Salama oli suvereeni Paimiossa – viimeistely jätti edelleen toivomisen varaa

Porilaisvieraat voittivat matsin 2-0 Samuel Laitisen ja Elijah Simeonin maaleilla. Päävalmentaja Pires haluaa nähdä joukkueeltaan enemmän tehoja.

 

Musan Salaman miesten edustusjoukkue oli tyly vieras perjantai-illalla Paimiossa. Kotijoukkueella ei ollut palaakaan, kun porilaiset runnoivat ottelussa tärkeän voiton. Paikkoja oli jälleen kerran varsinaisiin maalikarkeloihin, mutta ketsuppipullo aukesi vasta toisella puoliajalla Samuel Laitisen ja Elijah Simeonin maaleilla.

Päävalmentaja Jefferson Pires oli tyytyväinen lopputulokseen, mutta näki otteissa edelleen kehitettävää.

– Meillä oli paikkoja vaikka kuinka paljon! Kymmenen minuuttia oli pelattu, niin Mostafa (Mohammedi) oli läpi ja syötti Rantalan Samille keskelle, mutta hän ei saanut ihan viimeisteltyä. Laitapelaajat Mostafa ja Simeon olivat oikeastaan koko ajan hyvin vapaana, mutta niin vaan peli pysyi maalittomana. Vedot menivät yli tai ohi. Kuusiston Jonilla ei ollut maalissa oikeastaan mitään tekemistä.

Toisen puoliajan alkuun Salama vaihtoi Konsta Puustisen ja Elmeri Niemisen kentältä. Niemisen tilalle tuli Juuso Rantala, jonka tunnetusti fyysisiä otteita kaivattiin siinä vaiheessa ottelua.

– Siinä hävittiin vähän liikaa kaksinkamppailuja, joten Juusoa ja hänen kovia otteitaan tarvittiin siinä vaiheessa. Peli muuttui jopa aiempaa ylivoimaisemmaksi, pari kertaa oli jo kaverin maalivahtikin ohitettu mutta jotenkin pallo vaan saatiin edelleen ohi maalista, Pires sanoo.

Tilanne jatkui Paimion osalta samanlaisena. Pireksen mukaan vastustaja ei saanut toisella puoliajalla juuri vedon vetoa. Pallollinen pelaaminen oli Salaman osalta kunnossa.

– Tehottomuus vaivasi meidän joukkuettamme edelleen. Maalinteko ja viimeistely pitää saada kuntoon, me teemme muuten jokaisesta matsista itsellemme hirveän vaikeita, Pires tähdentää.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kokenut Verneri Salminen, joka rytmitti pelaamista varmoin ottein keskikentällä. Pirekseltä irtoaa kehut myös Jussi Välilän ja Abass Aderemi Adewoyinin suuntaan.

– Samuel Laitisen sisääntulo vaihdosta oli erittäin hieno suoritus. Siihen kohtaan tarvittiin maali ja sen Samuel hoiti oikeastaan samantien kun kentälle pääsi, Pires kehuu.

Samuel Laitisesta kerrotaan tarkemmin Musan Salaman verkkosivuilla ensi viikolla. Haastattelukokonaisuudesta tulee erittäin mielenkiintoinen, joten kannattaa pysyä taajuudella.

#uusialku