Esittely
Ottelutilastot
MuSa - FC Kiffen
2018 - Edustus - Kakkonen
Klo 18:30 Urheilukeskuksen tekonurmi
13
Tou

FC Kiffen äitienpäiväjuhlien vieraaksi


Äitienpäivä on juhlapäivä. Samoin pelipäivä on juhlapäivä. Äitienpäivän jatkojuhlat vietetäänkin illalla Porin urheilukeskuksentekonurmella, ilta-auringon helliessä sekä pelaajia että yleisöä. Juhlapäivän otteluun saapuu vieraaksi pitkät perinteet omaava FC Kiffen Helsingistä. Joukkueet eivät ole kohdanneet ainakaan lähivuosina. Ilman historiankirjoihin perehtymistä ei uskalla arvailla, ovatko joukkueet kohdanneet aiemmin. Välttämättä eivät, mutta mahdollista toki on, että ovat. Jos jollain on parempaa tietoa, informaatio otetaan ilolla vastaan.

Musan Salama on aloittanut Kakkosen B-lohkon kahdella vierasottelulla. Sekä FC Espoo että HJS kaatuivat niukimmalla mahdollisella erolla, eli maalein 1-0. Espoossa pelatussa avausottelussa voittomaalin viimeisteli Jesse Junnila, helatorstaina Hämeenlinnassa Kourouman kova keskitys ohjautui HJS-puolustajan jalasta omaan maaliin. Kotijoukkue ei ole siis mässäillyt maaleilla vielä, mutta vastaavasti MuSan maaliverkkokin on pysynyt koskemattoman täydet 180 minuuttia.

Kiffen on aloittanut kautensa tasapelillä ja voitolla. Joukkueella on kasassa neljä pistettä kahdesta ottelusta, mikä oikeuttaa Kakkosen B-lohkon sarjataulukossa jaetulle kolmossijalle tässä vaiheessa kautta. Avausottelussaan Kiffen päätyi pistejakoon HIFK/2:n kanssa numeroin 0-0 ja keskiviikkona joukkue pääsi jo voiton makuun kaataessaan paikallisvastustaja KäPa:n lukemin 1-0. Jo viime kaudella MuSan kanssa samassa lohkossa pelannut KäPa on laadukas joukkue, joten tällä mittarilla äitienpäivänä Poriin matkustaa ihan kelpo vastustaja.

Kotijoukkueen tavoin Kiffenkin on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana kummassakin kauden ottelussa. Tämä kielii tiivisti puolustavasta ryhmästä. Helsingin seudulla riittää laadukkaita pelaajiaVeikkausliigan ja Ykkösen lisäksi Kakkosen ja Kolmosen seuroihin, joten siltä suunnalta tulee yleensä hyviä joukkueita. Illalla onkin tiedossa varmasti tiukka peli.

Jos MuSa ei ole vielä saanut maalihanaa kunnolla auki kauden aiemmissa peleissä, samaa voi sanoa Kiffenistä. Joukkue on saanut pallon vastustajan verkkoon ainoastaan kerran. Kron Rexhepin KäPa:n verkkoon iskemä osuma on toistaiseksi ainoa merkintä joukkueen tehtyjen maalien sarakkeessa. Tilastojen valossa illan ottelusta ei siis ole odotettavissa suurta maalijuhlaa, mutta nähtäväksi jää, minkälaisen äitienpäivälahjan itseluottamusta kahden voittopelin jälkeen uhkuva MuSa halua kotiyleisölleen antaa.

Äitienpäiväillan ottelu alkaa klo 18:30 urheilukeskuksen tekonurmella. Tule viettämään äitienpäivän jatkoja aurinkoiselle tekonurmelle. Samalla pääset nauttimaan laatujalkapallosta ja jännittämään venyykö MuSan voittoputki jo kolmeen otteluun.

Liput otteluun portilta (käteinen ja pankkortti). Aikuisten peruslippu 10 euroa, alennuslippu (opiskelijat ja eläkeläiset) 5 euroa. Alle 16-vuotiaat pääsevät otteluun maksutta.

Ennen ottelua on vielä mainio hetki hankkia 40 euron hintainen kausikortti, millä näkee kaikki kauden yksitoista ottelua kannattajaystävälliseen hintaan. Kausikorttitilaukset seuran nettisivujen kautta osoitteesta www.musansalama.fi. Saat tilatun korttisi saapuessasi otteluun. Kortteja on myynnissä myös sisääntuloportilla, joten kertalipun sijaan kannattaa tehdä koko kautta koskeva päätös Musan Salaman kelkkaan hyppäämisestä.

Kausi jatkuu edelleen ilman tappiota, kotiavauksesta maaliton tasapeli Kiffenin kanssa


Urheilukeskuksen tekonurmelle kerääntynyt upea, 544-päinen yleisö oli saapunut katsomaan kotijoukkueen kolmatta perättäistä voittoa. Musan Salaman vieraaksi matkannut FC Kiffen oli asiasta luonnollisesti toista mieltä. Vierasjoukkue lähtikin Porista kotimatkalle voitettu tasapelipiste taskussaan, joten matka Helsinkiin tuntui varmasti tulomatkaa lyhyemmältä.

Isäntäjoukkue MuSa sai luotua ensimmäisen todellisen maalipaikkansa jo kuuden peliminuutin kohdalla. Kourouman millintarkka keskitys vasemmalta puolelta putosi suoraan Samu-Petteri Mäkelän vasemman jalan eteen. Mäkelän jatko suoraan ilmasta meni ainoastaan senttejä yli maalin. Nopea avausmaali olisi muuttanut ottelun luonnetta merkittävästi, mutta tasatilanteesta jatkettiin.

