Perjantai-illaksi Turkuun, kymppi täyteen ja takaisin Poriin – Musan Salama murskasi Turun Weikot Suomen Cupissa

Musan Salaman taival Suomen Cupissa jatkuu. Miesten edustusjoukkue oli vähintäänkin tyly vieras perjantai-iltana Turussa. Kotijoukkue Turun Weikot sai vastaansa porilaisen pyörremyrskyn: vieraat latoivat maaleja tasaisella tahdilla ja ottelu päättyi lopulta 0-10.

Vastuuvalmentaja Aki Pietikäinen oli luonnollisesti tyytyväinen suoranaiseen maali-iloitteluun.

– Loimme alusta asti hyvin maalipaikkoja, joista tehtiin myös hyvään tahtiin maaleja heti alkuun. Ne syntyivät hyvän pallonhallinnan kautta, Pietikäinen sanoo.

Joukkue oli kiinnittänyt harjoituksissa erityistä huomiota kentän täyttöön: tarkemmin sanottuna siis siihen, että pelaajien liike esimerkiksi hyökkäystilanteissa on juonikkaampaa. Nämä harjoitukset olivat auttaneet Pietikäisen mukaan siihen, että nyt myös vastustajan rangaistusalueen sisälle saatiin aikaan ylivoimia.

– Hiukan malttia kaivataan vielä niihin tilanteisiin, joissa joukkue lähtee hyökkäämään. On turha pistää palloa selustaan tilanteessa, jossa asetelma on yksi vastaan kolme.

Valmentaja kaipaa terävyyttä myös ykkös- ja kakkospallotilanteisiin.

– Se on tärkeä osa-alue varsinkin nyt, kun vastustajajoukkueiden taso tästä kovenee, Pietikäinen kuvailee.

Komeasti maaleja

Salaman kymmenestä maalista seitsemän merkittiin nigerialaisten nimiin. Lämpimässä vireessä oleva Akinpelu iski kolme maalia sekä Simeon ja Adeleke kaksi maalia mieheen. Eemil Hietavan komean rangaistuspotkumaalin voit katsoa seuran Instagram-tililtä, ja myös Samuel Laitinen ja Juuso Marttila onnistuivat maalinteossa. Nigerian pojat ja rangaistuspotkussa onnistunut, Jussi Välilänkin aiemmin Musacastissa kehuma Hietava ovat nyt siinä määrin hienossa vireessä, että miehiltä voi odottaa tehokasta jälkeä myös Kolmosen sarjakauden jatkuessa.

Koko käytössä ollut kokoonpano sai peliminuutteja ottelussa. Ryhmään lukeutuu tietenkin myös maalivahti: nuori ja lahjakas maalivahti Kasper Nordman pääsi haistelemaan hetkeksi turkulaista kevätiltaa ottelun 84. peliminuutilla.

Musan Salaman miesten edustusjoukkueen Kolmosen sarjakausi jatkuu perjantaina 3.5. kotiottelulla Kaarinan Poikia vastaan kello 18.30 alkaen.

Kuvateksti: Musan Salaman miesten edustusjoukkue oikein tykitti menemään keväisen turkulaisessa perjantai-illassa. Pallo pistettiin peräti kymmenen kertaa vastustajan maaliin.