Salama järjesti Piresille kahdeksan maalin jäähyväisottelun – Valtteri Männistön Vuoden Maali huipensi valmentajan cup-illan

Musan Salama jatkoi maanantai-iltana Suomen Cupia, kun Poriin saapunut Sääksjärven Loiske kaatui maalein 8-0. Porilaiset suhtautuivat vahvan ennakkosuosikin asemaan hyvällä asenteella, ja pelasivat hyvin ottelun loppuun saakka.

Joukkueen kahdeksan maalia jakautuivat mukavan tasaisesti niin, että Valtteri Männistö ja Samuil Georgiev tekivät kaksi maalia. Viimeistä otteluaan Salamassa valmentanut Jeferson Pires oli erityisen onnellinen Männistön toisesta maalista, jossa oli aitoa Urheiluruutu-meininkiä.

– Valtterilla on itseluottamus kohdillaan, josta tuokin maali kertoo. Näitä ratkaisuja nuori pelaajakin tarvitsee.

Ratkaisu sisälsi paitsi pallon laittamisen vastustajan längeistä, myös tyylikkään kantapääkikan. Pires harmitteleekin, ettei ottelua kuvattu.

– Siinä oli Vuoden Maalin aineksia, Puskas-palkinnon arvoinen suoritus, hän kiittelee.

Mahtava ottelu

Pires huomauttaa, että Sääksjärven Loiske ei ole huono joukkue. Lempäälän ryhmä pelaa alkavalla kaudella Kolmosta kuten Musan Salamakin, ja ovat keväällä pelanneet erittäin mallikkaita harjoitusotteluita. Porissa tehtiin kuitenkin nokkimisjärjestys selväksi jo ensimmäisestä pillin vislauksesta.

– Me emme vaan antaneet heille mitään mahdollisuuksia. Pelasimme suoraviivaisesti ja aggressiivisesti, pelasimme vahvasti pallon kanssa. Teimme juuri niin kuin kopissa sovimmekin. Se oli meiltä mahtava ottelu.

Porilaiset pitivät vauhtia, ja toisella puoliajalla vastustaja alkoi väsyä.

– Vaihdot toivat kentälle lisäarvoa ja vaarallisuutta, ja kaveri alkoi pudota kyydistä.

Pires on onnellinen siitä, että joukkue vaikuttaa erittäin valmiilta kohta alkavaan Kolmosen sarjakauteen.

– Joku on joskus sanonut, että valmentaja on yhtä hyvä kuin hänen viimeinen ottelunsa. Tähän on siis siitä näkökulmasta hyvä lopettaa, jos ajatellaan kevyen huumorin kautta, hän nauraa.

Kuvateksti: Samuil Georgiev laittoi Loisketta vastaan pallon kaksi kertaa maaliin. Nuoren miehen maalinälkä on ollut keväällä sitä tasoa, että se lupaa hyvää myös alkavaan sarjakauteen.
(Kuva Veganik Photography)