Salama vahvistaa rivejään loppukaudeksi: Maalin suulle Yago Darub, Puustisen Niilo saapuu Turusta, Vinicius jatkaa matkaa

Musan Salaman miesten edustusjoukkue vahvistaa kokoonpanoaan loppukaudeksi. Mielenkiintoinen nimi on Brasiliasta saapuva maalivahti Yago Darub. Dartub on 23-vuotias, 196 – senttinen maalivahti, jonka historia on vakuuttava.

Hän on Flamengon kasvatti, jossa pelasi 13-vuotiaasta nousten aina seuran edustusjoukkueseen asti. Tämän jälkeen Yago allekirjoitti sopimuksen Red Bull Bragantinon kanssa. Asiat ammattilaisena eivät lähteneet sujumaan parhaalla mahdollisella tavalla ja Yago kohtasi vaikeuksia urallaan. Yago oli ilman sopimusta, joten siirto MuSaan mahdollistui nopealla aikataululla. Keskeisenä apuna siirrossa oli päävalmentaja Pireksen brasilialainen agenttikontakti.

– Ensivaikutelma on sellainen, että kyseessä on huippuluokan kaveri Suomeen ja erityisesti Musan Salamaan. Nyt saavat meidän nuoret Kassu (Nordman) ja Immu (Kerminen) parasta mahdollista sparria huippukaverilta. Toivottavasti saamme pitää Yagon nyt loppukauden ajan meillä, sillä laatukerroin on korkealla. Suosittelen lämpimästi tulemaan katsastamaan todellisen huippumaalivahdin tason. Ilman huippuluokan kontaktia ei tällaista pelaajaa ikinä nähtäisi tällä sarjatasolla, joten todella nostan hattua Pireksen agenttikontaktille, maalivahtivalmentaja Ville Laiho kertoo.

Maalivahtitilanne muuttui haastavaksi, kun kokenut Joni Kuusisto on sivussa pelikentiltä loukkaantumisen vuoksi. Salaman edustusjoukkue kilpailee tosissaan lohkonsa kärkipaikoista, ja syksyllä on jaossa repullinen tärkeitä sarjapisteitä.

Ahvenanmaalla Musan Salaman maalin suulla pelasi erinomaisesti Jaakko Lakkamäki. Lakkamäki saadaan tarvittaessa vuokralle FC Jazzista myös loppukauden aikana. Musan Salama haluaa kiittää FC Jazzia avusta ja yhteistyöstä.

– On hyvä muistaa, että pelkästään jo harjoituksissakin tarvitaan maalivahteja, sanoo päävalmentaja Jefferson Pires.

Maalivahtivalmentaja Laihoa viehättää myös isokokoisen maalivahdin hyvä, röyhkeä peliote.

– Yago on moderni maalivahti, isokokoinen roikale, joka haastaa hyökkääjän tosissaan ja puolustaa luontaisesti laajaa aluetta. Pelinopeus on sellainen, että Kolmosesta ei vastaavaa löydy, Laiho huomauttaa.

Kesäkuussa Poriin saapunut brassi Vinicius Lemke on allekirjoittanut sopimuksen Kyprokselle ja siirtyy Pafos FC:n organisaatioon ja pelaamaan seuran U19-joukkueseen. Joukkue saavutti paikan edustaa Kyprosta Youth Leaguessa, joten historiallisesti Musan Salamaa edustanut pelaaja on mahdollista nähdä tuossa sarjassa tämän syksyn aikana. Vinin viimeiseksi peliteoiksi jäi voittomaali Ilvestä vastaan P20 SM-sarjan pelissä sekä tilanteen jälkeen saatu toinen varoitus, joka toi hänelle punaisen kortin. Onnea matkaan uralle, Vini!

Turussa Interin organisaatiossa uraansa rakentanut Niilo-Olavi Puustinen siirtyy loppukaudeksi Salaman väreihin pelaamaan. Niilo hakee onnistumisia tutusta ympäristöstä sekä paljon peliaikaa syksyn ajalle. Salamassa on siis jälleen tuttu kolmen Puustisen ryhmä: pojat pelaavat ja Risto kuiskailee lempeään tapaansa ohjeita vaihtopenkin puolelta.

– Meillä on paljon kuormitusta pelaajilla sekä hyviä pelejä sekä Kolmosessa että P20 SM-sarjassa tarjolla syksyllä, joten tämä on hyvä steppi tässä kohtaa Niilolle. Joskus pitää ottaa askel taakse, jotta voi ottaa kaksi askelta eteen. Lisäksi Mostafa Mohammadin jalassa on vaivaa, joka estää täysipainoisen pelaamisen syksyn aikana. Niilo tuo hyvä lisäelementin, on tuttu valmennukselle sekä taustaltaan porilainen pelaaja, Pires kertoo.

Salaman pelit Wembleyllä jatkuvat torstaina klo 18.30, kun sarjan yksi kärkijoukkueista Maskun Palloseura saapuu MuSan vieraaksi. Salamalla on ottelussa kalavelat maksettavana, koska keväällä MaPS otti voiton 2-1 lukemin. Paikalla pelissä on pienimpiä varten myös yhteistyökumppani Viking Linen maskotti Ville Viikinki!

Liput otteluun 10€/7€, alle 16-vuotiaat pääsevät peliin ilmaiseksi.