Suomen Cup jatkuu aprillipäivänä Porissa – Pires haluaa päättää Salama-uransa voittoon

Suomen Cup jatkuu Musan Salaman osalta aprillipäivänä maanantaina Porissa, kun Salama kohtaa Sääksjärven Loiskeen toisen kierroksen ottelussa.

Vastuuvalmentajana todennäköisesti viimeisen ottelunsa vetävä Jeferson Pires ei tiedä vastustajasta paljoakaan. Kyse on perinteisestä lempääläisestä urheiluseurasta, jossa harrastetaan monta muutakin lajia kuin jalkapalloa. Lähtökohtainen asetelma on se, että Musan Salama on ottelussa selkeä ennakkosuosikki. Kevyesti otteluun ei silti kannata suhtautua, sillä Loiske pelaa alkavalla kaudella Kolmosta kuten Salamakin.

– Olen rauhallisin mielin ottelusta. Joukkue on harjoitellut hyvin, pojat ovat hyvässä kunnossa ja harjoitusottelut ovat menneet hyvin, Pires sanoo.

Ottelu alkaa Urheilukeskuksen Tekonurmella kello 19.30. Toimisto lupaa paikan päälle mahtavan kahvion ja maailmanluokan makkaraa.

Tampereelta oppia

Torstaina nuori porilaisjoukkue kävi hakemassa oppia Tammelan uudelta stadionilta, jossa Ilves/2 voitti porilaiset 4-1. Ottelu oli porilaisjoukkueen näpeissä vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen, sillä Salama johti ottelua 45 minuutin jälkeen 0-1.

Puoliajalla Ilves/2 vaihtoi suurimman osan kenttäpelaajistaan, ja ottelun hallinta alkoi kääntyä tamperelaisille. Kun välttämättä porilaiset eivät saaneet vaihdoilla aikaiseksi samaa vaikutusta, tamperelaiset viimeistelivät käytännössä kaikista paikoistaan. Tamperelaisista mieleen jäi ainakin vuonna 2005 syntynyt isokokoinen Berkin Ozcelik, jonka velipoika Taha on nähty jo liigakentilläkin.

Katsomoon kävi selväksi, että kakkosjoukkueen nuoret pojat taistelevat tälläkin kaudella tosissaan mahdollisuuksista saada jalansijaa myös liigamiehistössä. Toisella puoliajalla kentällä nähty Ilves-lauma kävi päälle kuin herhiläinen, eikä porilaisilla ollut sen paineen alla vaihtoehtoja.

– Noin 60 minuutin ajan meidän pelisuunnitelmamme piti varsin hyvin. Sen jälkeen kaveri alkoi olla todella tehokas ja ottelu meni lopulta selkeästi isännille, Pires sanoo.

Tampereella nähtiin kiitettävä joukko porilaista seuraväkeä. Ilveksen toimitusjohtaja Toni Hevonkorpi esitteli uutta Tammelan stadionia, joka osoittautui kaikin puolin erittäin laadukkaaksi jalkapallopyhätöksi.

Kuvateksti: Musan Salaman toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi kuunteli tarkasti, kun Ilveksen toimitusjohtaja Toni Hevonkorpi esitteli uudenkarheaa Tammelan stadionia. (Kuva Pekka Ruissalo.)