MuSaFutsal mitalijahtiin
23.9.2017 21:53 Uutiset / Naiset

Ensi viikolla alkaa MuSaFutsalin liigakausi

MuSaFutsalin naisten kausi Liigassa käynnistyy kotiottelulla GFT:tä vastaan sunnuntaina 1.10. Viime kausi oli iso pettymys, sillä tavoitteena ollutta välieräpaikkaa ei saavutettu. Vaikea kausi päättyi seitsemänteen sijaan. Nyt valmentaja Juha Helanderin johdolla lähdetään parantamaan viime kaudesta. Ensin tähtäimessä on välieräpaikka eli neljän joukkoon pääsyy runkosarjassa, minkä jälkeen tottakai lähdetäään tavoittelemaan sitä kirkkainta mitalia. Liigasta putosi viime kauden päätteeksi Jokilaakson Futsal (FC YPA/Sievi FS). Liigaan nousi jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo (KaDy), joten miesten puolelta tutut Jyväskylän derbyt saapuvat nyt myös Naisten Liigaan, sillä Liikunnan Riemu säilyi viime kaudella. Viime vuoden mestari on Ilves FS, joka lähtee tähänkin kauteen yhtenä suosikeista. Muut joukkueet ovat ACE Tampereelta, FC Nokia, FC Sport Vaasasta, GFT Espoosta, FTK Torniosta ja Ylöjärven Ilves.

Kesän harjoituksista Helander oli antanut päävastuun Elina Setälälle, joka loi joukkueelle loistavia oheisharjoituksia. Kesäharjoittelusta vastannut Setälä on oikein tyytyväinen kesän antiin. Harjoittelussa panostettiin pääsääntöisesti fysiikan kehittämiseen. Harjoitukset aloitettiin rennosti ja töitä tehtiin nousujohteisesti koko ajan ruuvia kiristäen elokuun alkuun saakka, jolloin siirryttiin Urheilutalolle harjoittelemaan. Pallonkin kanssa tehtiin kesällä töitä kehittäen heikkouksia. Tällä hetkellä Setälän mielestä kesän työt näkyvät Urheilutalon harjoituksissa positiivisesti.


Kuva: Kari Saha

Joukkue on pikkuhiljaa muotoutumassa. Viime kaudesta joukkue vaihtuu melko lailla. Tuula Sirenin muutto pääkaupunkiseudulle vei hänet GFT:iin. Amanda Siren muutti opiskelemaan toiselle paikkakunnalle, joten hän ei tällä kaudella MuSaFutsalissa pelaa. Viime kauden loukkaantumisten takia missanneet Milla Ljungman ja Pauliina Paakkinen ovat puolestaan takaisin rosterissa. Pari kautta futsalkentiltä pois ollut Jessica Kannosto tekee myös paluun Salama-nuttuun. Joukkueessa on lisäksi koko ajan treenannut muutamia B-tyttöjä, joita tullaan kauden aikanakin näkemään kokoonpanossa.

Joukkueen kapteenina jatkaa maalivahti Siiri Lilja. Hänen mielestään viime kausi oli iso pettymys, joka on kuitenkin nyt pyyhitty ajatuksista ja tähtäin on korkeammalla. Harjoittelussa Lilja on keskittynyt siihen, miten voisi olla joka kerta parempi kuin edellisessä tapahtumassa. Viime vuoden virheet muistaen ja niistä oppineena lähtee Lilja kauteen luottavaisin mielin.


Kuva: Kari Saha

Joukkueessa pelaa tulevalla kaudella yksi pelaaja, joka pelasi kesällä jalkapalloa Naisten Liigassa. Hän on Turussa TPS:n paitaa kantava Netta Hannula. Kesällä hän on harjoitellut laadukkaasti, mikä hänen mukaansa on positiivinen asia ajatellen tulevaa futsalkautta, jota hänkin odottaa jo innolla. Hyvin treenattu kesä on pitänyt Hannulan hyvässä kunnossa ja hän uskookin olevansa fyysisesti valmis talven koitoksiin.

Hannula on myös luottavainen siihen, että viime kauden murheet on pois pyyhitty ja keskittyminen vain tulevassa. Peli kerrallaan mennään eteenpäin ja hänkin on mitali mielessä liikkeellä.


