Pori Akatemialla voitokas avaus kauteen! Georgieville heti kaksi maalia

Pori Akatemia aloitti sunnuntaina P20 SM-sarjan voitokkaasti Urheilukeskuksen tekonurmella. Espoon Tikka lähti kotimatkalle tyhjin käsin, kun kotijoukkue voitti avauspisteet maalein 3-0.

Maaleista vastasivat tutut miehet: Samuil Georgiev kahdesti ja Adeleke kertaalleen.

Pelin alku oli kotijoukkueelta kuitenkin hermostunutta. Adeleken avausmaali tuli ottelun kolmannella minuutilla, ja Georgiev jatkoi siitä kuudennella minuutilla, joten hermostuneisuus karisi nopeasti.

– Pidettiin paljon palloa, mutta varsinkin ottelun alussa tilanteiden tunnistaminen oli vähän sinnepäin. Sitten saimme kaksi maalia, ja pelaaminen rentoutui huomattavasti, kuvailee vastuuvalmentaja Aki Pietikäinen.

Tämän jälkeen myös ottelusuunnitelmassa pysyminen toteutui paremmin käytännössä.

– Viimeistelyyn tarvitsemme lisää päättäväisyyttä. Puolustuspelaaminen on hyvällä tasolla: Jaakolle (Lakkamäki) ei tänäänkään tullut torjuttavaa, Pietikäinen huomauttaa.

Välilä tykkäsi

Joku seuraajista saattoi ajatella, että Akatemian avauskokoonpano olisi sopinut lähes sellaisenaan myös Musan Salaman edustusjoukkueen avauskokoonpanoksi. Yhdellä muuttujalla: Jussi Välilä oli tässä ottelussa staffin puolella valmennuksen apuna.

Välilä piti näkemästään: varsinkin puolustuspelaaminen oli miehen mieleen.

– Puolustuslinja pelasi jämäkästi ja voitti hyvin kaksinkamppailuja.

Ensi sunnuntaina Välilä toivoo joukkueelta napsua lisää. Vastus kovenee, kun vastaan asettuu perinteinen GrIFK Kauniaisissa vierasottelussa.

– Haaste on silloin kovempi, ja pelaamisen tulee olla paremmalla tasolla. Tänään kuitenkin nolla päästettyä maalia ja kolme pistettä, ja se oli tärkeintä, Välilä sanoo.

Kiitos pitää antaa sunnuntaista myös kotiyleisölle. Haastavasta keliolosuhteesta huolimatta UK Tekonurmelle oli saapunut runsaslukuinen määrä porilaisen jalkapallon ystäviä. Kiitos teille siitä.

Kuvateksti: Samuil Georgiev paukutti heti kauden avausottelussa kaksi maalia. (Kuva: Veganik Photography)