Perjantaina Maskuun

Viime lauantaina hienosti voitolla alkanut Kolmosen kausi saa MuSan osalta jatkoa perjantaina, kun joukkuee suuntaa Maskuun pelaamaan MaPSia vastaan. (Kuva: Veganik Photos)

MaPS otti MuSan tavoin 3-0 voiton ensimmäisessä sarjapelissä, joten luvassa on tasaista vääntöä sarjapisteistä. MuSa lähtee matkaan täydellä joukkueella. Peli on hiljalleen loksahdellut kevään aikana kohdalleen ja nuoret pelaajat ovat P20 sarjan pelituntuman myötä nostaneet tasoaan kamppailemaan myös miesten peleissä. Åland- pelissä 2006 syntynyt Toni Storberg otti vyölleen 60 minuuttia, ja Elmeri Nieminen avasi maalitilinsä MuSan miesten joukkueissa. Elmerin maalivainu on muutenkin kevään aikana ollut kohdillaan, sillä P20 karsintasarjassa hän on osunut jo 10 kertaa ja johtaa sarjan maalintekijätilastoa.

Maskun Palloseuraa johtaa valmennuskaksikko Tero Forss-Pasi Läpinen. Joukkueen taisteluasenne ja ilme on taatusti kunnossa. Joukkue pyrki toteuttamaan sovittuja asioita tinkimättömästi hyvällä työmoraalilla. Maskun Palloseuran valmennus on muokannut myös pelaajarinkiä. Muutama uusi pelaajahankinta, omien junioripelaajien nostaminen joukkueeseen ja vahva kokenut pelaajakaarti muodostavat hyvän rungon joukkueelle. TKT:tä vastaan ottelu oli hyvin maskulaisten hallinnassa ja maalejakin syntyi.

MuSa vyörytti Ålandia vastaan hyökkäyksiä laajalla rintamalla kun laidoilta Ejiro Simeon ja Mostafa Mohammed haastoivat vastustajaa ja toimittivat palloa maalille. Simeon tuhlaili useamman maalipaikan ennen ensimmäistä maaliaan miesten sarjoissa Suomessa. Myös Elmeri Niemisellä oli useampi paikka pelissä. MuSan peli oli hyvin kontrollissa puolustuksen osalta ja Åland ei saanut aikaiseksi kovinkaan vaarallisia maalitilanteita. Puolustuksen varaan on hyvä rakentaa myös Maskussa.

MuSan valmentaja Jeferson Pires oli luonnollisesti tyytyväinen ensimmäiseen peliin joukkueen peräsimessä. Samaan aikaan kova työ on viikon aikana jatkunut harjoituskentällä. Harjoitusvahvuus alkaa olemaan pelaajiston osalta kunnossa ja laatu kentällä nousee viikko viikolta.

MuSa pelaa seuraavan kotiottelunsa tiistaina 25.4 klo 19 UK tekonurmella. Kyseessä on Suomen Cupin ottelu Ykkösen Salpaa vastaan. Liput otteluun 10€/7€, ja kausikortilla pääsee peliin. Kyseessä on mielenkiintoinen ottelu, sillä SalPa on pelannut harjoituskaudella sekä viime vuonna erittäin voitokkaasti mutta pieni tahra on viime syksyltä juuri MuSaa vastaan kun MuSa onnistui joukkueen kaatamaan 2-1 Stadionilla. Tulossa on mielenkiintoinen peli, jossa kotijoukkueen iskukyky testataan tosissaan pari pykälää korkeammalla pelaavaa vastustajaa vastaan. 28.4 pelattavana ollut KaaPo – kotipeli siirtyy, koska KaaPon Suomen Cup-peli on sovittu pelattavaksi 29.4. Pelin uusi otteluaika ilmoitetaan myöhemmin.