erkkilä vie MuSan kahden maalin karkumatkalle. Valtti pääsi kaventamaan, mutta ottelun puolivälissä Minttu Ylikraka siirsi MuSan jälleen kahden maalin johtoon. Johtoasema kesti loppuun saakka, vaikka Valtti kerran vielä osuikin. Voitto tarkoitti mitalipeleihin pääsyä. Lohkon viimeisessä ottelussa TP-47:a vastaan oli panoksena lohkovoitto ja EuPan välttäminen välierissä. TP-47 painoi lähes koko ottelun ajan pelin MuSan päätyyn, mutta maalivahti Emilia Tuomela oli kuin muuri maalilla ja piti nollan. Kun MuSakaan ei onnistunut maalinteossa niin kummallekin yksi piste. Tulos riitti kummallekin välieriin pääsyyn ja ehkä lohkon suurin ennakkosuosikki Ilves jäi pois välieristä.


Tuomela venyi upeasti rankkareissa sekä
oli loistava koko turnauksen ajan.
Kuva: Ksenia Koulik

Sunnuntaina odotti sitten välierät. EuPa voitti omassa ottelussaan suvereenisti TP-47:n lukemin 4 - 0. MuSa joutui taistelemaan tosissaan finaalipaikan eteen. Ottelu alkoi hyvin ja jo toisella minuutilla Jasmin Ylkraka vei MuSan johtoon. Seitsemän minuutin kohdalla MuSan karmeasta virheestä ACK rokotti ja tasoitti ottelun. Ottelu läheni loppuaan tiukasti tasatilanteessa. Sitten kuin varkain ACK:n pelaaja pääsi yksiin läpi. Tuomela onnistui vielä torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta ACK siirtyi silti johtoon, kun he toimittivat paluupallon tyhjään reppuun. Kellossa oli aikaa jäljellä 2.25. MuSa ei luovuttanut vaan viimeiseen saakka painettiin täysillä sen, minkä pystyi. Kun kellossa oli jäljellä 37 sekuntia niin Jasmin Ylkraka tasoitti ottelun ja edessä olivat niin kihelmöivät rankkarit. (Nähtävissä MuSaFutsalin twitterissä). MuSalaisista onnistuivat Tuomela, Erkkilä ja J. Ylikraka. Pärssisen vedon ACK:n maalivahti torjui. Tuomela torjui myös kerran ja kerran ACK:n veto pysähtyi tolppaan. Voitto tiesi etenemistä finaaliin, jossa kohdattiin EuPa.


Roosa Erkkilä on saanut myös vastuuta Naisten
Liigajoukkueessa tällä kaudella.
Kuva: Kari Saha /Urheilusuomi.com

Finaalista ei paljon jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Finaali on myös katsottavissa kokonaisuudessaan MuSaFutsalin Facebookissa. EuPa vyöryi hetki hetkeltä MuSan maalille, eikä maalilla loistavaa turnausta pelannut Tuomelakaan voinut maaleille mitään. Loppusummerin soidessa lukemat EuPalle 5 - 0. Euraan siis Suomen mestaruus ja meidän tytöille SM-hopeaa, joka on hieno saavutus. Jokainen finaalissa pelannut pelaaja on vielä edustuskelpoinen ensi vuonna B-ikäisissä, joten siinä sitten tavoite valmiina: Hopean kirkastaminen kullaksi!

Tulokset ja maalintekijät:

MuSa - Ilves 2 - 1
Minttu Ylikraka
Mira Pärssinen

MuSa - Valtti 3 - 2
Mira Pärssinen
Roosa Erkkilä
Minttu Ylikraka

MuSa - TP-47 0 - 0

Välierä: MuSa - ACK 5 - 4 rp. , 2 - 2
Jasmin Ylikraka x2

Rankkarikisa:
+ Emilia Tuomela
+ Roosa Erkkilä
- Mira Pärssinen
+ Jasmin Ylikraka

Finaali: MuSa - EuPa 0 - 5

Joukkue:
13. Emilia Tuomela 'mv'
2. Anni-Elina Luotonen
4. Silja Nikkanen
6. Roosa Erkkilä
8. Suvi Vilja
9. Ida Silvennoinen
24. Anni Rantamaa
27. Mira Pärssinen
30. Jasmin Ylikraka
31. Minttu Ylikraka
36. Janna Virtanen 'C'

Taustat:
Siiri Lilja, Elina Setälä, Mira Ravantti   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat