Se oli totaalista shokkihoitoa! Salama rummutti kuusi maalia vastustajan verkkoon

Niilo Mäkelä avasi maalitilinsä MuSa-paidassa. Avausmaali syntyi komealla volleylla. Niitä nuori mies on harjoitellut omalla ajalla.

Pekka Ruissalo

Musan Salaman miesten edustusjoukkueelta odotettiin edellisen matsin jälkeen tehokkuutta maalintekoon, ja joukkue vastasi keskiviikkoiltana huutoon komeasti! Salama pesi TPS/Akatemian 6-0 – karkelot aloitti ensimmäisellä puoliajalla Sami Rantala, joka pisti avausmaalin sisään rangaistuspotkusta. Ottelun toisen maalin teki Mostafa Mohammed hienolla puskulla alakulmaan. Rantala teki Salamalle vielä kolmannen maalin ennen puoliaikaa: taustalla oli Ejiro Simeonin komea keskitys suoraan jalkaan.

Rantalan rangaistuspotkua edelsi tilanne, jossa Akatemian maalia vartioinut Lauri Järvinen sai ulosajon eli suoran punaisen kortin kaadettuaan Ejiro Simeonin läpiajossa. Tämä tilanne sinetöi käytännössä myös vastustajan kohtalon – vajaamiehisenä turkulaisilla ei ollut minkään valtakunnan jakoa nopeiden porilaisten kanssa.

Simeon täydensi kokonaisuutta vielä myöhemmin iskemällä kaksi hienoa maalia. Kun turkulaiset joutuivat miesalivoimalle, Simeonin nopeus oli vastustajan puolustukselle jo käytännössä tekemätön paikka. Toisessa päässä konstaapeli Joni Kuusisto oli jälleen vähällä työllä, mutta hoiti tonttinsa mallikkaasti nollapelillä. Lopussa kentälle vaihdettiin vielä vastikään seuran kanssa 3-vuotisen sopimuksen tehnyt 15-vuotias maalivahtilupaus Kasper Nordman

 
Erityisen hienon maalin teki avausmaalinsa Salama-paidassa latonut Niilo Mäkelä. Mäkelä teki maalinsa komealla volleyllä.

– Oli kyllä mageeta painaa tuollainen hieno maali. Olen todella hyvällä fiiliksellä! On ylipäätäänkin hienoa tehdä seuralle ensimmäinen maali. Hieno painaa volleystä maali, noita on harjoiteltu omalla ajalla! On hienoa tehdä näyttävä maali, Niilo iloitsi.

Maalintekijä on ollut tyytyväinen joukkueen harjoitteluun.

– Se on ollut todella laadukasta, ja treenejä on tehty paljon niin että ne valmistavat otteluun. Maalintekoharjoituksia on tehty aika paljon, ja viimeistely on ollut ongelmakin. Tänään saatiin se ongelma poistettua aika hienosti, Niilo tuumi.

 

Päävalmentaja Pires oli myös tyytyväinen otteluun.

– Suunnitelma toteutui kuten pitikin. Otimme korkean prässin käyttöön, joka toimi hyvin. Pyrimme siihen, että emme anna vastustajan toppareille ja alakerralle tilaa. Siihen kuului myös se, että meillä oli riittävä tempo koko ajan. Vauhtia piti olla, hän selvittää.

Tekopaikkoja oli jälleen yllin kyllin.

– Viidentoista minuutin kohdalla oli ollut jo kolme selkeätä maalintekopaikkaa. Vastustaja oli tänään meitä heikompi, mutta pyrin huutamaan koko ajan kentälle että tempo, tempo. Oli olennaista, että meillä pysyi riittävä nopeus koko ajan, sillä tavalla myös vastustaja väsyi koska pelasivat miesalivoimalla, Pires sanoo.

Mitä olisi voinut parantaa?

– Pallollista peliä. Välillä pitää myös muistaa rauhoittaa peliä, levittää peliä ja pelata laidasta laitaan. Kun johdetaan peliä, pitää olla malttia ja kykyä rauhoittaa. Olen tyytyväinen, että teimme paljon maaleja, ja tästä on helpompi jatkaa taas eteenpäin, Pires kiittelee.

 

kuva: Veganik Photos