Pires ja Mosse lähtevät juhannuksen jälkeen maajoukkueturnaukseen! – Luvassa 16 maan EM-turnaus Saksassa

Musan Salaman päävalmentaja Jefferson Pires ja hyökkääjä Mostafa Mohammed on valittu edustamaan Suomen maajoukkueeseen Euro Unity Cupiin. Se pelataan juhannuksen jälkeisellä viikolla Saksan Frankfurtissa. Kyseessä on EM-turnaus, joka on suunnattu maahanmuuttajille. Turnauksella on paitsi pelillinen, myös suuri sosiaalinen merkitys.

Turnaus järjestetään nyt toista kertaa, ja siinä on mukana yhteensä 16 eurooppalaista joukkuetta. Kyse on maajoukkueista, jotka on koottu maahanmuuttajataustaisista pelaajista.

 

Pires on nyt toistamiseen mukana hieman vastaavanlaisessa turnauksessa. Vuoden 2011 tammikuussa hän oli mukana pelaajana, kun Suomi voitti ensimmäistä kertaa kansainvälisen sopimuksettomien pelaajien turnauksen Norjassa Oslossa.

–  Suomessa on Jalkapallo kuuluu kaikille -kiertue, joka on Jalkapallon pelaajayhdistyksen, Migrin, Palloliiton ja UEFA:n yhteistyö. Tehtäviini kuuluu kiertää suomalaiset vastaanottokeskukset, vetää paikan päällä jalkapalloharjoitukset sekä luennoida. Aiheena on se, minkälaista rasismi on tai voi olla ja samalla käsittelemme myös yhdenvertaisuuden teemaa, Pires kertoo.

Yhdentoista kenttäpelaajan joukosta kahdeksan pelaajaa pitää olla maahanmuuttajia, kolme heistä ei-maahanmuuttajia. Kahden pelaajista tulee olla naisia, ja yhden naisen pitää olla koko ajan kentällä.

 

Viime vuonna turnaus oli loppuun asti hyvin jännittävä. Turnauksen voitti lopulta Saksa. Voittaja ratkesi tasaisessa loppuottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.