Esittely
Ottelutilastot
GBK - MuSa
2018 - Edustus - Ykkösen nousukarsinnat
Klo 15:00 Keskusurheilukenttä, Kokkola
7
Lok

Pitkään odotettu päivä lähestyy - sunnuntaina lähdetään Kokkolaan


Kakkosen B-lohkon kärjessä heinäkuun lopusta lähtien olleen Musan Salaman kahden kuukauden odotus päättyy sunnuntaina. Joukkue onnistui venyttämään eron pahimpiin kilpailijoihin parhaimmillaan jo kymmeneen pisteeseen, joten ajatukset ehtivät syksyn mittaan karkailla jo moneen otteeseen kauden päättäviin Ykkösen karsintapeleihin. Nyt, syksyn käännyttyä lokakuulle, ollaan siinä pisteessä, että karsinnat käynnistyvät. MuSa saa vastaansa kaksiosaisessa otteluparissa C-lohkon kakkoseksi päätyneen GBK:n. Otteluparin avausosa pelataan tulevana sunnuntaina Kokkolassa.

GBK teki vakuuttavaa jälkeä omassa lohkossaan ja johti sarjaa pitkään. Viimeisen kierroksen kärkikamppailu TPV:n vieraana Tampereella käänsi kuitenkin kelkan niin, että TPV nousi 5-2 voitolla maalieron turvin lohkovoittoon. Sarjakakkosena GBK sai vastaansa MuSan.

Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kaksi vuotta sitten, kun MuSa pelasi pohjoislohkossa. Tuon kauden päätteeksi MuSa selvitti OPS:n vanavedessä tiensä silloinkin nousukarsintoihin. GBK oli kauden päätteeksi tuolloin sarjataulukon neljännellä sijalla. Joukkueiden keskinäiset ottelut menivät tuolloin tasan, sillä GBK vei oman kotiottelunsa nimiinsä selvin numeroin 5-0. MuSa kuittasi tappion kotikentällään lukemin 2-1. GBK:n voittopelissä, muuten, edelleen kokkolalaisten miehistössä oleva David Carlsson iski kolme maalia. Tällä kaudella tahti on ollut edelleen hurjaa, sillä miehen maalisaldo Kakkosessa oli komeat 18 osumaa.

Tulevana sunnuntaina menneet on menneitä. Kumpikin joukkue on päässyt jo pitkään valmistautumaan vähintään ajatuksen tasolla syksyn huipentaviin nousukarsintaotteluihin. Valmennustiimit ovat käyttäneet viime lauantaisen päätöskierroksen jälkeen tunteja aikaa tulevaan vastustajan vahvuuksiin ja heikkouksiin tutustumiseen. Sunnuntain otteluun on aikaa vielä pari päivää, joten ihmeitä tässä ajassa ei enää tehdä. Viimeiset päivät käytetäänkin rentoutumiseen, keskittymiseen sekä joukkueen itseluottamuksen ruokkimiseen. Ennalta tasaisen otteluparin vie nimiinsä se, joka pystyy paremmin pelaamaan omalla tasollaan ja haluaa enemmän voittoa.

Sunnuntaina Kokkolassa MuSa saa vastaansa kokeneen ja pitkään yhdessä pelanneen ryhmän, joka on tottunut voittamaan. GBK on fyysinen joukkue, joka ei kavahda kamppailemista. Joukkueella on selkeä oma pelitapa, jota he ovat toteuttaneet jo pidempään. Nousukarsintojen ottelupari eroaa kuitenkin täysin pitkästä Kakkosen sarjasta, sillä nyt pelataan kahden ottelun yhteistuloksesta.

