Esittely
Ottelutilastot
Team Vanpa - MuSa MuSaFutsal
2017-2018 - Naiset - Naisten Futsal Liiga
Klo 16:00 Tikkurilan Urheilutalo
23
Maa

Vielä kerran tällä kaudella


MuSaFutsalin kausi tulee päätökseen lauantaina, kun joukkue matkustaa Vantaalle. Siellä meitä odottaa Team Vanpa, joka yrittää välttää liigakarsintapaikan. Koko runkosarjan viimeisen kierroksen ottelut alkavat klo 16.00.

Liigan välieräjoukkueet ovat jo ratkenneet ja runkosarjan jälkeen välierissä jatkavat Ilves FS, ACE, GFT ja FC Sport. Ilves FS on varmistanut runkosarjan voittonsa. Heillä kasassa 41 pistettä. ACE on toisena 37 pisteellään. FC Sport on kolmantena 35 pistettä keränneenä ja GFT:lle 33 pistettä kasattuna. Liigakarsintapaikalla on tällä YIlves, jolla on kasassa 16 pistettä. Viivan yläpuolella KaDylla on 17 pistettä ja Team Vanpalla 18 pistettä, joten liigan alakastissa on vielä paljon pelattavaa. MuSaFutsal on kerännyt 29 pistettä, jolla on sarjassa sijalla kuusi. Viidentenä on tasapisteissä porilaisten kanssa oleva FTK, jolla parempi maaliero.

Team Vanpa tulee päätöskierroksen otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Edellisellä kierroksella he voittivat rumin 11 – 0 (3 – 0) lukemin Riemun vieraskentällä. Pahiten Riemua kuritti Natalia Kusmin neljällä häkillä. MuSaFutsalin on kärsinyt kaksi peräkkäistä kotitappiota. Viime lauantaina Sport haki Porista 3 – 4 (1 – 2) vierasvoiton.

Näiden joukkueiden kauden avauskohtaamisen marraskuun loppupuolella vei nimiinsä MuSaFutsal, joka voitti Porissa lukemin 3 – 2 (1 – 1). Tuolloin maaleja tekivät MuSaFutsalista Elina Setälä, Netta Hannula ja Jessica Kannosto. Vanpan onnistujat olivat Sanna Olenius ja Anna-Kaisa Hannuksela. MuSaFutsalin parhaana palkittiin Hannula ja Vanpalta Jasmine Stubbe. Vanpa nousi siis täksi kaudeksi takaisin Liigaan, mutta joukkueet ovat kohdanneet myös aikaisemminkin Vanpan viimeisellä liigavisiitillä kaudella 2013-2014.

Liigan pistepörssin tullee voittamaan FTK:n Tiia Juntikka, jolla nyt kasassa tehot 39+16=55. Toisena oleva GFT:n Daniela Tjeder (24+24=48) tuskin enää tavoittaa Juntikkaa. Kolmannen ja neljännen sijan paikoittavat Sportin pelaajat. Tiialeena Hakala (17+16=33) ja Pipsa Lahtinen (19+7=26). MuSaFutsalin tehokkain on ollut Netta Hannula (13+10=23), jonka pistesaalis oikeuttaa liigan pörssin sijaan yhdeksän. Ahnein maalipyssy porilaisista on ollut Mira Laurila 14 osumallaan ja yhteistehoilla (14+4=18) on toiseksi tehokkain MuSaFutsal-pelaaja. Team Vanpan tehokkain on ollut Anna-Kaisa Hannuksela tehoilla 12+3=15. Jasmine Stubbe taistelee kuitenkin vielä joukkueensa sisäisen pörssin kärkitilasta tehoilla 8+6=14.

MuSaFutsalin kokoonpanosta puuttuu varmuudella muutama pelaaja loukkaantumisten vuoksi, mutta hyväkokoisella nipulla päästään päättämään kausi kaikesta huolimatta.

Lauantaina tulee normaaliin tapaan seurantaa twitteriin sekä raportti ottelusta ilmestynee kotimatkan aikana. Kaudesta sitten suurempi yhteenveto tulee huhtikuun loppupuolella.


Liigan päätöskierros La 23.3 klo 16.00
Team Vanpa - MuSaFutsal
KaDy – GFT
ACE – YIlves
FC Sport – FTK
Ilves FS - Riemu

Kausi päättyi voitokkaasti


MuSaFutsalin kausi on tältä kohtaa ohi. Kauden viimeisessä ottelussa matkustettiin Tikkurilaan Team Vanpan vieraaksi. Päätössummerin soidessa taululla olivat lukemat 3 – 4 (0 – 2). Voittomaali syntyi seitsemän sekuntia ennen loppua.