Kuva: Kari Saha

Päävalmentaja Juha Helanderille kausi tulee olemaan hieman erilainen kuin edelliset. Tämä kausi on ensimmäinen, jolloin hän valmentaa vain naisten joukkuetta. Lisäksi mukaan kuvioihin tulee naisten maajoukkue, jonka valmennusryhmään hän kuuluu yhdessä Ilveksen Jaakko Laitisen sekä ACE:n Jukka-Pekka Penttisen kanssa. Maajoukkuevalmennuskvartetin täydentää maalivahtivalmentaja Matti Villgren. Helanderin mukaan joukkue on nyt valmiimpi kuin vuosiin. Hyvin mennyt kesä osaltaan edesauttoi asiaa. Joukkue on Helanderin mukaan nyt myös paljon innostuneempi ja motivoituneempi kuin ennen. Sen näkee hänen mukaansa harjoituksissa, jossa on hyvä meno ollut alusta saakka.

Helanderin mukaan joukkueen tavoitteena on mitali, jota silmällä pitäen on tehty kovasti hommia. Nuorten pelaajien mukaantulo on myös positiivista ja luo kilpailua kokoonpanopaikoista.

Liigasta Helander povaa edellisvuosien kaltaista, kun voimasuhteet eivät merkittävästi ole muuttuneet, koska pelaajasiirtoja ei juurikaan olla nähty. Edelliskausien menestyjien Ilveksen ja GFT:n lisäksi Helander nostaa välieräpaikoista kisaamaan tietysti oman joukkueensa sekä FTK:n ja ACE:n.

Tulleet:
Ida Silvennoinen (B-tytöt), Suvi Vilja (B-tytöt), Roosa Erkkilä (B-tytöt), Emilia Tuomela (B-tytöt), Jessica Kannosto (välivuosi),

Lähtijät:
Amanda Siren (?), Tuula Siren (GFT), Susanna Karvinen (?), Liinu Lehtola (?), Tiina Karpeeki (lop.),

Kotiottelut 2017-18:
Su 01.10 vs. GFT klo 14.00
La 14.10 vs. YIlves klo 14.00
To 26.10 vs. FC Nokia klo 19.00
Su 03.12 vs. Riemu klo 16.00
La 13.01 vs. Ilves FS klo 14.00
La 20.01 vs. ACE klo 14.00
Su 11.02 vs. FC Sport klo 14.00
Su 04.03 vs. FTK klo 13.00
Su 11.03 vs. KaDy klo 15.00


MuSaFutsal pelaa liigaottelunsa Porin Urheilutalolla. Otteluohjelman löydät kokonaisuudessaan joukkueen kotisivuilta www.musansalama.fi/futsal. Pääsyliput: aikuiset 5€ ja alennusryhmät 3€ ja alle 12v ilmaiseksi.

MuSaFutsalin tiedotuksen veikkaus runkosarjasijoituksista.

1. Ilves FS
On jälleen suurin voittajasuosikki. Kestääkö paineet, kun haastajat parantavat.

2. GFT
Kokenut joukkue, joka parhaimmillaan on loistava. Kapea rinki on heikkous.

3. ACE
Parantanut Penttisen johdolla koko ajan. Haastaa suosikit tosissaan.

4. MuSaFutsal
Viime kauden heikko suoritus pois pyyhitty ajatuksista. Nyt vahvistuneena taistelee välieräpaikan itselleen.

5. FTK
Vahva kotietu, sillä kaikilla pitkä matka pohjoiseen. Elää ja kuolee Tiia Juntikan mukana.

6. FC Sport
Pieni kotikenttä Kauppis etu. Taistelee keskikastissa, mutta välieriin ei asiaa.

7. YIlves
Nuori joukkue, joka kehittyy vuosi vuodelta. Rahkeet ei riitä vielä haastamaan isompiaan.

8. Riemu
Säilyy helposti, mutta ei taistele välieräpaikoista. Haastaa joukkueen kuin joukkueen kuitenkin hyvänä päivänä.

9. KaDy
Toinen jyväskyläläisjoukkue taistelee putoamisesta. Jos alkukaudella ei tule onnistumisia niin putoamispeikko vaanii.

10. FC Nokia
Nuorella joukkueella suuri kausi. Pelkona putoaminen, mutta taistelee viimeiseen saakka.

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat