Esittely
Ottelutilastot
MuSa - HJS Akatemia
2018 - Edustus - Kakkonen
Klo 15:00 Musan kenttä nurmi
14
Hei

Syyskierroksen avaukseen vieraaksi sarjanousija HJS Hämeenlinnasta


Kahden viikon ottelutauolle tappiottoman kesäkuun jälkeen jäänyt Musan Salama palaa tositoimiin kotikentällään tulevana lauantaina. Vieraaksi saapuu sarjanousija HJS Hämeenlinnasta. Sarjajumboksi jämähtänyt HJS pääsee mittaamaan minkälaisessa iskussa MuSa on näin heinäkuun puolivälissä. Kesäkuun kuudesta ottelusta MuSa voitti viisi ensimmäistä, mutta voittoputki katkesi, kun joukkue jäi 0-0 tasapeliin Oulunkylässä KäPa:n vieraana.

Erinomainen kesäkuu nosti MuSan sarjataulukossa sijalle kaksi. Joukkue on ainoastaan yhden pisteen sarjaa johtavaa SalPaa perässä. Kolmantena sarjassa oleva GrIFK vaanii kolmen pisteen päässä, mutta joukkueella on pelattuna yksi ottelu vähemmän. Käytännössä siis sarjan kärkikolmikko on yhden pisteen sisällä, joten sarjan jälkimmäiselle puoliskolle lähdetään todella jännittävistä asetelmista.

- Sarjan kärkikolmikko näyttäisi tehneen vähän eroa muihin. Uskon, että taistelu karsintapaikasta käydään juuri näiden joukkueiden välillä. Hävisimme avauspuoliskolla ainoastaan kaksi ottelua, tappiot tulivat juuri SalPalle ja GrIFK:lle. Näihin otteluihin meidän pitääkin löytää ylimääräinen vaihde, jotta saadaan kalavelat kuitattua. Tulosten valossa kesäkuu lähentelee täydellistä, ainoastaan KäPa-ottelun tasuri olisi pitänyt pystyä kääntämään voitoksi, summaa Musan Salaman kanssa juuri kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Ville Ulanen.

Vierasjoukkue HJS on voittanut kauden kymmenestä ottelustaan ainoastaan kaksi. Joukkueella on kasassa näin ollen kuusi pistettä ja matkaa sarjapaikan varmistavaan yhdeksänteen sijaan on viisi pistettä. Hämeenlinnalaiset ovat pelanneet kuitenkin yhden ottelun edellään olevia vähemmän, sillä joukkueen kuukausi sitten GrIFK-pelissä tapahtuneesta tuomarivirheestä tekemä protesti meni läpi ja ottelu määrättiin pelattavaksi uudelleen. Rästipelin voitolla HJS kohentelisi asemiaan putoamistaistelussa, joten joukkue saapuu varmasti Poriinkin voitto mielessään.

- HJS on ollut koko kauden sarjan hännillä, mutta se ei missään nimessä ole mikään heittopussi. Ensimmäinen keskinäinen peli pelattiin heti sarjan alkajaisiksi. Täysi pistepotti lähti Poriin HJS:n omalla maalilla numeroin 0-1. Kourouman luja keskitys kimposi HJS-puolustajan jalasta omaan verkkoon, mutta siinä selän takana oli kyllä meidän mies valmiina laittamaan pallon maaliin. HJS on ollut monessa pelissä aivan loppuun asti mukana, mutta vastustaja on päässyt kuitenkin rokottamaan ja vienyt pisteet. Joukkue vieraili Porin stadionilla juuri ennen sarjataukoa ja joutui lähtemään hyvän esityksen jälkeen kotimatkalle niukka 2-1 tappio niskassaan, Ulanen taustoittaa.

Jotain vierasjoukkueen iskukyvystä kertoo myös se, että joukkue on onnistunut maalinteossa peräti neljätoista kertaa. Päästettyjä maaleja on 23, mikä on toki kolmanneksi eniten. Toisaalta, kaksi eniten maaleja päästänyttä ryhmää ovat sarjan keskikastista löytyvät FC Espoo ja HIFK/2. Tilastojenkin valossa HJS voisi helposti olla sarjassa muutaman pykälän korkeammalla. Ennen tappiollista Porin reissua (FC Jazz), HJS löylyttikin KäPa:a kotikentällään lukemin 4-0. Lohkon maalitilaston jaetulta kuudennelta sijalta löytyy HJS:n Markus Joenmäki neljällä osumalla. MuSan Rudi Dieter, Matias Koskinen ja Sami Rantala ovat Joenmäen kanssa samoissa lukemissa, joten lauantaina saatetaan nähdä, kun joku edellä mainituista pelaajista iskee kauden viidennen osumansa.

