Esittely
Ottelutilastot
MuSa - ToVe
2018 - Edustus - Harjoitusottelut kaudella 2018
Klo 13:00 Urheilukeskus, tekonurmi
13
Tam

Lauantaina päästään pelien makuun, vastaan asettuu Toejoen Veikot


Talvi on edennyt siihen pisteeseen, että Musan Salaman edustusjoukkue pelaa kauden ensimmäisen pelinsä huomenna. Lauantain otteluun saadaan tuttu vastustaja Pohjois-Porista, viikko sitten harjoituspelinsä aloittaneen ToVen saapuessa vierailulle urheilukeskuksen tekonurmelle.

Asetelma otteluun on mielenkiintoinen, sillä ToVen riveissä palloilee useita tuttuja pelaajia. Viimeisimmät muuttajat ovat vuosia Salamapaidassa pelanneet Joonas Salo ja Niko Vainionpää. Kolmosessa pelaava ToVe kohtasi viime viikonloppuna Karhuhallissa Kakkoseen valmistautuvan FC Jazzin. Ottelu päättyi lukemiin 2-2 ja silminnäkijähavaintojen mukaan ToVe ansaitsi ottelusta vähintään tasapelin.

Isäntäjoukkue lähtee otteluun intoa puhkuen, sillä takana on tiivis reilun kuukauden harjoitusjakso. Joukkue kokoontui yhteisharjoituksiin marraskuun loppupuolella, jatkaen harjoittelua joulutaukoon asti. Harjoittelu pyörähti käyntiin heti vuoden vaihduttua ja nyt takana on kaksi ehjää harjoitusviikkoa tauon jälkeen.

- Harjoituksissa on huomannut, että ottelut alkavat lähestyä. Fiilis on ollut harjoituksissa todella hyvä. Ottelu ToVea vastaan on meidän ensimmäinen pelimme ja nyt päästään ensimmäistä kertaa näkemään käytännössä niitä asioita, mitä olemme harjoitelleet, tuumailee joukkueen vastuuvalmentaja Ville Ulanen ottelun alla.

- Huominen antaa myös hyvää kuvaa uusista pelaajista. Maalivahti Tomi Mikkelsson on ollut joukkueen mukana tämän vuoden alusta asti ja keskikentällä pelaava Rudi Dieter on harjoitellut joukkueen mukana jo pidempään. Tulemme kokeilemaan myös muutamaa vanhaa pelaajaa uudella pelipaikalla, joten saamme ottelusta tärkeää informaatiota tulevaa ajatellen, Ulanen jatkaa.

- ToVe on meille oikein hyvä vastustaja tässä vaiheessa. Näin viime lauantaina joukkueen pelaavan FC Jazzia vastaan ja siitä kyllä huomasi, että joukkue on harjoitellut hyvin. ToVen pelistä näki, että joukkue toteutti harjoiteltuja ja sovittuja asioita. Pelasimme vuosi sitten suunnilleen samoihin aikoihin myös ToVea vastaan ja silloin ottelu päättyi 1-1. Tiedossa on siis hyvä mittari tässä vaiheessa vuotta, lopettaa MuSa-luotsi Ulanen.

MuSa lähtee otteluun käytännössä koko miehistöllään. Ainoa varmuudella sivussa oleva pelaaja on toinen uusi maalivahti Sami Liuhala, joka astui armeijan palvelukseen tämän viikon maanantaina. Mukana on myös joukkueen harjoitusvahvuuteen kuuluvista junioripelaajista neljä: Ville Hakoniemi, Nuutti Kahila, Saska Kynäslahti (mv) sekä Leevi Niinisalo.

ToVe-ottelu valmistaa joukkuetta viikon päästä starttaavaa Suomen Cupin lohkovaihetta varten. Cup käynnistyy tulevana perjantaina Kuopiossa vierasottelulla Veikkausliigan hopeamitalisti KuPS:a vastaan. Cupin kotiavaus pelataan Karhuhallissa lauantaina 27.1. Vieraaksi saapuu tuolloin Veikkausliigaseura RoPS.

Ottelu MuSa - ToVe pelataan lauantaina 13.1. klo 13 ja paikkana Porin urheilukeskuksen tekonurmi.

Kausi aloitettiin voitolla, ToVe kaatui numeroin 4-2


Talvikauden ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin talvisissa olosuhteissa urheilukeskuksen tekonurmella. Puitteissa ei sinällään ollut mitään vikaa, mutta toki tammikuussa ulkona pelattava ottelu heittää aina pieniä kysymysmerkkejä ilmaan. Olosuhteisiin nähden lauantain ottelu oli kuitenkin ennakko-odotuksia laadukkaampaa jalkapalloa, mihin osuutensa oli tietenkin kummallakin joukkueella.

