Esittely
Ottelutilastot
MuSa - SalPa
2018 - Edustus - Kakkonen
Klo 18:30 Musan kenttä nurmi
30
Hei

Ennakkoinfo


Musan Salaman edustusjoukkue on pelannut tällä kaudella yhteensä kuusi kotiottelua Miesten Kakkosessa. Otteluita on käynyt seuraamassa yhteensä 4572 porilaista jalkapallon ystävää. Kauden huippulukema 2049 katsojaa saavutettiin kesäkuun toisena viikonloppuna pelatussa paikallisottelussa MuSa - FC Jazz. Muissa otteluissa yleisömäärä on ollut hienosti viiden-kuudensadan katsojan paikkeilla. Tällä hetkellä toiseksi kovin noteeraus on toukokuun lopulla pelatun GrIFK-ottelun 613 katsojaa. Kauden kuuden ottelun yleisökeskiarvo onkin komea 762.

Viime kaudella Musan Salaman kotiotteluiden kokonaisyleisömäärä oli 5522 katsojaa. Tällä hetkellä, kun kautta 2018 on pelaamatta vielä viisi kotiottelua, ollaan siis 950 katsojan päässä viime kauden kokonaisyleisömäärästä. Viime kaudella vastaavana ajankohtana kokonaisyleisömäärä oli 3472 katsojaa, eli MuSa:n otteluiden yleisömäärässä on lähes 32% kasvu viime kauteen verrattuna.

Tulevana maanantaina pelataan Kakkosen B-lohkon kärkiottelu, kun Musan Salama saa vieraakseen sarjan kärkipaikkaa yhden pisteen erolla pitävän SalPa:n Salosta. Ottelu on jännittävän loppukauden osalta yksi kiinnostavimmista, sillä voitolla MuSa siirtyisi sarjakärkeen. Tappion myötä välimatka ykkösenä olevaan SalPa:an venähtäisi neljään pisteeseen, joten ottelussa on panosta yllin kyllin.

Musan Salama haluaakin haastaa kaikki porilaiset jalkapallon ystävät saapumaan maanantaina Musan Wembleylle seuraamaan Kakkosen huippuottelua ja rikkomaan samalla viime kauden kokonaisyleisömäärän jo tässä vaiheessa kesää. Tähän tarvitaan siis kauden toiseksi suurin yleisömäärä, 950 katsojaa.

Ottelu toteutetaan “Maksa mitä huvittaa”-hengessä, eli portilla voit maksaa ottelulipustasi juuri sen verran, kuin itse koet sopivaksi. Lähtökohta kampanjalle on kuitenkin se, että otteluun saapuvat katsojat ostavat lippunsa, mutta hintaa ei ole määritetty. Kausikortilla otteluun pääsee kuitenkin normaalisti sisään ja alle 16-vuotiaat lapset pääsevät otteluun normaaliin tapaan ilmaiseksi.

- Porilaiset ovat löytäneet MuSa:n otteluihin tällä kaudella hienosti. Taustalla on keväällä toteutettu kausikorttikampanja, mutta joukkueen hienoilla otteilla onollut varmasti myös merkitystä, Musan Salaman toiminnanjohtaja Petteri Lahti summaa.

- Meillä oli ajatuksena toteuttaa tämäntyylinen kampanja jossain kauden pelissä, mutta sarjataulukko on tällä hetkellä niin herkullinen, että halusimme valita nimenomaan tämän ottelun. Toivottavasti saamme sarjan kärkiotteluun mahdollisimman paljon väkeä kannustamaan kotijoukkuetta. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Salossa päättyi SalPa:n voittoon lukemin 1-0, joten senkin puolesta ottelu on todella mielenkiintoinen, Lahti jatkaa.

Kiihkeä kärkikamppailu Wembleyllä - päätä itse lippusi hintaMolemmat sarjatauon jälkeiset pelinsä voittanut Musan Salama kohtaa maanantain huippuottelussa Kakkosen B-lohkoa yhden pisteen erolla johtavan SalPa:n. Ottelu on varsinainen kuuden pisteen peli, sillä mikäli SalPa onnistuu hakemaan voiton Wembleyltä, se venyttää välimatkan isäntiin jo neljään pisteeseen. MuSa puolestaan siirtyisi voitolla lohkon ykköseksi kahden pisteen erolla. Asetelma on siis kerrassaan kutkuttava ja tätä herkkupalaa ei kannata missään nimessä jättää väliin.