Kakkosen B-lohko jatkuu siis tauon jälkeen mielenkiintoisista asetelmista. Sarjan avauspuolisko osoitti, että tasaisessa sarjassa pelataan jonkin verran ristiin. Sarjataulukko tulee varmasti elämään vielä sekä kärki- että putoamiskamppailun osalta. Asetelmat ovat siinä määrin jännittävät, että kannattaa ehdottomasti lähteä paikan päälle seuraamaan otteluita.

Musan Salaman ja HJS Akatemian välinen ottelu alkaa jo klo 15. Kentällä on oheisohjelmaa haastattelujen muodossa jo heti klo 14 alkaen, joten kannattaa saapua paikalle ajoissa. Maksuton MuSa Express-bussi starttaa ravintola Wanhan Koneran edestä keskustasta klo 13:45, paluu samaa reittiä heti pelin jälkeen. MuSa-HJS -ottelun jälkeen on tiedossa vielä monenlaista ohjelmaa. MM-kisojen pronssiottelu Belgia-Englanti starttaa klo 17 ja noin klo 19 ravintola Beer Hunter’sissa keskustellaan porilaisen jalkapallon tilasta ja tulevaisuudesta. Kalenterista kannattaa siis pyyhiä kaikki ylimääräinen pois ja pyhittää koko lauantai jalkapallolle.

MuSa selkeään voittoon HJS Akatemiasta


Musan Salaman palasi voittojen tielle pienen ottelutauon jälkeen. Vieraaksi saapunut HJS Akatemia oli suurimman osan ottelusta pykälän jäljessä isäntiä, joten voitto kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 3-1. Vierasjoukkueen avauskokoonpanossa oli lauantain ottelussa peräti viisi Veikkausliigaseura Ilveksen pelaajaa. Lainamiesten avusta huolimatta pisteet jäivät tällä kertaa Poriin.

Ottelu alkoi heti vahvalla MuSa-painostuksella ja kotijoukkueen vyörytys tuottikin tulosta jo reilun kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Sami Rantala viimeisteli kauden viidennen maalinsa. Ottelu ehti vanheta ainoastaan puoli tuntia, kun tulostaulun lukemat näyttivät jo kotijoukkueen 2-0 johtoa. Asialla oli mainiosti taas läpi ottelun esiintynyt Rudi Dieter, jolle maali oli Rantalan tavoin kauden viides. Ensimmäisellä jaksolla ei nähty enempää maaleja.

Jälkimmäisen puoliskon alku osoitti jo aiemmin tiedossa olleen asian vierasjoukkueen tasosta. Sarjataulukon hännille juuttunut HJS on sijoitustaan parempi joukkue, joten käynnistynyt takaa-ajo ei tullut varsinaisesti yllätyksenä. Toista jaksoa oli pelattu vartin verran, kun HJS:n Prince Mokuma kavensi lukemiksi 2-1. Maali toi selvästi lisäenergiaa vieraille ja joukkue jatkoikin hyviä otteitaan. Kesken HJS-rynnistyksen kuitenkin tällä kaudella ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa pelannut Ville Vihlman astui esiin. Miehen komea laukaus maalin takanurkkaan sinetöi ottelun loppunumerot 3-1. Maali oli henkisesti merkittävä kahdellakin tasolla: nopea kavennusmaalin jälkeinen kuitti kesken vierasjoukkueen painostusjakson vesitti HJS:n kirin ja kauden avausmaali teki erityisen hyvää rikkonaisesta alkukaudesta kärsineelle Vihlmanille.

Musan Salaman kausi jatkuu heti perjantaina. Joukkue matkaa Helsinkiin FC Kiffenin vieraaksi. Kotikauden avausottelussa Kiffen kävi puolustamassa tasapelipisteen Porissa, joten MuSan tavoitteena käydä nappaamassa täysi pistepotti Töölön Pallokentän tekonurmelta.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
3 - 1
(2-0)
23' Maali Rantala Sami

30' Maali Dieter Rudi

59' Maali Mokuma Prince

64' Maali Vihlman Ville
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Maaliskuu   »
Kategoriat