Ykkösen nousukarsintojen ensimmäinen osa Musan Salaman ja GBK:n välillä pelataan sunnuntaina 7.10. klo 15 Kokkolan keskusurheilukentällä. Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan lauantaina 13.10. klo 15 Musan Wembleyllä. Kotiottelun ennakkoliput ovat myynnissä 10 euron ennakkohintaan. Myyntipaikkoina toimivat Bar&Cafe Havana, Panimoravintola Beer Hunter’s, Ravintola Kirjakauppa sekä Stadium Puuvilla. Ennakkolipun ostamalla vältät jonottamisen, sillä ennakkolipun ostaneille on otteluun oma sisäänkäynti ja saat lippusi ennakkohintaan.Tulevan sunnuntain vierasotteluun järjestetään myös fanimatka, lue lisää fanimatkasta ja ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ. Matkalle on ilmoittautunut jo sen verran väkeä, että reissu toteutuu, mutta mukaan mahtuu vielä. Ilmoittaudu mukaan, näitä otteluita ei näe usein!

Karsinnat käyntiin tappiolla Kokkolassa, nousijajoukkue silti vielä täysin auki


Musan Salama matkusti sunnuntaina Kokkolaan Ykkösen nousukarsintojen ensimmäiseen otteluun. Isäntäjoukkue GBK tiedettiin ennalta kokeneeksi ja taitavaksi joukkueeksi, joka ei ehkä hallitse ottelun tapahtumia, mutta iskee tylysti vastustajan virheistä. Ja tätä GBK myös oli. MuSa pelasi Kokkolan keskusurheilukentällä erinomaisen ottelun, mutta taiston päätyttyä tulostaululla seisoi lukemat 1-0. Ottelun ainoan osuman iski GBK:n Arjan Goljanhanpoor, kun peliaikaa oli jäljellä parisenkymmentä minuuttia.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä. Ensimmäisen vartin aikana oikeastaan kummallekaan ei siunaantunut varsinaisia paikkoja, sillä joukkueet tarkkailivat lähinnä toisiaan ja hakivat asetelmia ottelupariin. Viidentoista minuutin täyttyessä vierasjoukkue MuSa sai otteen pelistä. Vieraat saivat luotua muutaman erinomaisen paikan, joiden myötä MuSa näytti katsomoon selvästi aktiivisemmalta joukkueelta.

Hartiavoimin tuttuun tapaan läpi ottelun töitä paiskinut Matias Koskinen haastoi GBK-puolustusta hyvin vartin kohdalla ja sai syötettyä pallon Sami Rantalalle. Ottelun parhaana MuSa-pelaajana palkittu Rantala pääsi laukomaan, mutta laukaus kilpistyi kokkolalaispuolustukseen. Heti perään Samu-Petteri Mäkelä ja Rudi Dieter pääsivät juonimaan hyökkäyspään vapaapotkua, mutta tuloksena ainoastaan kulmapotku. Maalille noussut Jussi Välilä pääsi puskemaan Mäkelän antamaan kulmaan, mutta pusku suuntautui hieman ohi maalin.

Jakson edetessä ote siirtyi täysin vierasjoukkueelle. MuSa sai luotua painetta GBK:n malille, mutta valitettavasti tuloksetta. Jakson puolivälissä Dieterille aukesi vetopaikka maalin oikealta puolelta. GBK-puolustaja sai kuitenkin jalkansa tulisen laukauksen tielle ja isäntien maaliverkko säilyi koskemattomana. Dieterin maalipaikan jälkeen vieraat saivat kaksi peräkkäistä kulmapotkua. Erikoistilannespesialisti Mäkelän jälkimmäisen kulman seurauksena pallo jäi pomppimaan GBK:n maalin eteen vaarallisesti, mutta ensimmäisenä palloon ehti lopulta isäntäjoukkueen puolustaja.

Kymmenisen minuuttia ennen jakson päättymistä isäntien kokenut David Carlsson herätteli joukkuettaan kyseenalaisella tavalla. Mies ajoi tylysti MuSa-maalilla torjuneen Tomi Mikkelssonin yli. Kaikki paikalla olijat näkivät, että Carlsson tuli tilanteeseen myöhässä ja ihan liian kovaa, joten tuomarin oli pakko kaivaa taskuaan. Tällä kertaa taskusta nousi keltainen kortti, mutta punainen korttikaan ei olisi ollut missään nimessä täysin väärä tuomio. Toki pelin luonteen huomioiden, kotijoukkueen avainpelaajan passittaminen suihkuun ennen ensimmäisen jakson täyttymistä olisi ollut kova tuomio, se pitää myöntää.