Kotijoukkue, jonka tavoitteena oli varmistaa suora säilyminen, tuli otteluun kovalla intensiteetillä ja korkealla prässillä. Vieraat, jotka pelasivat ilman panoksia, hallitsi kuitenkin pelivälinettä suurelta osin. Vanpa hyökkäsi terävästi vastaiskuilla ja oli lähellä avausmaaliakin, mutta Siiri Lilja ja onni olivat eri mieltä asiasta. MuSaFutsalin paikat olivat alussa melko vähissä. Avausmaalia juhli kuitenkin vieraat. Vapaapotku noin kymmenestä metristä. Parilla syötöllä tavoitettiin Netta Hannula takatolpalta, joka ohjasi pallon reppuun Jenna Oksasen syötöstä ajassa 05.25. Vieraiden peli ei kulkenut toivotulla tavalla ja pelissä oli paikoitellen vauhtia kuin Monzassa. Vanpa hyökkäsi useasti vaarallisesti ja usein ylivoimahyökkäyksillä. Sihti ei ollut tarpeeksi hyvin kohdillaan vielä tässä vaiheessa ottelua. Vanpa oli lähellä tasoitusta, mutta vapaapotkun jälkitilanteesta Ida Silvennoinen purki pallon viivan päältä ja vieraat selvisivät ilman takaiskua. Hannula vei MuSaFutsalin kahden maalin karkumatkalle ajassa 13.46 hienon sommitelman päätteeksi. Koko nelikko piti ja liikutti palloa pitkään. Lopulta Elina Setälän syöttö tavoitti Hannulan, joka pääsi nokikkain Vanpa-vahti Maija Huupposen kanssa eikä erehtynyt. Tauolle siirryttiin näissä 0 – 2 lukemissa.


Netta Hannula iski lauantaina kahdesti ja nosti
kauden maalimääränsä 15 maaliin. Tällä määrällä
hän oli MuSaFutsalin paras maalintekijä.
Kuva: Kari Saha /Urheilusuomi.com

Toinen jakso alkoi vieraiden kannalta hyvin. Ainoastaan 19 sekunnin jälkeen pallo oli kolmannen kerran Vanpa-maalissa. Setälän syöttö tavoitti maalin eteen juoksevan Anni-Elina Luotosen, joka ohjasi pallon rinnallaan pitseihin. Peli aaltoili toisellakin jaksolla pitkiä pätkiä päästä päähän ilman suurempaa järkeä. MuSaFutsal hallitsi peliä ja loi tilanteita, mutta Huupponen kesti lähentelyt. Vanpa tuli peliin mukaan ajassa 32.29, kun Anastasia Tkatsjova kavensi reboundista. Vain minuutti myöhemmin Vanpa tuli maalin päähän. Jenni Huttusen pitkä avaus tavoitti Jasmine Stubben, joka otti haltuun, kääntyi ja laukoi pallon ohi Liljan. Vanpa tuli kavennuksen jälkeen entistä kovemmin. Tasoitusosuma oli upea. Sivuraja pelattiin taaksepäin keskelle noin kymmeneen metriin, josta Anna-Kaisa Hannuksela laukoi ykkösellä pallon yläkulmaan ajassa 37.52. Minuutti myöhemmin Vanpa otti aikalisän. Ottelu näytti jo menevän jatkoajalle, mutta MuSaFutsal päätti hoitaa ottelun jo varsinaisella peliajalla. Viimeisen reilun minuutin vieraat pelasivat viidellä kenttäpelaajalla ja onnistui maalinteossa seitsemän sekuntia ennen loppua. Luotonen löysi päätyrajan tuntumasta lähteneellä syötöllä Oksasen, joka viimeisteli varmasti. Loppulukemat olivat siis 3 – 4 (0 – 2) ja kolme pistettä matkaavat Poriin. Joukkueiden parhaina palkittiin Anastasia Tkatsjova (Team Vanpa) ja Jessica Kannosto (MuSaFutsal).

Runkosarja siis saatiin päätökseen lauantaina. Välieriin etenivät Ilves FS, ACE, FC Sport ja GFT. Liigakarsintaan joutuu YIlves, joka kohtaa Ykkösessä toiseksi sijoittuneen Mad Maxin Valkeakoskelta. Ykkösestä suoraan nousee Oulusta FC OPA. MuSaFutsalin lopullinen sijoitus tällä kaudella oli viides. Suuremmin tekstin muodossa kausi lyödään pakettiin huhtikuun lopussa.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Musan Salama
«  Huhtikuu   »
Kategoriat