Porispere-liigan säännöt
12.3.2017 22:23 Uutiset / Jaoston pääsivusto

PORISPERE-LIIGA 2018 SÄÄNNÖT


Porispere-liiga pelataan pienkenttäpelinä (n. 50 x 70m) 1 + 6 miehisin joukkuein, 2 x 5m maaleihin. Pelissä ei ole paitsiota. Voitosta saa kolme (3), tasapelistä yhden (1) ja tappiosta nolla (0) pistettä.

1. Porispere-liigassa on kolme lohkoa (liiga, 1. divari ja 2. divari). Alkusarjojen neljä parasta joukkuetta jatkavat erilliseen finaaliturnaukseen, jossa alkusarjan voittaja kohtaa alkusarjan nelosen ja alkusarjan kakkonen alkusarjan kolmosen. Otteluparien voittajat jatkavat finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun.

2. Otteluaika on 2 x 25 minuuttia.

3. Pelaajia voi yhteen otteluun nimetä rajattomasti, vaihto-oikeutta ei ole rajattu ja kerran vaihdetun pelaajan voi ottaa kentälle uudelleen. Pelaajat saavat edustaa vain yhtä joukkuetta/sarja. Pelaajalla on oltava harrastepelipassi, joka lunastetaan järjestävien seurojen kautta. Joukkueessa saa olla kentällä yhtä aikaa kaksi (2) pelaajaa, jotka Porispere-liigan lisäksi pelaavat piirin 3-6-div. Korkeammalla sarjatasolla pelaavat eivät saa osallistua Porispere-liigaan. Pelioikeudettoman pelaajan peluuttaminen luokitellaan vilpiksi ja sulkee joukkueen sarjasta ja joukkueelle aiheutuu 100 euron sakko.

4. Voidakseen osallistua finaaliturnaukseen on pelaajan tullut pelata vähintään viisi (5) alkusarjaottelua. Vilppi sulkee joukkueen sarjasta ja joukkueelle aiheutuu 100 euron sakko.

5. Pelijalkineina on käytettävä jalkapallokenkiä (EI rautanappeja) tai lenkkitossuja. Säärisuojat ovat sarjassa pakolliset.

6. Peliasuna pelaajilla tulee olla samanväriset, mielellään numeroidut pelipaidat. Jos joukkueilla on samanväriset pelipaidat, vierasjoukkue vaihtaa paidat tai pelaa peliliiveillä.

7. Ottelupallon toimittaa kentälle ensiksi mainittu joukkue (kotijoukkue).

8. Erotuomari ilmoittaa ottelutuloksen ja maalintekijät Taso-järjestelmään ottelun jälkeen.

9. Jos erotuomari ei saavu ottelupaikalle, on ottelu pelattava joukkueiden keskenään sopimalla erotuomarilla.

10. Joukkue voi aloittaa ottelun vajaalla pelaajamäärällä. Kuitenkin, mikäli joukkueella ei ole kentällä vähintään kuutta (1 + 5) pelaajaa 15 minuutin kuluttua ottelun alusta, katsotaan ottelu luovutetuksi ja joukkue tuomitaan hävinneeksi 3-0. Luovuttanut joukkue joutuu maksamaan järjestävälle taholle luovutusmaksun, joka on 50 euroa.

11. Jos joukkue luovuttaa kaksi ottelua, suljetaan se sarjasta ja sen pelaamat ottelut mitätöidään. Jos sulkeminen tapahtuu kahden viimeisen kierroksen aikana, pelattuja otteluita ei mitätöidä, vaan loput ottelut merkitään 0-3 tappioiksi suljetulle joukkueelle. Sulkeminen/luopuminen sarjasta sarjan alkamisen jälkeen maksaa 100 euroa. Osallistumismaksua ei palauteta.

12. Varoituksista ja kentältä poistoista sovelletaan SPL:n piirin niistä antamia määräyksiä.

13. Tuomarilla on oikeus päättää ottelu, mikäli pelin urheilulliselle jatkamiselle ei hänen mielestään ole edellytyksiä.

14. Vastalauseet (tehtävä kirjallisesti) ja kilpailusta aiheutuvat epäselvyydet ratkaistaan järjestäjien toimesta.

15. Tasapisteet. Mikäli sarjan päättyessä kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä, ratkaisee sarjan voiton joukkueiden keskinäisten ottelujen tulokset. Jos keskinäiset ottelut ovat päättyneet tasan, seuraavaksi ratkaisevat maaliero ja tehdyt maalit. Uusintaottelua ei pelata. Semifinaali- ja finaaliotteluissa tasan päättyneen ottelun jälkeen suoritetaan suoraan rangaistuspotkukilpailu.

16. Porispere-liigan osallistumismaksu on 350 euroa/joukkue. Maksu sisältää kilpailumaksun, kenttävuokrat, erotuomarikustannukset ja sillä katetaan kilpailun palkintokulut. Lisäksi pelaajalla on oltava pelipassi, joka lunastetaan järjestävien seurojen kautta (15 euroa/pelaaja). Pelipassi ei sisällä vakuutusta eivätkä pelaajat ole vakuutettuja turnausjärjestäjien puolesta.

17. Palkitseminen. Sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein ja voittajajoukkueet vastaanottavat kiertopalkinnot. Lisäksi palkitaan mm. runkosarjojen parhaat maalintekijät. Lisätietoja yhteistyökumppaneiden tuotepalkinnoista luvassa kevään aikana.


   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat