Salama vei Porin herruuden itsenäisyyspäivänä! Karhuhallissa nähtiin useampi vakuuttava työnäyte

Musan Salama näytti itsenäisyyspäivänä, ettei sarjatasoon kannata liiaksi tuijottaa: Porin derbyssä FC Jazz kukistui maalein 3-1 varman esityksen jälkeen. Salaman otteet olivat sen verran vakuuttavia, että jopa FC Jazzin pitkäaikainen syömähammas, hyökkääjä Firmino menetti malttinsa toisella puoliajalla punaisen kortin arvoisesti.

Vastuuvalmentaja Jefferson Pires oli matsiin tyytyväinen. Monilta pelaajilta nähtiin hienoja onnistumisia, ja paikallisvastustajalta peliajan perässä Salamaan siirtynyt Jaakko Lakkamäki osoitti heti, että mies on hyvinkin peliaikansa arvoinen. Nuori Lakkamäki tulee olemaan kova luu ensi kauden Kolmosessa, mikäli otteet jatkuvat vastaavalla tasolla. Myös Elijah Simeon hyökkäyksessä edustaa sitä osastoa, että miehen nopeus tulee olemaan Kolmoseen ensi vuonnakin poikkeuksellista.

– Todella hyvä ottelu meiltä! Olemme kuitenkin vasta joulukuun alussa, Pires muistuttaa.

Valmentaja sanoo, että joukkue on harjoitellut marraskuun todella intensiivisesti. Rasitus on ollut kova, mutta pelaaminen sujui irtonaisesti ja hyvin.

– Pojat tekivät kaiken kuten pitikin. Ensimmäisellä puoliajalla kentällä oli käytännössä vain Salama. Pelaaminen oli aktiivista ja riittävän aggressiivista, Pires kuvailee.

Pelaajien puolesta iloinen

Hän sanoo olevansa todella iloinen pelaajien puolesta.

– Kolmosen joukkue voitti Ykkösen joukkueen. Se toi pojille paljon itseluottamusta. He pelasivat saman kaupungin kavereita vastaan, joten voitto teki terää.

Omista pojista Pires nousee esille puolustuslinjassa häärineet Konsta Puustisen ja Olli Aurasen. Puolustuskaksikko piti kurissa Firminon ja Eino-Iivari Pitkälän, joiden vaarallisuus tiedetään myös Porin ulkopuolella.

– Firmino luo erilaisen haasteen, koska hän liikkuu niin fiksusti. Pojat pitivät kaverin aisoissa.

Nigerian pojista Simeonin otteet vakuuttivat taas kerran, ja myös Elmeri Luoma teki kentälle tullessaan sen mitä piti.

Valtteri Männistö on nopea ja taitava poika. Potentiaalia on paljon. Sijoittumista pitää kehittää jatkossa, samoin viimeistelyä, mutta hyvä aihio on olemassa.

Ysipaikalla pelannut Samuil Georgiev oli Pireksen mukaan omaa luokkaansa.

– Työmoraali oli ihan omaa luokkaansa. Saimme todella paljon riistoja hänen ansiostaan, ja joukkuepelaaminen on aivan huippuluokkaa.

Punainen kortti auttoi

Pires myöntää, että Firminon aikainen ulosajo auttoi osaltaan Salaman pelaamista.

– Hänen kanssaan pitää olla aina tarkkana. Hän ei tarvitse kuin metrin tilaa, niin verkko heiluu. En nähnyt tilannetta, josta punainen tuli, mutta puolustuslinjaa Firminon ulosajo rentoutti selvästi.

Kaiken kaikkiaan ottelussa oli valmentajan mukaan hieno tunnelma.

– Halli oli ihan täynnä! Pelaajilla oli iso tarve näyttää omaa osaamistaan ja uskon, että ottelu oli tätä kautta myös tasokas.

Kuvateksti: Musan Salaman ja FC Jazzin välinen itsenäisyyspäivän kamppailu keräsi Karhuhallin täyteen väkeä. Kuva Satakunnan Kansan striimiltä: ottelukooste löytyy maakuntalehden sivuilta.