Turusta tuomisina tappiosta huolimatta taisteluilmettä

Sunnuntaina Pori Akatemia kohtasi yläkentällä ÅIFK:n ensimmäistä kertaa P15 Ykkösen sarjassa. Matkaan lähdettiin kapeimmalla mahdollisella rosterilla, kun syysflunssa-aalto näyttää parastaan koulujen alkamisen kunniaksi. Peliin lähdettiin toki 0-0 tilanteesta, eikä kuvia kumarreltu. Sarjajohtaja kohdattiin ylpeästi nöyristelemättä, ja kopissa ennen peliä saattoi aistia jopa pientä odotusta.

Kentälle ja peli alkakoon. Isännät juoksivat minkä kerkesivät, ja selkeästi painottivat laitojen kautta juoksuihin, joka toikin tuloksen digitaalien näyttäessä aikaa 7´. Porilainen ei pienestä hätkähdä, vaan puski vastaan minkä ehti, mutta isännät kuin varkain pääsi tuikkaamaan 2-0 lukemat ajassa 37´. Kuuluisa pukukoppimaali näki päivänvalon vielä 37 minuutilla, ja tauolle isäntien johdossa.

Toisella puolikkaalla vieraiden armada marssi kentälle päättäväisenä ja tappiotilanteesta sisuuntuneena. Aivan kuin peli olisi täysin eri kuin alussa. Useampi maalipaikka varjeltui vieraiden maalitolppien ansiosta, ja peli oli kääntynyt täysin vieraille. Nyt vaan onnistuminen, niin hyvä alkaisi.

Ja hyvä alkoi. 65 minuuttia ja Jami painoi pallon isäntien verkkoon. 3-1. Hurja takaa-ajo oli alkanut, ja ajoittain näytti, että isänniltä loppui bensa täysin. Tolpat kolisi, pallonverran ohi. Vaan ei maalia. Ennen kuin 65 minuutilla Eetu runnoi tilanteeksi 3-2. Paikkoja oli vielä vaikka kuinka ja paljon, niin ettei penkki malttanut pysyä istumassa, mutta armoton pelikello, ja vielä armottomampi tuomari päätti pelin lukemiin 3-2.

Taistelupeli, ja tunteista päätellen jäi niukka tappio harmittamaan jokaista pelaajaa. Suorituksena kuitenkin sarjajohtajaa vastaan arvosanalla kelpo+.

Pori ei luovuta.

Valmentajan kommentit pelistä: Ekalla jaksolla haasteita erikoistilanteiden puolustamisessa. Toinen puolikas kauden parhaita, siitä mallia ja kohti tämän viikon peliä josta lähdetään hakemaan ehjää 80 minuttista.

Seuraava peli ensi lauantaina 2.9. klo 18, viimeistä kertaa tällä kaudella Musan Wempleyllä ja vastaan asettuu Kaarinan Pojat. Tervetuloa kaikki kannustamaan joukkue voittoon!