MuSa on valmistautunut lohkon kärkikamppailuun palaamalla ottelutaukoa edeltävän KäPa-tasapelin jälkeen voittokantaan. Joukkue kukisti ensin selvin numeroin HJS:n kotikentällään ja reilun viikon takainen vierailu Helsinkiin tuotti taisteluvoiton Kiffenistä Matias Koskisen ja Sami Rantalan maaleilla.

Vierasjoukkue SalPa puolestaan saapuu Poriin kolmen voiton putkessa. Joukkue höykytti ennen sarjataukoa FC Espoota vieraskentällä tylyin 7-0 lukemin. Tauon jälkeen kaatui ”paikallisvastustaja” BK-46 vieraskentällä numeroin 1-0 ja viimeksi viikko sitten KäPa joutui poistumaan Salon keskuskentältä 3-0 tappio niskassaan. SalPa:n kolmen viimeisen pelin saldo näyttää siis kolmea voittoa maalierolla 11-0, joten joukkue saapuu varmasti Poriin itseluottamusta uhkuen.

SalPa on kärsinyt tällä kaudella ainoastaan yhden tappion. Tämä tappio tuli yli kaksi ja puoli kuukautta sitten ottelussa KäPaa vastaan toukokuun puolivälissä, joten salolaiset tuskin muistavat miltä tappio maistuu. Maanantai-iltana MuSan tavoitteena onkin palauttaa tuo maku takaisin SalPa-pelaajien suuhun. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin ainoastaan muutama päivä tuon ensimmäisen tappiopelin jälkeen Salossa. SalPa onnistui kääntämään tasaisen, ehkä jopa MuSan hallitseman ottelun voitokseen, kun joukkueesta sittemmin pois siirtynyt Hushyar Aftab hyödynsi MuSa-puolustukselle sattuneen arviointivirheen ja iski taululle numerot 1-0.

Tiivis puolustus on ollut SalPa:n tavaramerkki, sillä joukkueen verkkoon on tehty kolmessatoista ottelussa ainoastaan kahdeksan maalia. Joukkue on puolestaan onnistunut maalinteossa lohkon joukkueista useimmin, saldona kaksikymmentäkahdeksan tehtyä maalia. MuSan saldo 24-12 ei vierasjoukkueen lukemista juuri kalpene, joten luvassa on kahden tehokkaan ja tiiviisti puolustavan joukkueen tasainen kohtaaminen.

SalPa:n maalitilaston kärkinimenä on seitsemästi osunut Jaakko Oksanen. Neljän maalin Albijon Muzaci sekä kolme maalia viimeistelleet Joakim Latonen ja Elmo Heinonen ovat antaneet hyvää tulitukea Oksaselle. MuSan maalipörssin kärkisijoja puolestaan miehittävät kuusi maalia iskenyt Sami Rantala sekä viiden maalin Rudi Dieter ja Matias Koskinen.

Maanantai-iltana Wembleyllä taistellaan siis tärkeiden pisteiden lisäksi Kakkosen B-lohkon kärkipaikasta ja asetelmista syksyn ratkaisupelejä ajatellen. Ottelussa toteutetaan lippujen hinnoittelun suhteen ”Maksa mitä haluat”-kampanja, eli katsoja määrittelee itse portilla sen, mitä on valmis lipustaan maksamaan. Ottelu MuSa - SalPa starttaa Wembleyllä klo 18:30.

Musan Salaman jyräsi sarjakärkeen selvin 3-0 numeroin


Kakkosen B-lohkon kärkijoukkue SalPa matkasi Musan Wembleylle maanantaina. Ottelusta povattiin ennalta tasaista ja tiukkaa vääntöä, mutta kotijoukkue hankkiutui kuskin paikalle jo ensimmäisen vartin aikana. SalPa:n selkäranka nitkahti yli 900-päisen kotiyleisön edessä Matias Koskisen kahden nopean maalin myötä ja pisteiden jääminen Poriin alkoi olla selvää jo varhaisessa vaiheessa ottelua.

