Salama joutui Turusta kotimatkalle tyhjin käsin sekavan päivän jälkeen

Musan Salaman arkiottelu Turussa oli pettymys. Salama joutui kotimatkalle tyhjin käsin, kun kotijoukkue ÅIFK oli parempi maalein 3-2.

Päävalmentaja Pires luonnehtii porilaisten päivää aika sekavaksi. Oma haasteensa tuli jo lähtötilanteessa, kun joukkueen nigerialaiset olivat sovitusta lähtöajasta 10 minuuttia myöhässä. Sovittu lähtöaika oli kello 15. Pires oli tapahtuneesta erittäin vihainen.

”Tällainen ei vetele meidän joukkueissa. Tämä tapahtuu tasan kerran. Pelaaja ei ole suurempi kuin meidän joukkue ja joukkue ei ole isompi kuin seura. Musan Salamassa kasvatetaan lapsia ja nuoria, ja edustusjoukkue on siinä keskeinen esimerkki”, Pires sanoo painokkaasti.

Haasteet eivät jääneet tähänkään.

”Matkaan päästiin Porista, kunnes lopulta Raumalla kävi niin bussi hajosi. Siinä sitten odoteltiin puolisen tuntia, ja kiireen vilkkaa Turkuun. Turussa olimme jotain puolisen tuntia ennen aloitusvihellystä. Lämmittelyt jäivät lyhyiksi, ja siitä vaan kentälle. Vastustaja oli valmiina”, Pires kuvailee.

Myös avauskokoonpano oli hyvin erilainen kuin tavallisesti.

”Nigerialaiset aloittivat matsin vaihdosta. Se on selkeä kuvio. Myöhästymisestä seuraa se, että matsia ei silloin aloita. Jos pelaajia on mukana riittävästi, ei ole kokoonpanossakaan”, Pires ärähtää.

Kaikesta huolimatta porilaisilla oli paikkoja tuttuun tapaan jo ensimmäisellä jaksolla sen verran, että matsi olisi voinut olla helposti tasatilanteessakin puoliajalla. Tai jopa niin, että porilaiset olisivat johtaneet.

”Siinä oli monenlaista paikkaa, jotka hukkuivat siihen että lopullinen ratkaisu oli huono. Tiettyä kylmäpäisyyttä olisi vaadittu. Simeonilla on nyt hieman vaikeampi jakso menossa. Hän yrittää ratkaista väkisin tilanteita yksin, vaikka tänäänkin monessa kohtaa olisi ollut hyvä ja jopa pitänyt syöttää”, Pires sanoo.

Hyvä paikka oli ensimmäisellä jaksolla myös Elmeri Niemisellä. Myös Elmeriltä valmentaja toivoo lisää kylmäpäisyyttä.

”Siinä tilanteessa meillä oli kuitenkin kolme vastaan yksi-hyökkäys”, Pires kuvailee.

Lopputulos vaikeutti osaltaan Musan Salaman kamppailua kärkikaksikossa Interin kakkosjoukkuetta vastaan. Pires sanoo suoraan tapaansa, että päivässä meni kaikki mahdollinen pieleen mikä vaan voi mennä.