Esittely
Ottelutilastot
MuSa - GrIFK
2018 - Edustus - Kakkonen
Klo 17:00 Musan kenttä nurmi
26
Tou

Vihdoinkin Wembleylle, vieraaksi sarjakärki IFK Grani


Kakkosen viidennestä kierroksesta voidaan Musan Salaman kohdalla puhua tietynlaisesta sarjakauden todellisesta käynnistymisestä, sillä joukkue pääsee esiintymään ensimmäistä kertaa kotiyleisölle omalla kotiareenallaan. Legendaarisen Wembleyn viheriö on saatu talven hankalien olosuhteiden jälkeen siihen kuntoon, että sarjakärki IFK Grankulla Kauniaisista voidaan toivottaa tervetulleeksi Länsi-Porin jalkapallopyhättöön.

Kautta on kuitenkin, Wembleyn ensi-illasta huolimatta, pelattu jo neljä kierrosta. Kahden ensimmäisen voittopelin jälkeen vuorossa on ollut kaksi hieman tahmeampaa tulosta. Äitienpäivän maaliton kotiavaus Kiffeniä vastaan toi vielä yhden tasapelipisteen, mutta viikko sitten torstaina joukkue koki kauden ensimmäisen tappionsa SalPa:n vieraana. Neljän ottelun jälkeen kasassa on siis seitsemän pistettä, mikä oikeuttaa tasaisessa sarjassa seitsemänteen sijaan. Kaikki seitsemän ensimmäistä joukkuetta ovat tosin kolmen pisteen sisällä, joten liian suuria johtopäätöksiä ei sarjataulukosta kannata vielä vetää. Jo sarjan avauskierrosten perusteella on helppo todeta, että Kakkosen B-lohkossa tullaan pelaamaan paljon ristiin. Näin yhdellä kolmen pisteen voitolla oikeasta vastustajasta voi korjata asemia sarjataulukossa kunnolla. Lauantain vastustaja GrIFK kuuluu niihin joukkueisiin, joilta pisteiden nappaaminen tekisi terää. Voitolla MuSa nousisi Granin kanssa tasapisteisiin, mikä pitäisi MuSan hienosti iskuetäisyydellä lohkon kärkikahinoita ajatellen. Tappio puolestaan… no, sitä on turha spekuloida, sillä kotiyleisölle lähdetään tarjoamaan sitä, mitä he tulevat Wembleylle katsomaankin.

- Alkukausi on ollut vähän kaksijakoinen. Toisaalta puolustuspeli on toiminut todella hyvin, sillä meille on tehty ainoastaan yksi maali neljään otteluun. Se on todella vähän ja puolustuspelaamiseen pitääkin olla tyytyväinen. Hyökkäyspelaamisessa, tai oikeastaan viimeistelyssä on kuitenkin vielä parannettavaa. Olemme pystyneet luomaan voittoa ajatellen riittävän määrän maalipaikkoja peleissä, mutta se jokin pieni juttu on jäänyt puuttumaan. Olen varma, että pienellä huolellisuudella aletaan saada myös tulosta aikaan. Joukkueesta on huokunut tekemisen meininki talvesta asti, summaa MuSan valmennustiimiin täksi kaudeksi mukaan tullut Juha Luoma alkanutta kautta.

Vieraaksi saapuva Grani tippui viime kauden päätteeksi Ykkösestä takaisin Kakkoseen. Joukkueet pelasivat samassa Kakkosen lohkossa kaudella 2015, jonka päätteeksi suvereenisti sarjaa hallinnut GrIFK nousi Ykköseen. Visiitti toiseksi korkeimmalle sarjatasolle kesti ainoastaan kaksi kautta, mutta tässäkin ajassa joukkueelle on kehittynyt valtava rutiini pelaamiseen. Granin ryhmä on pysynyt kaudesta toiseen hyvin kasassa, joten joukkueen pelitapa tulee selkäytimestä. Edellisen kerran MuSan ja Granin kohdatessa, pisteet jakaantuivat tasan. Kumpikin joukkue voitti yhden pelin ja kerran pelattiin tasan. Tuolloin Grani ei onnistunut kuitenkaan voittamaan MuSaa Wembleyllä, sillä syyskuine ottelu päättyi pistejakoon numeroin 1-1. MuSa puolestaan haki Kauniaisista melko tarkalleen kolme vuotta sitten 4-2 voiton. Maalinteossa kunnostautui Sami Rantala kahdella osumallaan.

