Salama takoi maaleja Wembleyllä – Yago lähtee testattavaksi Veikkausliigaan

Musan Salaman miesten edustusjoukkue takoi tauluun riemukkaat lukemat Länsi-Porin aurinkoisessa syysillassa. Salama oli tyly isäntä Salon Wilppaalle, joka joutui melkoisen pyörityksen jälkeen kotimatkalle: puutaululla komeilivat 90 minuutin jälkeen lukemat 7-1. Kovimmassa iskussa oli Elijah Simeon, joka pisti avauspuoliskolla hattutempun seitsemässä minuutissa. Sami Rantalakin pisti pari kertaa pallon pussiin, ja monipuolisuudesta kertoo se että porilaisten viimeisen maalin teki fyysinen Juuso Rantala.

– Tuo oli peli, jossa kaikki asiat menivät jo erittäin hyvin. Ääni on nyt vähän mennyt, koska käytin ääntäni aika paljon ottelun aikana. Sitä tarvitaan tällaisissa peleissä, pitää huolehtia siitä että pelaajilla riittää vire loppuun asti, vaikka vastustaja olisikin selvästi heikompi, sanoo päävalmentaja Jefferson Pires.

Ottelu oli selvä jo ensimmäisen puoliajan jälkeen, joten Pires käytti nopeasti vaihdot. Näillä pyrittiin antamaan palautumisaikaa pelaajille, joilla on viikonloppuna tärkeä ottelu Akatemian paidassa.

– Jos olisimme menneet avauskokoonpanolla loppuun asti, peli olisi saattanut kääntyä meille hyvinkin kymmenellä maalilla. Maaleja olisi voinut tulla jopa enemmänkin, kyllähän siinä tontteja oli taas riittävästi. Vastustaja oli tänään selvästi heikompi, mutta tällaisiinkin otteluihin meidän pitää oppia suhtautumaan, Pires huomauttaa.

Viikonlopun suunnitelmista kertoessaan päävalmentaja kertoo samalla myös uutisen: Salaman maalille muutama viikko sitten tullut Yago Darub lähtee viikonvaihteessa Veikkausliiga-joukkueen testattavaksi. Joukkue ilmoittaa itse asiasta myöhemmin: se on tästä tiedoteversiosta poistettu.

– Yago tuli meille tutun brasilialaisen agentin kautta. Miehen ura on sujunut pitkään erittäin hyvin, mutta sitten pari kautta sitten tuli lievä notkahdus, jota ei täysin saatu korjattua. Puhuimme agentin kanssa, että mahdollisimman paljon peliaikaa, hyviä harjoituksia, itsevarmuus takaisin ja mies niille raiteille joilla hän on tottunut kulkemaankin, Pires kuvailee.

Päävalmentajan mukaan Darubista oli kiinnostunut kolme liigaseuraa.

– Meni testijakso niin tai näin, Yago tulee takaisin Poriin pelaamaan loppukauden viimeiset ottelut. Todennäköisesti häneltä jää matsi tai kaksi välistä, mutta Salama-paidassa hänet tullaan vielä varmuudella näkemään, Pires lupailee.

Uutista päivitetty kello 23.27: Poistettu tarkka maininta liigaseurasta. Seura tiedottaa itse testisopimuksesta.

Liitetiedostot