Runkosarjan voitto Poriin

Päivän voitolla varmistui myös runkosarjan ykköstila

MuSaFutsalin kauden viimeinen kotiottelu runkosarjassa oli Kampuksen Dynamoa vastaan. Joukkuetta, joka oli ainoana pystynyt MuSaFutsalin kaatamaan tällä kaudella varsinaisella peliajalla. Tiukoille vieraat tänäänkin porilaiset laittoivat, mutta lopulta MuSaFutsal kairasi kolme pistettä 5 – 4 (2 – 3) lukemin ja varmisti runkosarjan voiton.

Ottelun aloituspotku oli MuSaFutsalilla ja nyt onnistui myös kuvio, jota on haettu pitkin kautta. Kuvion päätteeksi Anni-Elina Luotonen laukoi vasemmalla jalalla pallon pitseihin vain kahdeksan sekunnin jälkeen. Kolmen minuutin kohdalla Netta Hannula sai täysin yllättäen pallon jalkaansa kutosen sisällä, eikä erehtynyt, vaan niittasi pallon varmasti reppuun. Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, mutta KaDy tuli heti samalla minuutilla jo maalin päähän. Dynamo käytti kotijoukkueen alakerran koomailun hyväkseen, kun Taimi Hakkarainen uransa ensimmäisellä liigamaalilla oli kärppänä maalin edessä ja laukoi Vilma Terävän syötöstä pallon maalin kattoon. Kumpikin joukkue prässäsi ylhäältä ja ajoittain aggressiivisesti vaikeuttaen näin toisen joukkueen pelinrakentelua. Dynamo jaksoi avausjakson tehdä rajusti töitä ja se palkittiin tasoitusosumalla nopean hyökkäyksen päätteeksi. Heidi Malkin vauhdikas kuljetus vasemmalla päättyi laukaukseen, joka ohitti MuSaFutsalin maalissa pelanneen Martta Perälän. Tasaisessa ottelussa ei todellisia maalipaikkoja juurikaan nähty. Tauolle lähdettiin Dynamon vierasjohdossa, kun he riistivät jälleen tehokkaasti hyökkäyspäässä. Hakkarainen oli tälläkin kertaa viimeistelijänä.

Tauolta tuli terävämpi kotijoukkue. Huolimattomuusvirheet ja alakerran koomailut olivat pelistä poissa ja peli näytti ajoittain jo mukiinmenevältä. Viiden minuutin kohdilla Hannula tasoitti ottelun hieman onnekkaasti, sillä pallo meni juuri ja juuri verkkoon saakka myyräntappajana. Tasatilanteessa ottelu ei edennyt kuin kolmisen minuuttia. Malkin toinen osuma oli kuin toisinto hänen avausmaalistaan. Vasemmalta edenneen kuljetuksen päätteeksi lähtenyt laukaus päätyi takakulmaan. Johtoasemassa Dynamo ei kauaa ehtinyt olemaan, sillä jo 11 sekuntia myöhemmin peli oli tasan. Elina Setälä nousi röyhkeästi vasenta laitaa pitkin ja laukoi kaikkien yllätykseksi vasemmalla jalallaan melkoisen pörriäisen aivan takayläkulmaan. Jakson puolivälin jälkeen joukkueiden virhetilit alkoivat täyttyä ja nopeammin sen koki Dynamo. Pikatahtia heidän virhetilinsä tuli täyteen ja ajassa 34.18 pallo vietiin kympin täplälle. Aliisa Terävä veti pidemmän korren Anni-Elina Luotosesta. Reilu minuutti myöhemmin Luotonen pääsi hakemaan kympiltä revanssia, eikä erehtynyt tällä kertaa, vaan vei kotijoukkueen jälleen johtoon. Todellista kiriä ei Dynamo päässyt virittelemään, vaan pisteet jäivät Poriin lukemin 5 – 4 (2 – 3). Voiton myötä varmistui myös se, että Porissa juhlitaan runkosarjan voittoa. Joukkueiden parhaina palkittiin Anni-Elina Luotonen (MuSaFutsal) ja Heidi Malkki (KaDy).

Runkosarjan päätöskierros pelataan kahden viikon kuluttua ja MuSaFutsal matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Koko kierros käynnistyy klo 16.00.  

Artikkelin kuva: Heini Lehtipuu