Salama jyräsi väistämättömään voittoon Turussa

Ottelu oli vierasjoukkueen hallinnassa ensimmäisistä sekunneista alkaen. Päävalmentaja Pires on erittäin tyytyväinen varsinkin nigerialaisten otteisiin.

Oli lähellä, ettei Turun alkuillassa nähty sunnuntaina salamannopeaa Salama-maalia. Kukapa muukaan kuin Ejiro Simeon karkasi ensimmäisillä sekunneilla TPK-puolustukselta ja oli tehdä yhden kaikkien aikojen nopeimmista MuSa-maaleista.

– Hän pääsi yrittämään varsin läheltäkin: kova potku – ja ylärimaan. Matsia oli pelattu tuossa vaiheessa ehkä jotain kymmenen sekuntia, päävalmentaja Jefferson Pires naurahtaa.

Lopulta Simeon maalinteossa onnistuikin. Nopean hyökkääjän 90. peliminuutilla tekemä maali ratkaisi porilaisille voiton 1-3. Toisella puoliajalla myös kapteeni Jussi Välilä onnistui maalinteossa. Salaman ensimmäisen pisti maaliin Adewoyin Abass Aderemi.

 

Simeon eli Kolmosen kenties nopein pelaaja on saattanut tuhlatakin paikkoja kauden aikana, mutta pistänyt palloa pussiin myös mukavaa tahtia. Miesten Kolmosessa on tullut viisi maalia viidessä ottelussa, yhdessätoista Akatemia-matsissa kymmenen maalia ja Suomen Cupissa kolme maalia kolmessa ottelussa.

Toisena nigerialaisena Pires ottaa esille keskikentän Adewoyin Abass Aderemin. Hän kuulostaa jopa myönteisen hämmentyneeltä kaverin otteita luonnehtiessaan. Adewoyin aloitti MuSa-maalien tehtailun ottelun 5. minuutilla.

– On ihan hyvä kysymys, onko Kolmonen hänelle aivan oikea sarjataso, on hän siinä määrin hurjan taitava kaveri. Siellä oli välillä kolmekin vastustajan kaveria yrittämässä peittää syöttösuuntia, mutta aina sieltä suunta löytyi. Abass siirtyi toisella puoliajalla tutulle paikalleen keskikentän pohjalle, ja sen jälkeen vastustajalla ei ollutkaan enää mitään jakoa. Sitä ennenkin tilanne oli se, että vastustajan pelaaminen jäi muutamaan satunnaiseen vastahyökkäykseen, valmentaja kuvailee.

Ottelussa mainittavaa on se, että se oli kokonaisuutena hyvin siisti. TPK:lle näytettiin kaksi keltaista korttia ja MuSalle yksi: Mostafa Mohammedille ottelun toisella puoliajalla.

 

Ottelu oli takuuvarmaa työtä myös Salaman nuorilta pelaajilta. Maalilla pelasi sunnuntaina nuori Kasperi Nordman. TPK:n tasoitusmaalille ottelun alussa nuori mies ei voinut mitään, muut vähäiset työt maalilla taittuivat rutiinilla.

– Toisella puoliajalla katselimme tapahtumia Villen (maalivahtivalmentaja Ville-Petteri Laiho) kanssa ja olimme hyvin rauhallisin mielin. Tuumimme, että on vaan ajan kysymys että matsi ratkeaa meille, ja niin siinä myös kävi.

Päävalmentaja Pires on erittäin innoissaan joukkueen nuorien pelaajien työmoraalista, asenteesta ja ennen kaikkea kunnosta. Fysiikkaa on tehty huolella marraskuusta asti ja seuraus on se, että nuoret pelaajat jaksavat pelata jopa peräkkäisinä päivinä täysimittaisia otteluita: lauantaina Akatemian matsin ja sunnuntaina päälle edustuksen ottelun.

Puustisen Konsta ja Aurasen Olli olivat kovalla rasituksella viikonlopun ajan, mutta suoriutuivat kokonaisuudesta vallan hyvin. Olli pelasi kahtena peräkkäisenä päivänä
90-minuuttiset matsit, joka on kova suoritus ja erinomainen osoitus siitä, että seuran strategia toimii. Nuoret pelaajat saavat viikkoon kaksi kovaa matsia: siinä kehittyy jos missä, Pires innostuu.