Pires siirtyy Valkeakosken Hakaan – “Lähdössä on aina myös haikeutta”

Musan Salaman miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana työskennellyt Jeferson Pires siirtyy Veikkausliigaan. Hän aloittaa huhtikuun puolessavälissä Valkeakosken Hakan valmennuspäällikkönä. Piresin kanssa viime vuonna tehty sopimus antaa mahdollisuuden siirtyä Veikkausliiga-seuraan.

Musan Salaman toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi sanoo, että Piresin siirto kertoo seuran onnistuneesta ja näkyvästä työstä varsinkin nuorten pelaajien kehittäjänä.

– Ei ole aivan jokapäiväistä, että Musan Salamasta lähdetään Veikkausliiga-organisaatioon. Se ei ole ihme, sillä Pires on tehnyt meillä erinomaista työtä, josta kertoo niin viime kausi edustusjoukkueessa kuten myös  Akatemian hieno menestys, Löytökorpi korostaa.

Toiminnanjohtajan mukaan näytöt puhuvat puolestaan. Viime kaudella moni ennusti miesten edustusjoukkueelle vaikeuksia, mutta toisin kävi. Akatemia puolestaan taisteli mitaleista viimeisille kierroksille asti. Akatemian runkopelaajat ovat hyvin tuttuja miehiä Musan Salaman edustusjoukkueesta.

– Pires on tehnyt Musassa hyvää työtä sekä miesten edustusjoukkueen kanssa että seuran kehittämisessä. Tästä haluamme esittää hänelle lämpimät kiitokset. Erityisesti on lämmittänyt ennakkoluuloton ote nuorten pelaajien rohkeassa peluuttamisessa, Löytökorpi jatkaa.

Pires: Kehitystä on tapahtunut

45-vuotias Pires lähtee Hakaan haikein mielin, mutta tyytyväisenä.

– Kun tulin Musan Salamaan, oli selkeänä tavoitteena sekä seuralla että itselläni rakentaa pelaajakehitys selkeämmäksi ja luoda selkeä suunta seuralle. Mielestäni onnistuimme tässä tavoitteessa erinomaisesti yhdessä tiimin kanssa, hän kiittää.

Brasiliasta maailmalle lähtenyt ja Suomeen jäänyt jalkapallomies arvostaa ennen kaikkea sitä, että joukkue on oppinut kilpailemaan.

– Kun pelaaja on valmis kilpailemaan, ei ole merkitystä sillä, millä sarjatasolla joukkue pelaa. Merkitystä on sillä, kuinka laadukkaasti jokainen yksilö tekee omat hommansa. Kun laittaa kaikkensa likoon, vain sitä kautta voi kehittyä.

Pires on painanut Porin suurimmassa jalkapalloseurassa pitkää päivää, mutta kertoo jäävänsä kaipaamaan seuratoimintaa.

– Totta kai lähdössä on aina myös haikeutta. Seuralla on ollut omat taakkansa kannettavana, mutta kuluneen kevään aikana olen saanut ilokseni huomata, että Musan Salamasta puhutaan taas positiivisemmin. Erityisesti kentällä näkemäni valmentajien intohimo ja lasten ja nuorten riemu on lämmittänyt sydäntä. Ihmiset tunnustavat väriä, ja siitä jalkapallossa on kyse, Pires korostaa.

Valmennustiimi vastuuseen

Miesten edustusjoukkueen vetovastuu siirtyy valmennustiimille, jossa tehtävät jaetaan selkeästi jäsenten vahvuuksien ja osaamisalueiden mukaan. Edustusjoukkueen valmennukseen kuuluvat jatkossa ainakin Jussi Välilä, Ville-Petteri Laiho, Aki Pietikäinen, Marko Meronen ja Bastain Haber.

Seuralla on sopimus valmennusosaamisen kehittämisestä sekä teknisen neuvonantajan roolista Matti Santahuhdan kanssa.

 
Miesten edustusjoukkueen tiimissä ja pelaajistossa on mukana paljon samoja henkilöitä. Meillä ei ole mitään syytä panikointiin tai poukkoiluun. Tulevina viikkoina täsmäytämme rauhassa roolit valmennuksen osalta paikalleen, kertoo Löytökorpi.

Joukkueen kapteenina jatkava ikoninen keskuspuolustaja Jussi Välilä ottaa asian rauhallisesti.

 – Pireksen lähtö on tietysti harmi seuran kannalta, mutta hänelle hieno mahdollisuus päästä Veikkausliigaseuraan.

Joukkueen tavoite ei muutu asetetusta. Edustusjoukkue tavoittelee alkavalla kaudella sarjan kärkipaikkaa ja sarjanousua.

Valmennuspäällikön tehtävien osalta seura etenee rauhallisesti.

Pireksen rooli valmennuspäällikkönä on ollut iso erityisesti seuran kehitystyössä. Alkuvaiheessa katsomme, miten jaamme näitä tehtäviä operatiivisen ryhmän kesken, kertoo junioripäällikkö Mikko Heikkilä.

Pireksen viimeinen työpäivä Musan Salamassa on 15. huhtikuuta. Siihen asti hän jatkaa muun muassa uuden valmennustiimin mentorina.