Salaman miehillä oli tuskainen matka Varsinais-Suomeen – ”Maalinteosta puuttuu rentous”

Musan Salaman miesten edustusjoukkueen vierasottelumatka keskiviikkoiltana päättyi tappioon. Kaarinan Pojat piti pisteet Varsinais-Suomessa 2-0.

Päävalmentaja Jefferson Pires joutui vähän puhaltelemaan ottelun jälkeen. Ja ottelun aikana.

– Ensimmäisellä puoliajalla ei ollut taaskaan mitään hätää. Sitten tulee tilanne kulman jälkeen, jossa meidän puolustajamme törmäävät toisiinsa…

Lopputulos oli rangaistuspotku vierasjoukkueelle ja ottelun avausmaali.

– Siinä käytiin ensimmäistä kertaa ottelun aikana tiukkaa keskustelua tuomarin kanssa, että mistä oli oikein kyse, Pires kertoo.

Päävalmentaja ei mene lopputuloksen osalta tuomaritoiminnan taakse. Tuomarin kanssa keskusteluja käytiin pitkin ottelua, muun muassa toisen puoliajan tilanteessa, josta Sami Rantala teki tasoitusmaalin. Tämä maali kuitenkin hylättiin. Molemmat valmennuspenkit katsoivat tapahtumia äimän käkenä.

– Vastustajan valmentajakin tuli sanomaan, että hän ei ymmärrä mistä tuo vihellys tuli. Tuomarin näkökulmasta kyse oli ilmeisesti maalivahdin häirinnästä. Meidän lähin pelaajamme eli Simeon oli maalivahdista tuossa vaiheessa metrin päässä. Itse olin niin vihainen tässä vaiheessa, että en halunnut mennä tuomarilta edes kysymään mistä on kyse. Videoita pitää katsoa ja selvittää, että mistä siinä oli oikein kyse. ”Pipo” oli hyvin maalin edessä, ja pisti pallon etualanurkkaan. En tajua, mistä siinä oli kyse, Pires puuskahtaa.

Maaleja kauden aikana kiitettävästi mättänyt nopea kärkipelaaja tiedetään siitä, että tuloksen teko onnistuu. Keskiviikkoiltana ei kuitenkaan onnistunut.

– Siellä oltiin laidasta läpi, muillakin pelaajilla oli paikkoja ja keskitykset olivat erittäin laadukkaita. Mistään ei palloa kuitenkaan saatu pussiin.

Pires huomauttaa, että vaikka Salama oli pallollisena parempi varsinkin ensimmäisen puoliajan, myös vastustaja oli erinomainen riistoissa.

– Meidän puolustuslinjamme on todella kova tähän sarjaan. Jussi, Konsta, Juki… sieltä ei helpolla tulla läpi, on juoksuvoimaa ja taistelutahtoa, päävalmentaja kehuu.

Hyökkäyspäässä valmentaja kaipasi enemmän aktiivisuutta nuorilta Niilo Puustiselta ja Elmeri Niemiseltä. Poikien potentiaalin ja osaamisen tietävät kaikki.

– Ensimmäisellä puoliajalla molemmat olivat varsin pimennossa. Tuli pallonmenetyksiä, ja puolustuslinjalle tuli niiden seurauksena töitä.

Toiselle puoliajalle Pires vaihtoi Abassin sisään, vaikka tämä ei ole täydessä pelikunnossa. Valmentajan mukaan pallonhallinta parani samantien.

– Sitten tuli puolikas läpiajo, jossa Marttilan Juuso kaadettiin. Se oli mielestäni selvä rangaistuspotku, jota ei kuitenkaan vihelletty.

Pireksen mukaan kyse oli varsin tyypillinen matsi tältä kaudelta.

– Paikkoja oli vaikka kuinka paljon ja hallintaa aivan riittävästi. Siitä oli bussissakin puhetta, että mitä tässä pitäisi keksiä? Joka päivä kuitenkin treenataan, ja maalintekoharjoituksia on riittävästi. Puolustuspää toimii hienosti, ja se on pelaamisen kivijalka koko ajan. Pelaajien kanssa jutellaan ja he ovat hyvin kartalla, mitä valmennus odottaa. Videoita vaan katsomaan ja selvittämään sitä, miten saamme rentoutta maalintekoon, valmentaja kuvailee.

Brasilialaismaalivahti Yago Darubin osalta ilta oli tyly.

– Ensimmäisellä puoliajalla hän joutui yhden kerran torjumaan ja toisella puoliajalla ei lainkaan. Sieltä tuli yksi läpiajo matsin loppuun, Yago tuli vastaan mutta vastustaja chippasi pallon taitavasti maaliin. Se oli siinä, Pires huokaa.

Musan Salaman miesten edustusjoukkueen matsit jatkuvat perjantaina 18. elokuuta Musan Wembleyllä. Silloin vastaan asettuu Paimion Haka.