Jakson loppu meni MuSan hallinnan merkeissä, mutta GBK osoitti kyllä vaarallisuutensa. Muutamaa minuuttia ennen jakson päätösvihellystä isäntäjoukkue oli päästä vaarallisen vastahyökkäykseen. S-P Mäkelä pelasi kuitenkin erinomaisesti ja otti ns. fiksun varoituksen katkaisemalla GBK:n vastahyökkäyksen rikkomalla. Tauolle mentiin näin tilanteessa 0-0.

Toinen puolisko alkoi selkeällä GBK:n hallinnalla. Jakson alku osoitti sen, että ottelusta ei puuttunut tunnetta. Kliseisesti ilmaistuna armoa ei annettu, eikä pyydetty. Käytännössä kaikki tilanteet päättyivät siihen, että joku pelaajista kieriskeli nurmen pinnassa tuskissaan tai vähintään jonkinasteiseen torikokoukseen.

Jos avausjakso oli MuSan hallintaa, toinen jakso meni yhtä selkeästi GBK:lle. Vieraiden parhaat paikat ajoittuivat sunnilleen jakson puoliväliin. Ensin Matias Koskinen pääsi keskittämään oikealta puolelta, mutta Mäkelä ei saanut oikealla jalalla kunnon osumaa laukausta yrittäessään. Seuraavassa tilanteessa Dieterille aukesi paikka laukoa toistamiseen samoilta paikoilta, kuin avausjaksollakin. Tulinen laukaus kilpistyi jälleen GBK-puolustukseen.

GBK näytti vaarallisuutensa parisenkymmentä minuuttia ennen ottelun loppua. Puolustuksessa huippuottelun pelannut Jussi Välilä suojasi yli päätyrajasta vierimässä ollutta palloa, mutta kotijoukkueen Aaro Hedman pääsi livahtamaan palloon ennen päätyrajaa. Hedman käänsi pallon maalin eteen, mistä Arjan Goljanhanpoor sijoitti pallon varmasti ohi Tomi Mikkelssonin ja lukemiksi 1-0.

Maalin jälkeen ote oli ottelun viimeisten kahdenkymmenen minuutin ajan enemmän kotijoukkueella. MuSa yritti rakennella maalipaikkoja, mutta mitään varsinaista tuhannentaalanpaikkaa joukkue ei saanut aikaiseksi. Viitisen minuuttia ennen loppua GBK:n maalitykki David Carlsson väläytti osaamistaan. Miehen nopea käännös kuudentoista rajan tuntumassa avasi vetopaikan ja kierteinen laukaus suuntautuikin kohti takakulmaa. Mikkelsson oli kuitenkin mukana tilanteessa ja torjui erinomaisen laukauksen. Varsinaisen peliajan täyttyessä Mikkelsson poimi vielä toisenkin vaarallisen laukauksen, joten tulevan lauantain toiseen osaotteluun lähdetään lukemista 1-0.

Ykkösen nousukarsintojen toinen osa Musan Salaman ja GBK:n välillä pelataan lauantaina 13.10. klo 15 Musan Wembleyllä. Kotiottelun ennakkoliput ovat myynnissä 10 euron ennakkohintaan. Myyntipaikkoina toimivat Bar&Cafe Havana, Panimoravintola Beer Hunter’s, Ravintola Kirjakauppa sekä Stadium Puuvilla. Uutena ennakkomyyntipaikkana myös Autopeltikorjaamo T. Mattila Eteläväylällä. Ennakkolipun ostamalla vältät jonottamisen, sillä ennakkolipun ostaneille on otteluun oma sisäänkäynti ja saat lippusi ennakkohintaan. Tässä ottelussa pitää ihan jokaisen porilaisen jalkapalloihmiseksi itseään kutsuvan olla paikalla. Ensimmäisen osaottelun perusteella tiedossa on huikea jännitysnäytelmä, mikä toivottavasti päättyy porilaisittain parhain päin. Älä missaa tätä!

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
1 - 0
(0-0)
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Helmikuu   »
Kategoriat