- Vierasjoukkue on ehdottomasti yksi lohkon parhaista joukkueista. Todella hieno peli tiedossa. MuSan kentän nurmelle astelee kaksi pelaavaa ryhmää, jotka haluavat kumpikin voittaa. Meillä on melko tarkkaan tiedossa, minkälainen joukkue Wembleylle saapuu ja miten kyseinen joukkue pelaa, joten tiedämme myös, missä meidän pitää onnistua. En voi muuta kuin suositella kaikille paikan päälle saapumista. Kesä on parhaimmillaan ja tiedossa on erinomaista jalkapalloviihdettä, jatkaa Luoma.

Kolmen voiton putkessa seilaava Grani kävi Porissa heti sarjan avauskierroksella. Tuolloin FC Jazz aiheutti Granin ainoan pistemenetyksen venymällä 1-1 tasapeliin. Tuon ottelun jälkeen sarjakärki on kaatanut FC Espoon, BK-46:n ja viimeksi KäPa:n. Osoittautuuko Pori tälläkin kertaa hankalaksi paikaksi joukkueelle? Tämä selviää lauantaina noin iltaseitsemään mennessä.

MuSan kokoonpanossa on pieniä muutoksia edelliseen otteluun verrattuna. Joukkueen vakiokalustoon kuuluva Kourouma on edustamassa Nigerin maajoukkuetta ja on sivussa Grani-ottelun lisäksi myös seuraavan KaaPo-ottelun. SalPa-pelin kesken jättänyt Verneri Salminen ei ole ihan vielä pelikunnossa, joten miestä ei nähdä kokoonpanossa. Lisäksi edustusjoukkueen mukana toista vuotta olleen Nuutti Kahilan sopimus on purettu pelaajan aloitteesta. Kahila siirtyi tällä viikolla Salon SalPaan.

Ennen ottelua ehdit vielä hankkimaan Musan Salaman 40 euron hintaisen kausikortin. Kausarilla näet kaikki kauden jäljellä olevat kymmenen ottelua kompaktiin hintaan. Voit ostaa oman korttisi ottelun sisääntuloportilta.Tee kertalipun sijaan päätös hypätä, kertalipun sijaan, oman kylän joukkueen matkaan koko kaudeksi.

Kentälle saavut näppärästi talven jälkeen naftaliinista kaivetulla MuSa Expressillä. Maksuton bussikuljetus starttaa klo 16 Antinkadulta Wanhan Koneran edestä. MuSa Express poimii matkustajia mukaan myös Länsi-Porin Prismalta (n. 16:10) ja palaa ottelun jälkeen samaa reittiä takaisin keskustaan.

MuSa - GrIFK lauantaina 26.5. klo 17 Wembleyllä. Tervetuloa! Me ollaan MuSa. Nyt. Aina.

MuSa teki työt, Grani maalit - pisteet Kauniaisiin selkein numeroin


Musan Salaman kauden ensimmäinen Wembleyllä pelattu kotiottelu tarjosi erinomaiset puitteet hienolle jalkapallotapahtumalle. Wembleyn ensi-iltaan saapuikin paikalle upeat 613 katsojaa. Valitettavasti runsaslukuinen kotiyleisö ei pystynyt tällä kertaa siivittämään MuSaa voittoon, vaan pisteet lähtivät vierasjoukkue GrIFK:n matkaan numeroin 1-4.

Kotijoukkue aloitti ottelun räväkästi. Peli ehti vanheta ainoastaan viitisen minuuttia, kun Rudi Dieter oli viedä isännät johtoon. Pallo ei ole kuitenkaan pomppinut MuSalle alkukauden aikana, eikä peliväline löytänyt tälläkään kertaa tietään verkkoon.

Ottelun edetessä puntit tasoittuivat, eikä kummallakaan joukkueella ollut jatkon ensimmäisen puoliskon aikana huippuvaarallisia maalipaikkoja. Jakson puolivälin tietämillä MuSan paras paikka aukesi Joni Lämsän keskityksestä oikealta. Pallo lipui kuitenkin MuSa-hyökkääjän jalasta hiuksenhienosti ohi maalin.

Reilun puolen tunnin pelin kohdalla kotijoukkueelle sattuu kaksi kohtalokasta virhettä. Samuel Langhoff jatkoi oikealta puolelta tulleen keskityksen Tomi Mikkelssonin selän taakse, kun pelikello näytti 34. minuuttia. Viisi minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen isäntien verkossa. Niko Parera nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pallon maalin yläkulmaan.

Tauolle lähdettiin tilanteessa 0-2.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä pelillisesti oikein hyvä, eivätkä numerot 0-2 kuvaa mielestäni täysin ensimmäisen puoliskon tapahtumia. Toisaalta, meille kaksi virhettä, joista vieraat rokottivat säälimättä. Granin tasoista ryhmää vastaan virheisiin ei vain ole varaa, summasi Ville Ulanen ottelun avausjaksoa.

