P20 Maskuun lauantaina – sarjajohtoa halutaan kasvattaa

P20 sarjatilanne SM-karsinnassa näyttää porilaisittain oikein mukavalta. Edelliskierroksen pelit satoivat kivasti Akatemian pussiin Vepsun hävitessä oman vieraspelinsä. Akatemia on lohkonsa ainoa joukkue ilman tappioita. Sarjassa on menetetty toistaiseksi vain kaksi pistettä, joukkueen jäätyä tasapeliin FC Kirkkonummen vieraana.

SM-karsinnan sarjajärjestelmässä 5 parasta joukkuetta jatkaa karsinnan jälkeen suoraan SM-sarjaan, ja lohkon kolme parasta joukkuetta saavat myös mukaansa pisteitä(3,2,1). Pori Akatemia haluaa voittaa lohkon ja ottaa kaikki mahdolliset pisteet mukaansa.

Joukkue on pelatuissa 7 pelissä tehnyt 24 maalia ja päästänyt ainoastaan 4 maalia. Joukkueen maaleista Simeon ja Samuil ovat tehneet 5 mieheen ja Olli Auranen 4. Kaiken kaikkiaan maalintekijätilastoon on nimensä saanut 8 joukkueen pelaajaa. Viime pelissä 2007 syntynyt Valtteri Männistö otti joukkuetta reppuselkäänsä viimeistellen hienolla yksilösuorituksella viimeistellen 0-1 maalin NoPSia vastaan. Valtteri on viimeistellyt kaksi kertaa ja otteet antavat odottaa, että jatkossakin verkko heiluu entistä tiheämmin.

– Lauantaina on vastassa vieraspelissä Maskun Palloseura, luvassa on suoraviivaista peliä, ja keskitysten puolustaminen on avainasemassa joukkuetta vastaan. Kaksinkamppailuihin meidän pitää taas olla valmiita. NoPS-pelistä jäi ilahduttamaan hyökkäämisen monipuolisuus, edettiin palloa hallitsemalla mutta tarpeen tullen myös erittäin suoraviivaisesti. Joukkue on hyvässä iskussa ja tästä pitääkin antaa kiitosta sekä Marko Meroselle että Bastain Haberille, jotka pitävät hyvää huolta joukkueen lihashuollosta ja fysiikasta, joukkueen päävalmentaja Aki Pietikäinen jakaa kiitosta valmennustiimilleen.

kuva: Veganik