Esittely
Ottelutilastot
MuSa - SalPa
2017 - Edustus - Kakkonen
Klo 17:00 Musan kenttä nurmi
13
Tou

Kotiavaus äitienpäivähengessä lauantaina


Musan Salama avaa kotikautensa lauantaina Webleyllä

Kotiavausta uhannut takatalvi näyttää väistyneen ja kevätaurinko hemmottelee tällä hetkellä Musan kentän nurmea. Musan Salaman edustusjoukkueen otteluun valmistavat treenit ovat parhaillaan käynnissä ja pelaajat puhkuvat jo intoa päästä pelaamaan kotinurmella.

- Pelaajat eivät malta enää odottaa, että pääsevät pelaamaan ensimmäistä kertaa kotikentällä kotiyleisön edessä. Sen on huomannut jo pidemmän aikaa. Ja onhan sillä myös valmennukselle iso merkitys, että päästään näyttämään kannattajille, mitä talven ja kevään aikana on harjoiteltu, tunnelmoi MuSan päävalmentaja Matti Santahuhta ottelun alla.

- Lauantaina on varmasti vauhdikas ottelu tiedossa. SalPalla on mielenkiintoinen joukkue, missä on sopiva sekoitus Veikkausliigan porteilla käyneitä pelaajia sekä nuoria pelureita, joilla on tähtäin Kakkosta korkeammalla. Oman mausteensa otteluun tuo se, että vastustajan valmentaja Jarkko Tallqvist on itse palannut aikanaan Porissa, itse asiassa myös MuSa:n paidassa, Santahuhta jatkaa.

Salama pelasi avausottelunsa keskeytetyn BK-ottelun jälkeen viime sunnuntaina Helsingissä. Viikingit olivat vahvempia lukemin 3-2, mutta eri lähteiden mukaan pisteiden päätyminen vierasjoukkueen mukaan ei olisi ollut suuri vääryys. Viikingit iski voittomaalin lisäajalla tuomitusta rangaistuspotkusta, joten vähintään yksi piste oli jo lähes takataskussa.

- Viikingit-ottelu oli tilastojen valossa ihan ok peli. Ottelun myötä vahvistui käsityssiitä, että sovittuja ja harjoiteltuja juttuja tekemällä tulee myös tulosta. Tällä kertaa jäimme ilman pisteitä, mutta jokainen peli vie joukkuetta eteenpäin ja antaa arvokasta oppia matkalla tulevaan, ynnäilee Santahuhta.

Kotikenttä ja kotiyleisön kannustus tarjoavat hienot puitteet kauden avausvoiton metsästykselle. Kentälle saapuvat kannattajat tulevat näkemään kärsivällisesti omaa peliään pelaavan kotijoukkueen. Pelitapaa on hiottu Santahuhdan johdolla jo kahden edellisen kauden ajan, joten katsojat tietävät varmasti mitä odottaa.

- Emme ole lähteneet tekemään mitään isoja muutoksia, lähinnä hiomaan kokonaisuutta paremmaksi. Joukkueessa on joitakin uusia pelaajia viime kauteen verrattuna, mutta runko on ollut jo pidempään sama. Tämä on tehnyt ryhmästä entistä tiiviimmän ja olemme voineet keskittyä pelitavan kehittämiseen. Uskon, että kaksi peräkkäistä peliä seuraava katsoja alkaa tunnistaa kentältä niitä asioita, joita olemme pelaamisessamme painottaneet.

Lauantain ottelutapahtumaa vietetään äitienpäivähengessä, joten paikalle kannattaa tulla koko perheen voimin. Tapahtuman ympärille on rakennettu muutamia uusia juttuja, joten kannattaa tulla paikalle toteamaan, miltä kausi 2017 näyttää Musan kentällä. Ottelu alkaa klo 17. Ottelulipun hinta on 8€ / 5€ (opiskelijat ja eläkeläiset). Alle 16-vuotiaat pääsevät otteluun maksutta. Ottelutapahtumassa on myynnissä seuran kausikortteja, voit ostaa omasi vaikka portilta.