Seuraavan vaarallisen tilanteen kotijoukkue sai rakennettua reilun vartin pelin jälkeen. Rudi Dieterin tarkka pystysyöttö vapautti Aleksi Leppäsen läpiajoon, mutta Kiffen-maalivahti Besart Mustafa pääsi hyvällä vastaantulollaan häiritsemään Leppästä sen verran, että tilanne kuivui kasaan.

Ensimmäisen jakson puolivälissä Kiffen-vahti Mustafa oli vaikeuksissa. Tarkkoja keskityksiä vasemmalta laidalta läpi ottelun heitelleen Kourouman nosto putosi yläriman päälle ja sieltä Mäkelän jalkoihin takatolpalle. Pallo ei löytänyt kuitenkaan tietään verkon perukoille.

Puolen tunnin kohdalla Mäkelä oli jälleen asialla. Miehen kierteinen vapari oikealta puolelta pisti Mustafan jälleen töihin. Kiffen-vahti joutui nyrkkeilemään vaarallisesti kiertäneen pallon pois alueelta.

Peli oli koko avausjakson ajan kotijoukkueen hallinnassa. Johto-osuman voi oikeastaan sanoa roikkuneen ilmassa, mutta tauolle lähdettiin tasatilanteessa. Toisella jaksolla MuSa sai luotua ensimmäisen jakson tapaan vaarallisia hyökkäyksiä, mutta aivan huippupaikoille joukkue ei kuitenkaan päässyt. Kotijoukkueen näkökulmasta lopputulos 0-0 oli hävitty tasapeli, vieraat saivat puolestaan mukaansa arvokkaan vieraspisteen Porista.

- Onnistuimme pallonhallinnassa ja saimme tätä kautta pidettyä vastustaja pois meidän maaliltamme. Nolla päästettyä maalia kertoo sen, että joukkueen puolustuspelaaminen on erittäin hyvällä tasolla. Oman verkon pitäminen puhtaana antaa joukkueelle aina mahdollisuuden taistella voitosta, summasi MuSan vastuuvalmentaja Ville Ulanen joukkueensa esitystä.

- Onnistuimme luomaan voittoa ajatellen riittävän määrän maalipaikkoja. Erikoistilanteita päästiin kokeilemaan runsaasti, mutta toteutuksen laatuun pitää keskittyä jatkossa. Hyökkäyspelaamisen suhteen kun saadaan vielä viimeisiin ratkaisuihin huolellisuutta, niin tulosta alkaa tulla väkisin, Ulanen jatkoi.

Sunnuntain ottelun väkevimmästä esityksestä vastasi MuSa-puolustuksessa isoon rooliin kasvanut Ronald Karlsson. Mies nousi jo viime kaudella avauskokoonpanon vakiopelaajaksi, mutta tälle kaudelle puolustaja on nostanut tasoaan vielä ainakin pykälän. Keskikentällä raatava Juuso Rantala on myös ollut erinomainen kauden otteluissa.

Musan Salama jatkaa Kakkosen B-lohkossa sijalla kaksi, tasapisteissä sarjakärkeen nousseen GrIFK:n kanssa. Joukkueen saldo kolmesta pelistä on kaksi voitto ja yksi tasapeli, joten koossa on seitsemän pistettä. Tilastokummajaisena voidaan nostaa esiin joukkueen maaliero. Tehtyjä maaleja on kasassa ainoastaan kaksi, päästettyjä ei ole puolestaan vielä yhtään. Maalissa sunnuntainakin pelanneen Tomi Mikkelssonin maali on pysynyt puhtaana yhtäjaksoisesti siis jo 270 minuuttia.

Joukkueen kausi jatkuu jo torstaina Salossa. MuSa matkustaa kauden kaksijakoisesti aloittaneen SalPan vieraaksi. Ennakkoarvioissa vahvaksi povatun BK-46:n peräti 5-1 kaatanut SalPa kärsi viimeksi 2-0 tappion KäPan vieraana Helsingissä. Avauskierroksella joukkue puolestaan jäi 0-0 tasapeliin FC Honka Akatemian vieraana Espoossa. Vastaan tulee varmasti sisuuntunut SalPa, joka kaikella todennäköisyydellä tulee olemaan sarjan päättyessä sarjataulukon kärkipäässä.

MuSan seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 26.5. klo 17. Tuolloin päästään mitä luultavimmin pelaamaan jo Wembleyn nurmelle. Vieraaksi saadaan Ykkösestä viime kauden päätteeksi pudonnut, nyt lohko kärkipaikkaa pitävä GrIFK. Takuuvarmasti tiukka ottelu siis tiedossa. Ennen puolentoista viikon päästä pelattavaa ottelua on vielä mainio hetki hankkia 40 euron hintainen kausikortti, millä näkee kaikki loput kauden kymmenen ottelua kannattajaystävälliseen hintaan. Kausikorttitilaukset seuran nettisivujen kautta osoitteesta www.musansalama.fi. Kortteja on myynnissä myös ottelutapahtuman yhteydessä ottelussa, joten kertalipun sijaan kannattaa tehdä päätös paikalliseen seuraan sitoutumisesta.

Kuvia sunnuntain ottelusta, kuvaajana Kari Saha/UrheiluSuomi.com


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 0
(0-0)
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Tammikuu   »
Kategoriat