Esittely
Ottelutilastot
KaaPo - MuSa
2018 - Edustus - Kakkonen
Klo 17:00 Kaarina Keskuskenttä
2
Kes

MuSa matkaa Kaarinaan pesemään kasvojaan - isäntänä KaaPo


Kahdessa viimeisessä ottelussaan tappion kärsinyt Musan Salama matkustaa tänään Kaarinaan kirkastamaan kilpeään. Vastaan asettuu pirteästi kautensa aloittanut nousijajoukkue KaaPo. Vierasjoukkueen tavoitteena on, ei enempää eikä vähempää, palata voittokantaan ja poimia arvokkaat kolme pistettä mukaan Poriin.

Alkukierrokset ovat osoittaneet, että Kakkosen B-lohko on juuri niin tasainen, kuin ennalta saattoi odottaa. Kärkisijalla oleva GrIFK on osoittautunut kovaksi ja se onkin vetäissyt jo tässä vaiheessa pienen kaulan muihin. Sen jälkeen tulee tasainen seitsemän joukkueen massa, jotka mahtuvat sarjataulukossa kolmen pisteen sisälle. Sarjan tasaisuuden huomaa erityisesti siitä, että taulukon kakkossijaa on pitänyt tällä kaudella hallussaan ainakin viisi eri joukkuetta.

MuSa on valahtanut tasaisessa sarjassa jo sijalle kahdeksan.Kaarinasta napatulla voitolla joukkue nousisi taulukossa ainakin 2-3 sijaa ja palaisi näin taistelemaan sarjan kakkossijasta. Voittokantaan palaaminen antaisi myös oivat asetelmat tulevan perjantain paikallisottelua ajatellen. Ilman erityistä paineiden luomista tai uhoamista voidaankin todeta, että MuSalla on Kaarinan reissulle ainoastaan yksi tavoite: voitto ja kolme pistettä.

Vierasjoukkueen ongelmana on alkukaudesta ollut maalinteko. MuSa on onnistunut maalinteossa ainoastaan kolme kertaa ja näistäkin yksi on ollut vastustajan oma maali. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on kuitenkin osoittanut, että maaleja on kyllä tulossa Maalipaikkoja on pystytty tuottamaan riittävä määrä joka ottelussa, mutta viimeistelystä on jäänyt se pieni ripaus tuuria puuttumaan. Harjoitusviikon teemana onkin ollut maalinteko ja ketsuppipullon aukeamista onkin lupa odottaa tänään Kaarinassa. Maalintekovoimaa MuSan riveistä kyllä löytyy.

Kotijoukkue KaaPo on aloittanut kautensa positiivisesti. Sarjanousijan saldo on kolme voittoa, tasapeli ja kaksi tappiota. Joukkueen kaksi viimeistä reissua Helsinkiin ovat tuottaneet ainoastaan yhden pisteen (tasapeli KäPan vieraana viikko sitten ja tappio sitä ennen HIFK/2:lle). MuSan tavoin KaaPo haluaa kääntää kurssinsa takaisin voittokantaan. Kotijoukkue on sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä kymmenellä pisteellään. Kaulaa vierasjoukkue MuSaan on kolme pistettä, mutta joukkue on pelannut yhden ottelun vieraita enemmän.

KaaPon statistiikka on täysin erilainen, kuin MuSan. Tahmean viimeistelyn myötä MuSalla on kasassa kolme tehtyä maalia, KaaPon sarakkeessa puolestaan komeilee luku 13.Vastaavasti joukkue on päästänyt myös yksitoista maalia kuuteen otteluun, eli omissa on soinut lähes kaksi kertaa joka ottelussa (MuSan päästetyt maalit 5, eli 1/ottelu). MuSan päästetyistä maaleista neljä tuli viime viikonloppuna epäonnisessa Grani-pelissä. Ennen tätä ainoastaan SalPa oli onnistunut maalinteossa joukkuetta vastaan. KaaPon Niklas Kuusio on osunut tällä kaudella jo neljä kertaa ja tämän lisäksi joukkueesta löytyy kolme kahden maalin miestä. MuSan tiivis puolustus tulee varmasti pistämään KaaPo-hyökkäyksen ahtaalle. Etukäteen voisi veikata, että kotijoukkue ei tule mässäilemään maaleilla tänään. KaaPon yksitoista päästettyä maalia puolestaan heittää ilmoille epäilyksen joukkueen puolustuslinja pitävyydestä. MuSa-hyökkäys Samu-Petteri Mäkelän ja Sami Rantalan johdolla tulee huolehtimaan siitä, että kotijoukkueen puolustuspäällä ei ole aikaa vetää henkeä tänään.

MuSan koonpanosta ovat edelleen sivussa Nigerin maajoukkueen matkassa oleva Kourouma sekä pientä tälliä edelleen poteva Verneri Salminen.

Musan Salaman kotipelit jatkuvat heti tulevana perjantaina, jolloin Wembleyllä pelataan Porin herruudesta. Vieraaksiklo 18:30 alkavaan otteluun saapuu siis FC Jazz. Hanki paikallisottelun lippusi ennakkoon, niin säästät selvää rahaa ja vältyt jonottamiselta perjantaina. Lue lisää Derbylipusta TÄSTÄ

Koskisen Salama-alku voittokantaan palaamisen takeena lauantaina Kaarinassa


Musan Salama matkusti lauantaina Kaarinaan tavoitteenaan katkaista kahden ottelun mittainen tappioputki. Toisena tavoitteena joukkueella oli karistaa alkukauden peleissä vaivannut tehottomuus harteilta ja saada toimitettua palloa KaaPon verkkoon. Lauantainen iltapuhde oli kummankin tavoitteen osalta täydellinen, sillä pisteet lähtivät vierasjoukkueen mukana Poriin ja tehtyjä maaleja kertyi yhteensä peräti kuusi. Ottelu päättyi MuSan voittoon perinteisin jalkapallolukemin 3-6.

