Pori Akatemian kausi alkaa sunnuntaina – Pietikäinen odottaa jo nigerialaista maalitanssia

Pori Akatemian kausi P20-ikäisten SM-sarjassa alkaa sunnuntaina. Vastaan asettuu UK Tekonurmella Espoon Tikka. Ottelu alkaa kello 15.30.

Vastuuvalmentajaksi nimetty Aki Pietikäinen odottaa tulosta tutuilta miehiltä.

– Lähdetään siitä, että Simo (Elijah Simeon) painaa pari ja siihen päälle toiveena on nigerialainen maalitanssi. Samoin toivon Micolle (Heinilä) onnistumisia ja itseluottamusta kuntoon. Kaiken kaikkiaan tavoitteena on terävöittää myös sitä, että pisteistä pelataan, Pietikäinen alleviivaa.

Kaikki lähtee vastuuvalmentajan mukaan erittäin kovasta yrittämisestä. Kun se on kunnossa, voi pistää kuntoon muitakin asioita.

– Kokonaisuus tulee pitää myös riittävän yksinkertaisena. Kun päästään boksiin, siellä ei tarvita turhaa kikkailua, vaan kliinistä viimeistelyä.

Edustusjoukkueen tavalla

Pietikäinen sanoo, että Akatemian pelitapa noudattelee vahvasti Musan Salaman edustusjoukkueen pelitapaa.

– Joukkue haluaa pelata eteenpäin, mutta samalla puolustavaa futista. Haluamme menetyksen jälkeen pallon nopeasti meille takaisin. Tähän tarvitsemme sitä, että prässi alkaa samantien hereillä olevan prässin. Pelaajat ovat omaksuneet hyvin sen, mitä eri pelipaikoilta vaaditaan, hän painottaa.

Pelitapaa harjoiteltiin keskiviikkona harjoitusottelussa Toejoen Veikkoja vastaan.

– Paljon pidettiin palloa. ToVe nosti ottelun aikana linjaa ylemmäs, ja siihenkin pystyimme reagoimaan. Puoliajalla puhutut aloitteet selustaan paranivat jo huomattavasti. Näistä jo paikkoja tuhlattiinkin suht paljon. Murtautuessa Elmeri Luoma kärjessä vähän söi tilaa Simoltakin, ja tässä on kehitettävää jatkoon.

Erittäin lahjakas maalivahti Jaakko Lakkamäki pelasi keskiviikkonakin hyvin. Yksi pallo livahti selän taakse. Tästä Pietikäinen löytää kehitettävää.

– Jaakko tietää, että olisi voinut toimia siinä tilanteessa paremmin. Kun SM-sarja alkaa, pallo pitää vastaavassa tilanteessa toimittaa ripeästi pois omalta alueelta. Jos taas ajatellaan että torjuntoja tuli koko matsissa nolla kappaletta, se kertoo siitä että joukkue on erittäin sitoutunut puolustamaan, Pietikäinen kehaisee.

Välilä heti isossa roolissa

Musan Salaman 2000-luvun ikoni Jussi Välilä nähtiin keskiviikon ottelussa ensimmäistä kertaa valmennuksen apuna. Vastuuta tuli heti myös uudessa tehtävässä. Pietikäinen kehuu konkarin otteita.

– Jussi hoiti pelipalaverissa erikoistilanteiden läpikäymisen, alkulämmöt ja vaihtopelaajien opastamisen.

Pietikäinen itse aloittaa nyt vastuuvalmentajana. Rooli on hänellekin uusi. Hän kiittelee muun muassa Pirekseltä saatua tukea.

– Omat valmennukselliset tavoitteet ovat yksinkertaisesti kasvaa ja kehittyä ihan joka osa-alueella vahvan staffin ympäröimänä.

Pori Akatemia – Espoon Tikka UK Tekonurmella sunnuntaina 4. helmikuuta kello 15.30.

Kuvateksti: Elijah Simeonilta odotetaan jälleen kerran maaleja. Sunnuntaina nähdään, heiluuko reppu heti helmikuussa UK Tekonurmella. (Kuva: Veganik Photography)