Salaman nuoret lupaukset lähtevät Huuhkaja- ja Helmariturnaukseen

Salaman nuoret lupaukset lähtevät Huuhkaja- ja Helmariturnaukseen

Vuonna 2009 syntyneiden pelaajien Huuhkajaturnaus käydään Eerikkilässä 27.-30. kesäkuuta.

 

Vuonna 2009 syntyneet Luukas Weckström, Luukas Heikkilä ja Ruben Barrett on valittu ikäluokan valtakunnalliseen Palloliiton Huuhkajaturnaukseen. Tämän lisäksi turnaukseen lähtee Mikko Heikkilä, joka lähtee mukaan Team Hradeckyn valmennustiimiin.

Mikko Heikkilä on valmentanut ikäluokkaa vuosia. Keväällä hän on jättänyt joukkuevalmentamisen, mutta palaa nyt taas tositoimiin isossa turnauksessa. Heikkilä suhtautuu tulevaan mielenkiinnolla.

– Totta kai kutsu turnaukseen on valmentajalle hieno asia. On hienoa päästä Marjamäen Kallen tiimiin opettelemaan uusia asioita.

– Eskolan Teemu (Lännen aluevalmentaja) oli keväällä turnauksesta yhteydessä, että kiinnostaako? Sanoin, että anna pari päivää aikaa miettiä päätöstä. Siinä vaiheessa viikkovalmennus oli vasta jäänyt tauolle. Päätös syntyi lopulta helposti: se on niin itselle kuin seuralle hieno asia, että kutsutaan tuollaiseen tapahtumaan, Heikkilä kuvailee.

Hän on iloinen totta kai myös siitä, että kolme pelaajaa kutsuttiin mukaan.

– Se on osoitus hyvin tehdystä työstä niin joukkuetasolla kuin erityisesti pelaajien yksilötasolla. Totta kai koen, että Musasta olisi voinut olla mukana enemmänkin pelaajia molemmissa turnauksissa, mutta valinnat menivät näin tällä kertaa.

 Heikkilä pohtii, että varmasti voi olla ihmisiä, jotka suhtautuvat mielenkiinnolla siihen, miten mies tulee turnauksessa pärjäämään.

– Sanotaanko, että se on hiukan hyppy sellaisiin ympyröihin, jossa ei ole valmiiksi kuin kala vedessä. Lähden kuitenkin siitä, että tuollaiseenkin tapahtumaan tarvitaan yksi suorasanainen porilainen mukaan, hän hymähtää.

Hän uskoo, että turnaus myös kehittää häntä itseään valmentajana. Odotettavissa on opettavainen ja antoisa tapahtuma.

– Oma valmentajaprofiilini ei ole välttämättä 11vs11-vaiheen profiili oma valmentajapolku on vienyt viimeiset vuodet enemmänkin taito- ja yksilövalmennuksen suuntaan, joten sikäli yllätti, että minut kutsuttiin mukaan. Eskola ajattelee, että pystyn tsemppaamaan ja motivoimaan joukkuetta ja myös pitämään yllä kovaa vaatimustasoa ottelun sisällä, ja nämä varmasti myös ovatkin omia vahvuuksiani, Heikkilä pohtii.

 

2009 -syntyneiden tyttöjen Helmariturnaus pelataan 19.-22.6.2023 Eerikkilässä.

Musan Salamasta turnauksessa ovat mukana Oona Kosunen ja Alina Ylinaatu, jotka edustavat turnauksessa Team Alasta.

– Alinan ja Oonan valinta turnaukseen osoittaa myös vahvasti sitä suuntaa, että tyttöjen ja naisten osalta Musassa tehdään hyvää työtä. Pelaajien valinta tällaisiin tapahtumiin on aina palkinto myös valmennukselle, Heikkilä iloitsee.

Heikkilä toivoo, että näiden viiden nuoren esimerkki innostaisi kanssapelaajia edelleen tehostamaan harjoitteluaan ja heittäytymään täysillä mukaan jalkapalloon.

– Kaikki näihin turnauksiin valitut pelaajat ovat tinkimättömiä harjoittelijoita, jotka tekevät todella paljon töitä vapaa-ajalla. Jalkapallossa mikään ei tule ilmaiseksi. Taito kehittyy, kun harjoittelee. Se on yksinkertainen tosiasia, Heikkilä päättää.

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/pelaajat-nimetty-vuoden-2023-huuhkajaturnaukseen/

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/pelaajat-ja-joukkueet-kesakuun-2023-helmariturnaukseen-nimetty/