MuSaFutsalin naisilla tuplaviikonloppu
30.11.2017 20:24 Uutiset / Naiset

MuSaFutsal pelaa tulevana viikonloppuna sekä vieraissa että kotona

Tulevana viikonloppuna MuSaFutsal pelaa kumpanakin päivänä. Ensin lauantaina matkustetaan Tampereen Tesomaan, jossa hallitseva mestari Ilves FS on vastassa. Sunnuntaina esiinnytään jälleen pitkästä aikaa kotimatolla, kun Liikunnan Riemu Jyväskylästä saapuu Poriin. Ottelu alkaa klo 16.00.

Ilves FS on vuosien varrella kohdattu useaan otteeseen ja lähes aina paria poikkeusta lukuunottamatta Ilves FS on poistunut kentältä voittajana. Makein Ilveksen kaataminen on varmasti kauden 2014-15 Futsal Cupin välierissä rangaistuspotkukisan jälkeen otettu voitto. Viime kauden kohtaamiset olivat tasaisia. Porissa lähes päivälleen sitten pelattu ottelu päättyi tasalukemiin 1 – 1. Tampereella Ilves FS oli niukasti parempi lukemin 3 – 2.

Riemu nousi viime kaudeksi Liigaan ja oli siten MuSaFutsalille uusi tuttavuus. Viime kauden kohtaamisissa kumpikin joukkue voitti vieraskentällä. Riemu haki pisteet Porista lukemin 2 – 4 ja MuSaFutsal Jyväskylästä 1 – 2 lukemin.

Sarjataulukossa Ilves FS on toisena tasapisteissä kärkipaikkaa pitävän GFT:n kanssa. Kumpikin on kerännyt kahdeksasta ottelustaan 16 pistettä. MuSaFutsal ja Riemu ovat pelanneet kumpikin vasta seitsemän otteliua. Riemu on seitsemäntenä yhdeksällä pisteellään. Yhden sijan alempaa löytyy MuSaFutsal, jolla on yksi piste jyväskyläläisryhmää vähemmän. MuSaFutsal on tehnyt liigassa vähiten maaleja (18), mutta samalla päästettyjen maalien määrä (20) on liigan matalimpia. Porilaisjoukkue ei siis maalijuhlia ole viettänyt tälläkään kaudella.

MuSaFutsalin edellinen ottelu pelattiin viime viikonloppuna AC Estudiantesia vastaan vieraissa Tampereella. ACE oli tyly kotijoukkue ja rankaisi kovalla prosentilla porilaisten virheistä jättäen sarjapisteet manseen lukemin 4 – 1 (3 – 1). ACE ei MuSaFutsalin salama-alkua hätkähtänyt, vaan pikkuhiljaa paransi otettaan ja vei voiton. Ilves FS teki kauden pisimmän reissunsa viime viikonloppuna, kun he olivat matkanneet Tornioon FTK:n vieraaksi. FTK ei Ilvekselle kotiinviemisiä jättänyt vaan jätti pisteet pohjoiseen lukemin 4 – 2 (2 – 1). Kolmesta joukkueesta viime viikonloppuna voiton nappasi ainostaan Riemu, jonka kotimatsi FC Nokiaa vastaan päättyi riemukkaisiin tunnelmiin. Riemu voitti ottelun lukemin 8 – 4 (5 – 1).


Setälä (mustat kengät) on joukkueen sisäisen
pistepörssin kärjess. Paakkinen (oranssit
kengät) on palannut kokoonpanoon pitkän
loukkaantumisen jäljiltä pari peliä sitten.
Kuva: Nyblin

Joukkueiden pistekuningattaret tässä vaiheessa kautta on Jenni Häkli (Ilves FS) tehoin 9+5=14, Karoliina Kröger (Riemu) 6+2=8 sekä MuSaFutsalista Elina Setälä 4+4=8. MuSaFutsalilla Jessica Kannosto on päässyt myös kahdeksaan tehopisteeseen (2+6=8). Ilveksen toiseksi tehokkain on ollut Jonna Kykkänen (5+4=9).

MuSaFutsalin kokoonpanosta puuttuu siis varmuudella maaotteluissa loukannut Netta Hannula. Muita poissaolijoita ei tiedotus ole tietoonsa saanut. Poissa on tietysti pitkäaikaispotilas Jonna Majamäki, jonka paluu kentille tapahtuu ensi vuoden puolella. Kotikentällä debyyttinsä tekee Jenna Oksanen, joka pelasi uransa ensimmäisen liigapelin viime viikonloppuna.


Koko juniori-ikänsä Ilveksessä
pelannut Jenna Oksanen pelaa
futsalia tällä kaudella MuSaFutsalissa.
Kuva: Ilveksen kotisivut

Tiedotus otti viikolla selvää siitä, kuka on kotidebyyttinsä sunnuntaina tekevä tamperelainen Jenna Oksanen. 20-vuotias Oksanen on saapunut Poriin nyt syksyllä opiskelemaan. Jalkapallossa hän on läpikäynyt koko junioriputken Ilveksen junioreissa. Futsalia hän on pelannut viimeksi Ilveksen B-tytöissä, joten lauantainen ottelu Ilvestä vastaan tuo pienen extralatingin peliin. Viime viikonloppuna Tampereella ACE:a vastaan debytoinut Oksanen ei siinä pelissä tuntenut sen enempää jännitystä kuin normaalistikaan, sillä ACE:n pelaajistossa ei tuttuja montaa ollut. Ilveksen joukkueesta Oksanen sanoo tuntevansa jo usean, joten näytönhaluja riittää ja kun peli pelataan vanhassa kotikaupungissa niin jännitys varmasti kasvaa mitä lähemmäksi ottelun kick-off tulee. ”Kiva päästä pelaamaan kotikulmille vierasjoukkueen paidassa”, sanoo Oksanen. MuSaFutsaliin Oksanen tuli, kun valmentaja Juha Helander oli saanut hänestä vihiä yhdeltä maajoukkueen pelaajalta. Helander otti yhteyttä ja Oksanen saapui harjoituksiin edellisellä maajoukkuetauolla. Parin viikon ajan joukkueen mukana ollut Oksanen kehuu uusia joukkuekavereitaan ja hänet on otettu hyvin mukaan joukkueeseen. Viikonlopun peleistä kysyttäessä hän ei suostunut myöntämään isoa jännitystä. ”En ole vielä ehtinyt ajatella sunnuntain ottelua sen enempää”, naurahtaa Oksanen tiedottajan uteluille isosta jännityksestä. ”Mennään peli kerrallaan ja lauantai-iltana mietitään sunnuntain ottelua”, päätti Oksanen haastattelun.


Seuraa otteluita jälleen MuSaFutsalin twitteristä.

Ilves FS – MuSaFutsal La 2.12 klo 13 Tesoma, Tampere
MuSaFutsal – Riemu Su 3.12 klo 16 Urheilutalo


   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat