Paluu kotikentälle sujui voitokkaasti

Musan kentän nurmella nähtiin lauantaina Naisten Kakkosen A-lohkon kärkikamppailu, kun Salaman vieraaksi saapui HJS Hämeenlinnasta. Ensimmäiseltä neljältä ottelukierrokselta molemmat joukkueet olivat saalistaneet täydet 12 pistettä. Paremman maalieron turvin vieraat kuitenkin majailivat ennen ottelun alkua sarjataulukon piikkipaikalla.

Nurmikenttään koko viikon Urheilukeskuksessa totutellut MuSa lähti pelaamaan melko suoraviivaista jalkapalloa ja halusi edetä mahdollisuuksien mukaan myös pitkillä syötöillä. Pitkien avausten kohdepelaajana usein ollut hyökkääjä Wilma Ahola pysyi läpi ottelun hyvin pelattavana ja pystyi huolehtimaan pallosta ahtaissakin tiloissa. Ensimmäisellä puoliajalla parhaat hyökkäykset onnistuikin luomaan MuSa pelaamalla rohkeasti palloa vastustajan boksiin. Rohkea ja määrätietoinen hyökkääminen tuotti kotijoukkueelle tuloksen pelin 19. minuutilla, kun MuSa onnistui kääntämään pelin viimeisellä kolmanneksella ja Vera Mattila vapautti Mira Pärssisen maalintekoon. Pärssinen sijoitti pelivälineen varmasti verkkoon ja HJS joutui aloittamaan keskiympyrästä. Maalin jälkeen taistelu jatkui tasaisissa merkeissä puoliaikaan saakka.

Toiselle puoliajalle vierasjoukkue teki kaksi pelaajavaihtoa ja lähti tuorein jaloin jahtaamaan avausmaaliaan. Vieraat saivatkin hetkellisen otteen pelistä, mutta se ei kuitenkaan tuottanut erityisen vaarallisia tilanteita MuSan maalillle. HJS pommitti MuSan linjaa pitkillä palloilla, mutta puolustus katkoi suuren määrän syöttöjä ja puolustuslinjan takana maalivahti Jenna Saari puolusti tilat ja koko boksin laajalta alueelta mallikkaasti. Toisessa päässä maalintekoa päästiin yrittämään muun muassa kulmapotkuista, jollaisen Sanni Välilä kertaalleen puski vaarallisen oloisesti, mutta hämeenlinnalaisten maalivahti onnistui venymään pallon tielle. HJS sai vuorostaan yrittää erikoistilannemaalia pelin 80. minuutin kohdalla ja onnistuikin iskemään pallon kotijoukkueen verkkoon. Tasalukemissa jatkunut ottelu sai vielä kuitenkin uuden kääänteen 81. peliminuutilla, kun jo aikaisemmin varoituksen tililleen ottanut Veera Aho ajettiin kentältä hänen taklattuaan Vera Mattilan kentän pintaan toisen keltaisen kortin arvoisesti.

Ulosajon jälkeen hyvin fyysiseksikin yltynyt kamppailu siirtyi pääasiallisesti vieraiden päätyyn ja lopulta salamapaitojen painostus pakotti vieraat rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkulle asteli MuSan vahvasti pelannut Julia Parttimaa ja sijoitti pallon varmasti maalin alanurkkaan. Lopussa HJS nosti ryhmitystään, mutta kotijoukkue pystyi pitämään vieraat poissa parhailta maalipaikoilta. Lopulta päätuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ja MuSa pääsi juhlimaan tärkeän ottelun voittoa.

Ottelua MuSan penkillä johtanut Ville-Petteri Laiho oli iloinen kolmesta pisteestä. ”Viikolla valmistauduimme suoraviivaisempaan pelitapaan, mutta yllätykseksemme siihen turvautui myös vastustaja. En kokenut meidän kuitenkaan joutuneen missään ottelun vaiheessa alakynteen. Valmennuksen odotus on, että kentällä tehdään töitä ja joka viikko joukkue asettaa itselleen uuden minimin, johon pitää päästä uudelleen ja uudelleen. Joukkueessa on kova me-henki ja se näkyy tuloksissa.”

Saari, Välilä (C), Lilja, Kumpuniemi, Parttimaa, Lamminen, Stenbacka (66′ Kaila), Vehmasto, Pärssinen, Ahola (90′ Lehtonen), Mattila.

Seuraavaksi MuSan naisten edustusjoukkue matkaa Turkuun TuWen vieraaksi lauantaina 8.6.