Vierasjoukkue SalPa aloitti ottelun hyvin ja pystyi luomaan painetta MuSan päähän heti ensimmäisten minuuttien aikana. Ottelun luonne muuttui kuitenkin jo reilun kymmenen minuutin kohdalla. Kourouma Fatoghoma haastoi hienosti SalPa:n puolustusta vasemmalla laidalla ja ohituksen jälkeinen keskitys vasurilla kaartoi millintarkasti Matias Koskisen jalkaan. Koskisen jalka osui ”lankulle” täydellisesti suoraan vauhdista, joten vierasjoukkueen maalivahti Santeri Aaltonen oli yllätetty ensimmäisen kerran.

Toista osumaa ei ehditty odottaa kuin muutama minuutti ja sen syntymisessä oli mukana myös ripaus tuuria. Liekeissä ollut Koskinen pääsi hieman onnekkaasti läpiajoon, kun Sami Rantalan Rudi Dieterille tarkoittama syöttö pomppi miehen ulottuville. Koskinen ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon verkkoon ja löi taululle lukemat 2-0 jo kuudennellatoista peliminuutilla.

MuSan salama-alku lamaannutti vierasjoukkueen lähes totaalisesti. Ottelun ensimmäinen jakso oli täydellistä kotijoukkueen hallintaa ja numerot olisivat voineet olla helposti enemmänkin kuin 2-0. Kymmenisen minuuttia ennen taukovihellystä Samu-Petteri Mäkelä astui esiin. Mainiosti koko kauden pelannut Mäkelä oli onnistunut luovimaan ilman maalia yli kauden puolivälin. Siinä vaiheessa, kun maaliahne pelaaja iskee kauden avausosumansa vasta heinäkuun lopussa, se pitää tehdä vähintäänkin tyylillä. Mäkelä kieputtikin koko SalPa-puolustuksen solmuun ja sijoitti pallon upeasti takakulmaan. Kotijoukkueen kolmannen osuman myötä ottelun voittaja alkoi olla selvillä likimain jokaiselle Wembleylle saapuneelle katsojalle.

Tauon jälkeen SalPa sai näennäisesti ottelua haltuunsa. Tämä johtui pitkälti siitä, että kotijoukkue tyytyi 3-0 johtoonsa ja siirtyi pelaamaan hieman avausjaksoa passiivisemmin. Kotijoukkueen tiivistä puolustusta SalPa ei kuitenkaan pystynyt kunnolla puhkaisemaan, joten vieraiden maalitilanteet jäivät enimmäkseen lähentely-yritysten tasolle. Jälkimmäisen jakson parhaat paikat siunaantuivat Matias Koskiselle, joka pääsi kahdesti yrittämään hattutemppua, sekä SalPa:n Albion Muzacille, jolle tarjoutui myös kaksi paikkaa tuoda joukkuettaan mukaan otteluun. Ottelun kaikki maalit nähtiin kuitenkin avausjaksolla, joten arvokkaat sarjapisteet jäivät Poriin numeroin 3-0. Voiton myötä MuSa sai kuitattua toukokuisen Salon tappionsa ja siirtyi samalla kahden pisteen erolla sarjakärkeen.

Maanantaina toteutettu ”Maksa mitä huvittaa”-kampanja osoittautui varsin toimivaksi konseptiksi. Kärkiottelu keräsi komeat 911 katsojaa, mikä on Musan Salaman kauden selvästi toiseksi suurin katsojalukema. Tavoitteena ollut 950 katsojan lukema jäi harmittavan lähelle, mutta viime kauden katsojalukema tulee ylittymään tällä kaudella komeasti. Kauden 2017 kokonaisyleisömäärä 5522 katsojaa on enää 39 katsojan päässä ja kautta on jäljellä vielä neljä kotiottelua.

Seuraavan kerran Musan Salama on tulessa jo tulevana sunnuntaina. Silloin joukkueen määränpäänä on Kauniainen ja kalavelkojen maksu. GrIFK kävi hakemassa tylyn 4-1 voiton Wembleyltä toukokuussa, joten sunnuntain teemana on punttien tasaaminen ja lohkon kärkipaikan säilyttäminen.Kotikentällä joukkue esiintyy seuraavan kerran lauantaina 11.8. Vieraaksi saapuu tuolloin KaaPo Kaarinasta.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
3 - 0
(3-0)
12' Maali Koskinen Matias

16' Maali Koskinen Matias

34' Maali Mäkelä Samu-Petteri
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat