Esittely
Ottelutilastot
MuSa - FC Espoo
2018 - Edustus - Kakkonen
Klo 15:00 Musan kenttä nurmi
15
Syy

Sarjan päätöskierrokset lähestyvät, lauantaina vieraaksi saapuu FC Espoo


Musan Salaman ottelut jatkuvat pienen tauon jälkeen tulevana lauantaina. Sarjan kärkijoukkueen vieraaksi saapuu lohkon kuudentena majaileva FC Espoo. MuSa on esiintynyt kotikentällään viimeksi peräti kolme viikkoa sitten. Elokuun lopulla Wembleyllä pelatussa ottelussa kaatui FC Honka/Akatemia numeroin 2-1. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Rudi Dieter ja Matias Koskinen. Maaottelutaukoa edeltäneen ottelunsa MuSa pelasi Helsingissä, missä kotijoukkue HIFK/2 jäi jalkoihin numeroin 3-0. Pallokentällä maalinteossa onnistuivat Antti-Pekka Pihlainen, Kourouma sekä Sami Rantala.

FC Espoo viimeisteli Porin reissua varten viime viikonloppuna kotikentällään. Vastassa oli toinen porilaisryhmä, FC Jazz, joka onnistui kampeamaan itsensä 2-2 tasapeliin Jussi Lemion ajassa 90+3’ iskemällä vaparimaalilla. FC Espoon maaleista vastasivat Samuli Heiska sekä Valdrin Rashica. Tehokaksikko onkin viimeistellyt lähes puolet joukkueensa maaleista tällä kaudella. Heiska on osunut yhdeksän kertaa ja Rashica on viimeistellyt seitsemän maalia. Kaksikon väliin joukkueen maalipörssissä kiilaa kahdeksan osumaa ennen Veikkausliigaan FC Lahden riveihin siirtymistään iskenyt Jasin Assehnoun.

Puolet kauden otteluistaan voittanut FC Espoo on asemoinut itsensä tiukasti keskikastiin. Joukkueella ei ole ollut missään vaiheessa putoamisvaaraa, mutta epätasaisten otteiden myötä FC Espoolla ei ole ollut asiaa myöskään lohkon terävimpään kärkeen.

- FC Espoo on yksi tämän lohkon vahvimmista joukkueista pelillisesti. Yllättäen tämän ei ole kuitenkaan heijastunut tuloksiin, sillä joukkue on menettänyt kauden aikana liikaa pisteitä yltääkseen ihan kärkikahinoihin. Joukkueesta löytyy muutama sellainen pelaaja, jotka meidän pitää huomioida, kun lähdemme rakentamaan suunnitelmaa lauantain otteluun, MuSan vastuuvalmentaja Ville Ulanen jakaa tunnustusta tulevan vastustajan suuntaan.

- Kohtasimme ensimmäisen kerran tällä kaudella toukokuussa sarja-avauksessa. Espoossa pelattu ottelu oli todella tasainen ja veimme sen nimiimme Junnilan Jessen maalilla lukemin 0-1.Sarja-avauksesta on kulunut aika neljä ja puoli kuukautta. Vastustaja on kuitenkin hyvä ja pelaava ryhmä, joten hieno ottelu taas luvassa, jatkaa Ulanen.

Viidettä peräkkäistä voittoaan hakeva MuSa lähtee otteluun hyvin valmistautuneena. Maaottelutauko on käytetty hyväksi harjoitteluun ja akkujen lataamiseen.

- Pelimme on ollut tasapainossa jo pidemmän aikaa ja odotan, että pystymme jatkamaan siitä, mihin ennen taukoa jäätiin. Kauden teema on ollut, että olemme pyrkineet parantamaan koko ajan pieniä juttuja ja mielestäni tässä olemme myös onnistuneet. Tunnelma joukkueen sisällä on erinomaisen hyvä ja pääsemme kohti syksyn ratkaisupelejä terveenä.Valmennus onkin lauantain lähestyessä positiivisen ongelman edessä, sillä meiltä jää avauskokoonpanon ulkopuolelle väkisinkin kovia pelimiehiä. Tämä on luonnollisesti hyvä asia, sillä kentällä voi pelin aikana vaihtaa kenet vain ja voi olla varma, että kentälle juoksee laadukas pelaaja tilalle, summaa Ulanen joukkueensa otteita.

Ennen maaottelutaukoa pelatussa HIFK/2-ottelussa maalinteossa onnistunut Fatoghoma Kourouma on palannut takaisin maaottelureissulta. Jo pelkästään siksi kannattaa lähteä katsomaan lauantain ottelua, sillä Wembleyllä ei kovin usein näe pelaajia, jotka ovat edellisessä ottelussaan pelanneet supertähti Mo Salahia vastaan. Kourouma pelasi avauskokoonpanossa Salahia vastaan Nigerin kohdatessa Kairossa Egyptin viime lauantaina.

Musan Salaman ja FC Espoon välinen ottelu starttaa Wembleyllä lauantaina 15.9. klo 15:00. Wembleylle saavut kätevästi hyppäämällä keskustasta Wanhan Koneran edestä MuSa Express-bussiin klo 14:15 tai puoli kolmen maissa Länsi-Porin Prismalta. Ottelun jälkeen bussi kurvaa Porin urheilukeskuksen kautta, joten pääset suoraan Wembleyltä näppärästi klo 18:30 starttaavaan liigakauden avausotteluun Porissa. Vastakkain ovat Ässät ja TPS.

FC Espoo niittasi MuSan kanveesiin lauantaina


Lauantainen syyssää teki tepposet Musan Salamalle, joten FC Espoota vastaan pelattu kauden toiseksi viimeinen kotiottelu jouduttiin siirtämään olosuhteista johtuen Wembleyltä urheilukeskuksen tekonurmelle. Saiko ottelusiirto MuSa-leirin konseptit sekaisin, vai oliko ajatukset siirretty jo paria ottelua pidemmälle, eli edessä siintäviin mahdollisiin karsintaotteluihin? Oli syynä sitten mikä tahansa, tosiseikka kuitenkin on se, että kotijoukkue oli käytännössä kaikessa jäljessä vieraitaan. FC Espoo latoikin taululle tylyt 0-3 lukemat ja nappasi arvokkaan pistepotin mukanaan kotimatkalle.

Ottelu ehti vanheta puolisen tuntia ennen iltapäivän ensimmäistä osumaa. Tasainen jakson ensimmäinen puolisko enteili tiukkaa ottelua, mutta FC Espoon ensimmäinen maali muutti tilanteen MuSan kannalta pykälää tukalammaksi. Asialla oli Valdrin Rashica, jonka tarkka laukaus yllätti Tomi Mikkelssonin.

MuSa ei saanut koko ottelussa kunnolla konettaan käyntiin missään vaiheessa. Kauden aikana joukkue ei ole hätkähtänyt, vaikka vastustaja olisi iskenyt ottelun avausmaalin. Lauantain ottelussa kaikki oli toisin. Tauolle mentiin lukemissa 0-1.

Toiselle jaksolle kotiyleisö odotteli sisuuntunutta Salamaa, joka hakisi vimmatusti tasoitusta. Ottelun jälkimmäinen puolisko käynnistyi kuitenkin siitä, mihin ensimmäinen oli jäänyt, eli FC Espoon olemiseen niskan päällä. Toista jaksoa ehdittiin pelata ainoastaan viitisen minuuttia, kun avausosuman iskenyt Rashica oli vauhdissa jälleen. Tällä kertaa hänen laukauksensa otti pompun MuSa-puolustuksesta ja muutti suuntaa sen verran, että Mikkelsson oli jälleen voimaton.

FC Espoon kolmas maali nähtiin tunnin pelin kohdalla. Vieraiden Sami Stamilla oli helppo työ siirtää pallo verkkoon ohi Mikkelssonin. Ottelua oli takana vasta tunnin verran ja taululla lukemat 0-3. Urheilukeskuksen tekonurmelta tuskin löytyi porilaista, joka uskoi MuSan nousevan vielä taistelemaan ottelun voitosta. Ja näin siinä sitten lopulta kävikin, eli isännät joutuivat pahemman kerran kanveesiin. Kolme päästettyä maalia kotikentällä ja nolla tehtyä, joten pisteet lähtivät oikeutetusti FC Espoon mukaan.

Vierasjoukkue tiedettiin jo ennalta hyväksi, pelaavaksi ryhmäksi, joka koostuu taitavista yksilöistä. FC Espoon kausi on ollut ailahteleva, mutta mikäli joukkue olisi pystynyt pelaamaan läpi kauden tällä tasolla, taistelisi se aivan lohkon kärkipäässä. Nyt espoolaisryhmä kaunisteli asemiaan sarjataulukon viidenneksi. Voitostaan huolimatta FC Espoo on 12 pistettä perässä sarjaa johtavaa MuSaa. Joukkue on tehnyt kaudella 37 maalia, mikä on suunnilleen saman verran kuin lohkon kärkiryhmillä. Päästettyjen maalien sarakkeessa on puolestaan saman verran maaleja, kuin lohkon häntäpään joukkueilla, mikä selittää FC Espoon putoamisen kärkiryhmien vauhdista.

- Emme päässeet joukkueena samalla aaltopituudelle missään vaiheessa ottelua. Teimme vääriä ratkaisuja sekä pallollisena että pallottomana.Tämä johti siihen,että vieraat olivat meitä edellä käytännössä kaikessa, antaa MuSan valmentaja Ville Ulanen tunnustusta voittajalle.

- Kyse oli epäonnistumisesta yksittäisessä pelissä. Olen varma, että palaamme seuraavassa pelissä omalle tasollemme. Keskittyminen on siirretty jo tulevaan otteluun ja valmistautuminen siihen on aloitettu, Ulanen jatkaa.

Musan Salama kohtaa seuraavassa ottelussaan BK-46:n vieraskentällä Karjaalla tulevana lauantaina. Kauden viimeinen kotiottelu pelataan Porissa lauantaina 29.9. klo 15. Tuolloin vieraaksi saapuu KäPa.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 3
(0-1)
32' Maali Rashica Valdrin

50' Maali Rashica Valdrin

61' Maali Stam Sami
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Helmikuu   »
Kategoriat