Ratkaisu siirtyy Poriin

HIFK venytti ratkaisun Poriin voittamalla jatko-ottelussa

Lauantaina pelattiin Pirkkolassa naisten toinen finaali. Tasainen ottelu ratkesi jatko-ottelun viimeisillä hetkillä. Lukemat kirjattiin muotoon 4 – 3 jo. 3 – 3 (3 – 2). Näin ollen voitot ovat tasan 1 – 1.

Tämäkään ottelu ei alkuun mitään tunnustelua ollut, vaikka vähän enemmän haettiin asetelmia kuin viikko sitten Porissa. Kumpikin joukkue pystyi alusta saakka luomaan tilanteita, mutta tarkkuus ei ollut vielä vaaditulla tasolla. Avausmaali syntyi ajassa 09.08, kun MuSaFutsalin Minttu Ylikraka onnistui kuuden metrin täplältä. Pari minuuttia myöhemmin IFK:n Iina Ahola kuljetti terävästi lähes koko laitakaistan läpi vasemmalla. Kuljetus päättyi laukaukseen, joka upposi verkkoon ja peli tasoihin. 21 sekuntia myöhemmin MuSaFutsal siirtyi uudelleen johtoon. Iina Heikkilä nosti kulmapotkun taka-alueelle, josta Jasmin Ylikraka laukoi matalan etukulmasta sisään. Yhden maalin erolla edettiin jakson loppupuolelle saakka. IFK tuli tasoihin ajassa 17.59. Pallo pomppi kuin flipperissä konsanaan ja lopulta vieraiden kautta epäonnekkaasti omaan verkkoon. IFK iski jakson loppuun vielä ns. koppimaalin, kun Hanna Halonen yllätti maskissa olleen Siiri Liljan ajassa 19.46.

Toiselle jaksolle tuli IFK isolla sykkeellä. Paikkoja he pystyivät luomaan useita, mutta Liljan hyvät torjunnat pitivät eron yhdessä maalissa. MuSaFutsal alkoi pikkuhiljaa saamaan juonesta kiinni ja lopulta tuli myös tasoitus ennen jakson puoltaväliä. Elina Setälä syötti rajapotkun nopeasti maalille, ja Minttu Ylikraka ohjasi ykkösellä pallon reppuun. Lilja oli koko toisen jakson täystyöllistetty, mutta piti torjunnoillaan ottelun tasatilanteessa. MuSaFutsal sai luotua muutamia paikkoja, mutta ilman suuria sydämentykytyksiä. Vierasjoukkue joutui myös rikkomaan kutosen sisällä ja sellainen tapahtui ajassa 37.23. Lilja kuitenkin torjui Halosen laukauksen. 40 minuutin jälkeen tilanne oli tasan 3 – 3, joten voittajaa lähdettiin hakemaan jatko-ottelusta.

MuSaFutsal oli avaus vitosen aikana pikkuisen aktiivisempi pallon kanssa, mutta ilman osumia mentiin ensimmäinen vitonen. Sen aikana puhallettiin MuSaFutsalille viides rikkomus, mutta kuudetta ei toisen vitosen aikana tullut. Ottelu näytti jo etenevän rankkarikisaan, mutta IFK oli toista mieltä. He ottivat viidennen kenttäpelaajan kentälle reilu pari minuuttia ennen loppua ja lähtivät riskillä hakemaan osumia. Näin jälkikäteen ajateltuna se kannatti, sillä Tiia Savolainen ohjasi maalin edestä IFK:n 4 – 3 johtoon. Kelloon jäi aikaa 23 sekuntia. MuSaFutsal vielä yritti viidellä kenttäpelaajalla, mutta aika loppui kesken. Näin IFK tasoitti finaalisarjan lukemiin 1 – 1. Joukkueiden parhaina palkittiin Tiia Savolainen (HIFK) ja Minttu Ylikraka (MuSaFutsal).

Sarja jatkuu huomenna sunnuntaina Pirkkolassa. Ottelu käynnistyy klo 13.00. IFK:n voitto tarkoittaa sitä, että mestarin nimi ratkeaa vasta ensi viikonloppuna Porissa. Sunnuntaina tiedetään kumpi lähtee katkon paikassa lauantaihin.

Artikkelin kuva: Heini Lehtipuu