Musan Salama aloitti ottelun erittäin aktiivisesti ja osoitti, että uusiutuneen valmennustiimin ajatuksia on kuunneltu herkällä korvalla. Joukkue onnistui luomaan useampia maalipaikkoja ToVen päähän. Ensimmäinen osuma nähtiinkin jo reilun vartin pelin jälkeen. Asialla oli kukapa muukaan, kuin Sami Rantala, joka sai pallon jalkaansa pitkän syöttöketjun päätteeksi vitosen rajan tuntumassa. Rantala ei tästä paikasta tietenkään epäonnistunut ja lukemat olivat 1-0.

Ensimmäinen jakso meni MuSan selvässä hallinnassa, mutta lisämaaleja nähtiin vasta aivan jakson lopulla. Pari minuuttia ennen taukovihellystä pallo pelattiin linjan taakse Rudi Dieterille. Joukkueen uusi tulokas ei erehtynyt, vaan iski pallon varmasti verkkoon ja numeroiksi 2-0. Dieterin ensimmäiseen MuSa-paidassa iskettyyn maaliin tarvittiin siis hieman alle 45 minuuttia. Lisää maaleja on taatusti luvassa, sen verran terävästi mies kentällä esiintyi.

MuSa ei ehtinyt kunnolla tauon jälkeen kopista kentälle, kun ToVe iski jo kulmapotkusta. Vaihdosta sisään tullut Kalle Grönlund jatkoi kulmurin päällään Tomi Mikkelssonin tilalle tolppien väliin tauolla vaihdetun Saska Kynäslahden selän taakse. Numerot olivat näin 2-1.

Toinen jakso oli lähes toisinto ensimmäisestä, sillä MuSa piti palloa ja oli ottelussa kuskin paikalla. Jälkimmäisen jakson tempo oli tosin avausjaksoa verkkaisempi, mikä sai aikaan sen, että ToVe pääsi paremmin tilanteisiin ja pallonriistoihin. Jakson puolivälissä Kalle Grönlund hyödynsi hienosti Kynäslahden pelaamisen hieman liian kaukana omasta maalista ja nosti hallitusti pallon puolesta kentästä verkkoon. ToVe nousi näin takaa tasoihin.

MuSan joukkue havahtui pelaamaan heti ToVen 2-2-maalin jälkeen. Ensin Aleksi Leppänen pääsi läpiajoon ToVen pelaajan harhasyötöstä ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Heti perään edustusjoukkueen mukana vuoden alusta harjoitellut Ville Hakoniemi pelattiin pallonriiston jälkeen vetopaikkaan noin pilkun tietämille. Hakoniemi viimeisteli tyylikkäästi loppunumeroiksi 4-2.

- Ensimmäinen puoliaika oli juuri sellaista peliä, mitä olemme harjoitelleet. Olen tässä vaiheessa tyytyväinen siihen, miltä joukkueen pelaaminen näytti. Toinen puolisko oli pääpiirteissään hyvää peliä, joskin tempo laski vähän ensimmäiseltä jaksolta, summasi joukkueen vastuuvalmentaja Ville Ulanen ottelun jälkeen.

- Jos ottelusta haluaa jotain nostaa erikseen esiin, niin se on joukkueen avauspelaaminen. Alakerta ja keskikenttä onnistuivat siinä erittäin hyvin. Laidat olivat vaarallisia läpi pelin ja kärkipelaajien yhteistyö ”kymppipaikan” pelaajan kanssa toimi myös hienosti. Kokonaisuutena olen tyytyväinen tähän. Saimme kaikille pelaajille peliaikaa ja näimme myös uudet pelaajat sekä omia A-nuoria tositoimissa. Tästä on hyvä jatkaa viikon päästä starttaaviin tosipeleihin, lopettaa Ulanen.

Seuraavaksi MuSa kohtaa Veikkausliigan hopeamitalisti KuPS:n perjantaina vieraskentällä. Suomen Cupin kotiavaus pelataan Karhuhallissa lauantaina 27.1. Vieraaksi saapuu tuolloin Veikkausliigaseura RoPS. Tervetuloa katsomaan, miten MuSa pysyy pääsarjajoukkueen vauhdissa.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
4 - 2
(2-0)
ToVe
44' Maali Rantala Sami

45' Maali Dieter Rudi

89' Maali Leppänen Aleksi
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Lokakuu   »
Kategoriat