MuSalla oli otteluun varsinainen täsmäase, sillä alkukaudella penkiltä sisään tullut Matias Koskinen oli nostettu tällä kertaa avaukseen. Mies kiitti vastuusta ja hääri KaaPo-voiton kapellimestarina, mättäen pelivälineen isäntien verkkoon peräti neljästi. Koskinen aloitti maalikarkelot todellisella salamastartilla, sillä miehen hattutemppu oli kasassa jo ottelun seitsemännellä minuutilla!

Koskinen aloitti maalitehtailunsa jo ottelun toisella minuutilla. Rudi Dieterin antama millintarkka kulmapotku leijaili suoraan pitkänhuiskean Koskisen päähän ja mies puski pallon verkkoon. Sama kaksikko oli asialla pari minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Dieterin keskitys löysi tiensä samaan päähän ja pallo oli taas verkossa, pelikellon näyttäessä viidettä minuuttia. MuSan kolmatta maalia ei tarvinnut odottaa taaskaan kuin kaksi minuuttia. Tällä kertaa esityön Koskisen osumaan teki Samu-Petteri Mäkelä, joka pelasi pallon erinomaisella syötöllä Koskiselle tyhjiin. Illan maalisepolla oli helppo työ siirtää pallo verkkoon ja Koskisen salamatemppu oli nähnyt päivänvalon seitsemässä minuutissa.

Tulostaulun näyttäessä 0-3 isäntäjoukkue KaaPo sai jonkin verran otetta itselleen. Jakson puolivälissä Niklas Kuusio herättikin kotijoukkueen toiveita kaventamalla pilkulta numeroihin 1-3. Avausjaksolla ei nähty enempää osumia, joten tauolle mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Toisen jakson alkajaisiksi kummallekin joukkueelle siunaantui parit maalipaikat. Kuinka ollakaan, MuSan MuSan riveistä pahanteossa oli kahteen otteeseen tulikuuma Matias Koskinen. Miehen neljättä osumaa jouduttiin odottamaan lähes jakson puoliväliin. Ottelukellon näyttäessä 64. minuuttia, Koskinen nousi taas omiin korkeuksiinsa Jesse Junnilan antamaan kulmapotkuun ja puski pallon verkkoon.

Jesse Junnila alkaa vertyä kesän edetessä erikoistilannemiehenä. Koskisen päähän kiertänyttä kulmapotkua seurasi noin 30 metrin tietämiltä annettu vapari. Millintarkka keskitys suoraan Jussi Välilän lapaan, pallo verkkoon ja numeroiksi jo 1-5.

KaaPon ja Interin huipputalentti Elias Mastokangas väläytti viitisen minuuttia myöhemmin osaamistaan ja tälläsi boksin sisältä hienon laukauksen etukulmaan. Varttia ennen loppua MuSan Joni Lämsä näytti, miten keskitetään. Miehen nappiheitto suoraan Sami Rantalan päähän ja MuSan kuuden maali oli tosiasia. KaaPo sai vielä ottelun lisäajalla rankkarin, jonka Kuusio upotti sisään Tomi Mikkelssonin selän taakse. Ottelu päättyi siis numeroihin 3-6.

Koskisen hulppean neljän maalin saldon lisäksi ottelusta pitää nostaa esiin alkukauden tehottomuuden jälkeen isketyt kuusi maalia. Erityisesti MuSan erikoistilanteet olivat todella vaarallisia. Positiivisena asiana pitää mainita vielä nuoren Joonas Lakkamäen debyytti MuSan edustusjoukkueessa. Samoin juniori-ikäinen Arttu Virtanen merkkautti itselleen minuutteja ottelussa tultuaan viimeiseksi vartiksi Rudi Dieterin tilalle.

Voittokantaan palaamisen jälkeen onkin hyvä lähteä kohti perjantain derbyä. MuSan Wembleylle saapuu (toistaiseksi) sarjan kolmossijalla majaileva FC Jazz. Ottelu alkaa klo 18:30 ja portit MuSan kentällä avataan jo klo 17. Ottelun yhteydessä on monenlaista oheisohjelmaa, joten kannattaa saapua paikalle jo mahdollisimman ajoissa. Näin varmistat itsellesi hyvän paikan otteluun, sillä paikallismatsi kiinnostaa varmasti suurta joukkoa porilaisia. Hanki itsellesi porilaisseurojen yhteinen Derbylippu, millä saat ottelulippujen lisäksi hulppeat edut ja pääset kentälle erillissisäänkäynnistä ilman suurempaa jonottamista.

Lisätietoa Derbylipusta löydät TÄSTÄ. Voit tulla ostamaan omasi vaikka nyt keskiviikkona 6.6. klo 16:30 Porin torilta, missä järjestetään seurojen yhteinen Derbyennakko. Äänessä kummankin joukkueen valmennusta sekä pelaajistoa. Tule kuuntelemaan ja hanki samalla oma Derbylippusi!

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
3 - 6
(1-3)
2' Maali Koskinen Matias

5' Maali Koskinen Matias

7' Maali Koskinen Matias

22' Maali Kuusio Niklas

64' Maali Koskinen Matias

68' Maali Välilä Jussi

73' Maali Mastokangas Elias

76' Maali Rantala Sami

91' Maali Kuusio Niklas
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Tammikuu   »
Kategoriat