SalPa nappasi pisteet lauantaina


SalPa nappasi pisteet lauantain kotiavauksessa Wembleyllä

Lauantain odotettu kotiavaus jäi tuloksen valossa torsoksi, sillä Matti Santahuhdan suojattien aikomuksena oli avata voittotili Kakkosessa Salon Palloilijoiden kustannuksella. Jalkapallossa kaikki ei kuitenkaan aina mene suunnitelmien mukaan, sillä myös vastustaja tulee otteluun voitto mielessään. Lauantaina Länsi-Poriin saapui tiivisti puolustanut SalPa, joka oli selvästi päättänyt taistella pisteistä.

Ottelun alku tarjosi tasaista vääntöä kentän kummassakin päädyssä, mutta varsinaisia kunnon maalipaikkoja ei kumpikaan joukkue pystynyt luomaan. Kotijoukkue sai kylmän suihkun niskaansa reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun ottelun tuomari Notash Pouria vei pallon pilkulle. Rankkaria ampumaan asettunut Lucas Gabrielsson ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Koponen oli mukana hyvin laukauksessa, mutta ei kuitenkaan saanut pysäytettyä palloa.

Pari minuuttia vieraiden johtomaalin jälkeen Kopo tuli voimalla tilanteeseen ja törmäsi SalPa:n hyökkääjään kuudentoista rajan ulkopuolella. Kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta, sillä tuomari näytti Koposelle keltaista korttia. Wembleyn yleisö ehti jo pidättää hetken hengitystään, mutta onneksi tuomari ei nähnyt rikettä ulosajon arvoiseksi.

Kotijoukkue sai pallon kertaalleen vieraiden verkkoon, mutta avustava erotuomari liputti paitsiota eikä maalia hyväksytty.

MuSa:lle tarjoutui vartti SalPa:n johtomaalin jälkeen mahdollisuus iskeä peli tasoihin, kun vierasjoukkueen puolustaja rikkoi Toni Pyyrantaa boksin sisällä. Pallon taakse asettui sadan maalin mies Sami Rantala, mutta tällä kertaa vieraiden Anton Lepola veti pidemmän korren. Tauolle lähdettiin SalPa:n 1-0 johtoasemassa.

Jälkimmäisellä puoliskolla Salama ei saanut ihan parastaan irti. Kotijoukkue piti palloa ja yritti luoda tilanteita, mutta ei onnistunut murtamaan SalPa:n sumppua. Tiiviisti puolustanut vierasjoukkue teki ottelun todella vaikeaksi MuSa:lle. Salolaiset taistelivat joka pallosta ja tarvittaessa rikkoivat isäntien peliä. Vieraiden taktiikka toimi, sillä MuSa ei löytänyt lopulta keinoja SalPa:n tiiviin puolustuksen avaamiseen.

Kotijoukkueen viimeisen puolen tunnin aikanatekemät pelaajavaihdot eivät tuoneet kaivattua tulosta ja isäntien pistetili on kahden ottelun jälkeen avaamatta. Avausvoiton metsästys jatkuu tulevana viikonloppuna Espoossa, kun vastaan asettuu EsPa.

Ottelun lennokkaimpana MuSa-pelaajana palkittiin reilun tunnin pelin jälkeen kentälle tullut Nico Rinne.

MuSa:n avauskokoonpano:

2 Koponen

32 Nurminen - 6 Välilä - 7 Pihlainen (C) - 5 Salminen

14 Räisänen - 11 Pyyranta - 8 Junnila - 3 Kourouma

95 Miftari - 10 Rantala

Vaihdot:

63’ 14 Räisänen <=> 15 Rinne

73’ 10 Rantala <=> 99 Vainionpää

78’ 32 Nurminen <=> 9 Kolu

Kuvat UrheiluPori.com Ottelun kuvagalleria löytyy UrheiluPorin nettisivuilta TÄSTÄ LINKISTÄ

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 1
(0-1)
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Lokakuu   »
Kategoriat