Toiselle puoliskolle kopista saapui kentälle ottelun voitosta taistelemaan tullut MuSa. Joukkue pystyikin luomaan painetta vastustajan päätyyn. Lupauksia herättävä kavennusosuma syntyikin, kun toista jaksoa oli takana vartin verran. Asialla oli Sami Rantala, joka puski Samu-Petteri Mäkelän keskityksen vierasjoukkueen verkkoon.

Ilo kavennusmaalista oli kuitenkin lyhytaikaista. GrIFK:n maalinsylkijä Petter Meyer kuittasi MuSan osuman heti seuraavasta tilanteesta. Sekä kotijoukkue että Wembleyn yleisö olivat varautuneet isäntien huimaan taka-ajoon, joten Meyerin nopea osuma oli varsinainen kylmä suihku porilaisten niskaan.

Ottelun loppulukemat 1-4 viimeisteli Granin Petter Meyer illan toisella osumallaan noin vartti ennen päätösvihellystä. Maaliin Meyer sai harmittavasti apua MuSa-vahti Tomi Mikkelssonilta. Meyerillä olikin helppo työ lyödä sinetti vierasvoitolle.

- Kavennusmaalin jälkeen tuntui siltä, että seuraavaksi tulemme tasoihin ja vielä ohikin, mutta vieraiden nopea kuitti romutti haaveet voitosta. Molemmat toisen jakson maalit omaan päähän tulivat avausjakson tapaan omista virheistä, Ulanen tiivisti toisen jakson tuntemuksia.

- Olemme olleet tappiollisissa SalPa- ja Grani-peleissä pelillisesti ihan hyviä, mutta emme ole pystynyeet tekemään kuitenkaan tulosta. Yrityksen puutteesta ja oman pelitavan toteuttamisesta homma ei ole jäänyt kiinni, mutta viimeistelyn terävyydessä riittää vielä hiomista. Tähän tulemme kiinnittämään treeneissä huomiota. Maalitekovoimaa meiltä kyllä löytyy joukkueesta, Ulanen jatkoi.

Lauantain tappion myötä Musan Salama statistiikat menivät kerralla uusiksi. Ennen Grani-ottelua MuSan verkkoon oli tehty ainoastaan yksi maali. Nyt lohkon kärkijoukkue mätti kerralla neljä osumaa. Joukkueen tehtyjen maalien saldo nousi kolmeen viidessä ottelussa, joten ketsuppipullon aukeamista joudutaan vielä odottelemaan.

MuSalla on kasassa nyt seitsemän pistettä viidestä ottelusta. Vuosi sitten vastaavasssa vaiheessa joukkueen pistesaldo oli yhdeksän. MuSa taisteli syksyllä kuitenkin loppuun asti nousukarsintapaikasta, joten isoimmat johtopäätökset lopullisista sijoituksista kannattaa jättää pidemmälle kesään. Jäljellä on edelleen 17 ottelua, joten jaossa on vielä 51 sarjapistettä.

Musan Salaman kausi jatkuu viikon päästä Kaarinassa. Vastassa on kauden pirteästi aloittanut, mutta viimeksi HIFK/2:lle tappion kärsinyt KaaPo. Nähtäväksi jää, miten nousijajoukkue pystyy nollaamaan tappion ja asennoitumaan oletettavasti erilaiseen otteluun MuSaa vastaan.

KaaPo-ottelun jälkeen perjantaina 8.6. pelataan Wembleyllä Porin herruudesta. Paikallisvastustaja FC Jazz saapuu Länsi-Poriin mittaamaan asemia kaupungin sisäisessä taistelussa. Ottelu on kesäkuun toisen viikonlopun THE TAPAHTUMA Porissa, joten mökkireissut, häät ja syntymäpäivät kannattaa perua tuolta viikonlopulta.

Porilaisseurojen yhdessä toteuttamalla Derbylipulla näet molemmat ottelut ja saat samalla tukun alennuskuponkeja yhteistyökumppaniyrityksiin. Hyödyntämällä edut, säästät selvää rahaa ja saat otteluliput tavallaan kaupan päälle. Lue lisää Derbylipusta TÄSTÄ ja osta omasi heti.

MuSa - FC Jazz pe 8.6. klo 18:30 Wembleyllä. Tätä matsia et halua missata!

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
1 - 4
(0-2)
34' Maali Langhoff Samuel

39' Maali Perera Niko

60' Maali Rantala Sami

62' Maali Meyer Petter

77' Maali Meyer Petter
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Tammikuu   »
Kategoriat